Hozzászólás
Szerző: dani.szentgali » 2020. 06. 20. 22:13
Szia!
Ahogy Feri is írta, a PS5 csak a PS4 játékokkal lesz visszafelé kompatibilis. Sajnos a PS3 egy teljesen más, egyedi architekturára épült, ami miatt túl macerás lett volna megoldani PS4-en a visszafelé kompatibilitást, emiatt sem lehet PS4-en a régi játékokkal játszani. Más részről pedig kicsit félreérthető ez a visszafelé kompatibilitás dolog, mert értelmezésem szerint sajnos nem úgy értendő, hogy kijön a PS5, és az összes PS4-es játékot tudod rajta játszani, hanem ahogy a fejlesztők is említették, induláskor a 100 szerintük legnépszerűbb PS4 játék kap csak PS5 kompatibilitást. Tehát élből a PS4-es játékoknak csak egy kis része lesz elérhető az első héttől fogva PS5-ön is. Valószínűleg ugyanazt csinálják majd, mint amit az Xbox is csinált, hogy majd szépen lassan jönnek a frissítések az új gépre, amivel elérhetők lesznek bizonyos játékok a korábbi gépről. De ez még a jövő zenéje, a lényeg hogy ne úgy képzeld el az egészet, hogy első naptól kezdve minden PS4 játék fut majd a PS5-ön.
Azok az infók, melyek szerint PS5-re jön az RDR felújítva, csak pletyka szintűek egyelőre, de én nem zárnám ki a lehetőségét tekintve, hogy a Lusta Games már leszarja az új fejlesztéseket és a legutóbbi konzolgenerációban is az RDR2 kivételével a régi játékaik 324132. alkalommal történő kiadásából és a GTA Online-ból éltek meg, ami ugye már köztudott, hogy a PS5-ön is így lesz, így szerintem elképzelhető, hogy akár a GTAIV-t, akár az RDR-t minimális erőfeszítéssel újra kiadják majd. Lássuk be, jelen állás szerint erre jóval több esély van mint arra, hogy új játékot adjanak ki, mert lusta gecik. Attól, mert PS4re nem adták ki, valamiből meg kell élniük és mivel a normális munkához túl lusták, így a remastered játékok, amikben minimális erőfeszítés és energia van egy új fejlesztéshez képest, szerintem abszolút elkpézelhetőek. Ettől függetlenül, mivel ez még csak pletyka, így szerintem mindenképp várj az esetleges hivatalos bejelentésekig, főleg ha ennyire fontos még számodra a GTAIV és az EFLC.