Aki "igazi" multi élményt akar, annak nyitnia kell ismeretlen emberek felé, ebben biztos vagyok. Én akkor éreztem magam jól igazán egy multi játékban, ha nem(csak) a barátaimmal játszottam, hanem "felfedeztem" új embereket is.
Szerintem ha megkérdezzük akár Ferit, akár Ármint, mindketten azt mondanák (vagy majd fogják mondani), hogy bizonyos heist-okat ismeretlenekkel vittek végig. Sőt.. lehet, hogy a játék "komolyabb mérföldköveit" nem magyarokkal csinálták.... Ami egyébként teljesen rendben van, a multinak ez a lényege. Az már más kérdés, hogy ez nem mindenkinek fekszik, én sem feltétlen szeretek ismeretlenekre hagyatkozni, de olykor muszáj.
Tételezzük fel, van az a szcenárió, ahol mondjuk te meg szeretnél szerezni egy Mastermind trófeát. Na most, van mondjuk 5 ismerősöd aki GTA Online-ozik PS4-en, de egyikőjük sem szeretné megszerezni a trófeát, de nem muszáj ilyen messzire menni, elég csak a Doomsday fináléra gondolni. Ilyen esetben (illetve bármilyen más esetben, amikor az ismerőseidre "nem számíthatsz") muszáj vagy nyitni a "külvilág" felé.
Megj.: Bár picit más téma, de én pl. a Burnout Paradise-ban egy ismeretlen emberrel játszottam együtt, hogy ki tudjuk gyűjteni együtt a multis trófeákat, és meglegyen a platina. Ezt máshogy nem is lehetett volna.
Tudom, te alapvetően nem a trófeákról beszélsz, de ennek itt most ilyen szempontból nincs is jelentősége. A fontos az, hogy ahhoz, hogy mérföldköveteket tudj megugorni, ahhoz mások segítsége is kell, és ha igazán "jó" akarsz lennni, akkor olykor túl kell lépned a baráti körön. Van olyan, hogy egy idegenből aztán barát lesz, azok a legjobb esetek.