Hozzászólás
Szerző: Arminho » 2019. 12. 27. 00:52
Ma kitoltam 4. alkalommal is a kaszinós rablást. Alább a rövid véleményem, spoilereket tartalmaz, de azokat kihúzom.
Végre sikerült a fejlesztőknek rájönniük, hogyan is kéne egy rablásnak kinéznie. Először feltérképezzük a terepet, be - és kijáratokat, menekülési útvonalakat keresve, illetve bekukkantunk a széfbe is. Ezután kiválasztjuk, mely módszert akarjuk használni, és az alapján készülünk fel a rablásra, valamint választjuk ki a segítő csapatot (habár szerintem a hekker kivételével mindegyik felesleges és csak a pénzt viszi el. Mindezt freemode-ban, rengeteg töltőképernyőt megspórolva. Vannak kötelező, illetve opcionális felkészülési missziók. Kötelező például a fegyverek, a menekülő autó, a hekkelő szerkezet, a beléptető kártyák megszerzése, illetve megközelítéstől függően robbanószer vagy fúró beszerzése. Emellett különböző opcionális feladatokkal könnyíthetjük meg a dolgunkat, például lekapcsolhatjuk az őrök fegyverszállítmányait, megszerezhetjük a kamerák és az őrök helyzetét, illetve lezárt helyekhez hozzáférést nyújtó kártyákat is elcsenhetünk az alkalmazottaktól. Egy kicsit így azért sok az előkészület, ugyanis 8 kötelező és módszertől függően 6-8 mellékes felkészülési küldetés van a finálé előtt. Bár, ez még mindig jobb, mint a Doomsday Heist, ahol az készülésnek is volt előzménye. A küldetések eléggé változatosak és legtöbbször izgalmasak is, viszont a rengeteg utazás meglehetősen monotonná teszi. A felkészülés nagy része nem állt másból, mint az LS és vidék közötti repülésből/autózásból. Ráadásul néhány misszió igen nehéz és szivatós (viszont még mindig nem annyira eltúlzottan, mint a Doomsday Heist), ami azért el tudja venni az ember kedvét.
A finálé a választott rablási módszertől függ, és ez tényleg így van. Rengeteg terv közül lehet választani, akár egy megközelítésen belül is. Ha úgy döntünk, hogy agresszívan betörünk fegyveresen, akkor is választhatunk, hogy befúrunk-e a széfhez a csatornán keresztül és a falat átrobbantva jutunk be (úgy mint a sztoriban az utolsó rablásnál), vagy aligátor vérrel a fejünkben berontunk a főbejáraton. A menekülés is több útvonalon lehetséges (bár a végén így is, úgy is üldözés lesz a vége), megszökhetünk a főbejáraton, a szemétkihordón vagy a tetőn keresztül is. (Tipp: ne a főbejáraton menjetek ki.) Szóval, tényleg elég változatos a rablás, érdemes többször, másféle megközelítéssel megcsinálni. Nagy jutalomra viszont ne számítsatok, ugyanis kb. 2,1 millió dollárt lehet legfeljebb elhozni (ha pénzt lopunk, ugyanis ha a játék azt dobja, vihetünk értékesebb ékszereket, festményeket, vagy akár gyémántot is (ez már 3,5 milliót ér), de nekem eddig csak pénzt adott a kedves Online), azonban, ha meglőnek, akkor pénzt veszítesz, és ráadásul a széfben is csak korlátozott idő van a bankók összeszedésére, és még a segítő csapatot is ki kell fizetni. Érdemes inkább csak két emberrel csinálni, mert úgy vihetitek 50-50%-os felosztásban. Nekem eddig kb. 350 ezret sikerült leakasztani egy fináléval. Érdemes jó hekkert választani, a kocsit és a fegyvereket pedig hanyagolni, pláne, ha lopakodtok.
Konklúzió: mindenképpen ajánlom kipróbálásra, akár többszöri alkalommal, mert nem csak a finálé, de a felkészülés is variálódik módszerenként. Én a hétvégén (pénteket is beleértve) szabad vagyok esténként, úgyhogy, ha valaki ki akarja tolni, annak szívesen segítek.