Rockstar69 írta: ↑2023. 02. 28. 21:52
Ja, érdekes logika. Ha elrakod, akkor sem marad életben.
De az is furcsa, hogy nem lépett ki a szünet menübe a játék, mikor kikapcsolt a kontroller, a legtöbb játéknál így van.
Na ja, ezt a logikát én sem értem, valszeg a batyunkba van elrejtve valami hűtó funkció, vagy csak hűtőtáskaként is funkcionál, vagy nem is tudom.
Ja, abszolút igazad van, valóban a legtöbb játéknál lekapcsol, de azért vannak kivételek, pl. nemrég toltam ki a Final Fantasy 7 remaket, és ott is játék közben kapcsolt ki a kontroller, de nem állt meg a játék a kontroller kikapcsolódására hivatkozva, ahogyan azt legtöbbször szokta, hanem ment tovább, ráadásul pechemre pont az utolsó bossharc közepén, szóval az fincsi volt.
Pedig a FF7 Remake kifejezetten egy PS4es játék (bár utólag ezt is kiadták pcre), szóval fura. Egyébként az is lehetséges, hogy az RDR2-nél is leállt a játék, csak mikor bekapcsoltam a másik kontrollert, utána rögtön elmentem felrakni töltőre az előzőt, aztán mire vissza másztam elé pont eltelt 2-3 perc és mikor tettem volna el a halat, pont visszadobta John. Már nem emlékszem pontosan hogy volt, de most hogy mondod valszeg a második opció történhetett. Akárhogy is, a lényeg, hogy ennek köszönhetően erre az apró érdekességre is fény derült.
Illetve újabb érdekesség, amit már régóta tapasztaltam, csak ezidáig mindig elfelejtettem itt megosztani: ha egy random npc-vel sekély vízben verekedünk és lebirkózzuk a földre, pontosabban a sekély vízbe, akkor Arthur/John egy szintén ritka animációval megfogja a tagot és vízbe fojtja, lenyomja a fejét a sekély vízbe miközben fölötte áll és így öli meg. Illetve még egy érdekesség, ezt mondjuk csak a napokban láttam egy videón, személyesen nem tapasztaltam, hogy ha miközben kirabolunk valakit és megvárjuk, hoogy felénk dobja a pénzét és közben benyomjuk a deadeyet, akkor kilőhetjük a repülő pénzérmét és a darabjai ott lesznek a földön (lehetséges, hogy ez már csak egy drágább pcn látszódik, konzolokon nem, de ha kipróbálod akkor kiderül, hogy PS4-en is látszik e a szétlőtt érme a földön).