zsombormaki írta: ↑2020. 11. 27. 21:06
Eléggé egy elkeserítő helyzet az biztos. Ami talán még felhozható az az ,hogy maga a GAMING már túllép az egész szórakoztató iparon. Ennyi bevételnél pedig már csak több és több pénzt akarnak. A másik ami szintén sőt talán még jobban a modern kor problémája az az ,hogy itt is beindultak a felvásárolások..... A Tencent ,EA , Ubisoft, activison, Take two 5-ös konkrétan az egész ipart leuralja....Függetlennek már nem is éri meg lenni, hiszen így hamar eltűnnek. Erre egy ellenpélda talán a Hitman játékokat is fejlesztő IO Interactive példája, ők olyan sikeresen leakadtak a Square Enixről ,hogy még a legnagyobb IP-jüket is megtarthatták most meg épp Bond licencet kaptak . De sajnos ilyen eset nem sok van. A semmiből kinövő tényleg kreatív stúdió példájára a CDPR-on kívül talán majd Benzies lehet képes ezzel az EVERYWHERE projekttel, de az szerintem 2025-re lesz kész kb. Na igen az ,hogy a játékok minősége csökken azért okolható a társadalom is de ez sajnos az egész mai közösségen megfigyelhető ,hogy igénytelen fogyasztó lett belőle. A R* meg igazából megértem....ha munka nélkül milliárdokat keresnek mert hülyék az emberek akkor minek tennének erőfeszítést? (Azért szerintem néhány minőségi játék mindig lesz, a mozi lassan 20 éve hanyatlóban van de azért mindig van pár figyelemreméltó valós mondanivalóval rendelkező alkotás)
Teljes mértékben egyetértek veled. nyilván vannak kivételek, és amíg vannak/lesznek, addig van remény is arra, hogy normális, minőségi játékokat is kapjunk. A Benzies-projekt engem is érdekel, de szerintem is sokat kell még arra várni. Viszont bízom benne, hogy előbb utóbb Benzies stúdiója lesz az új R*, ami persze akkor lenne jó, ha a régi szellemiségben alkotnának, amit a R* sajnos szépen lassan kezd elfelejteni. És igen, a mozi példa is abszolút helytálló, bár szomorú lenne, ha a gaming is arra a sorsra jutna, de nagyon úgy néz ki, hogy ez lesz. De ahogy mondtad, legalább néhány minőségi darabra itt is mindig lehet majd számítani, csak mondjuk a gaming és a mozi között azért van egy nagy különbség, mégpedig az hogy a gaming már egy ideje jóval drágább, mint beülni pár ezerért egy új filmre a moziban. Igaz, jóval tartalmasabb is (jó esetben persze), és hosszabb távra is lekötheti az embert, mint egy film, de azért tényleg drágább a fogyasztóknak is, nem is kicsivel. Illetve a mozihoz csak egy jegy kell, addig a játékhoz egy drága játékkonzol online előfizetéssel és 30k-s játékokkal, plusz egy jobb minőségű, szintén drága tv-vel. Szóval érted, lehet párhuzamot hozni valamelyest a kettő között, de azért nem árt tisztában lenni ezekkel a jelentős, alapvető különbségekkel. De abban teljesen egyetértek, hogy néhány jó játék mindig lesz. És az is igaz, hogy a fogyasztói társadalom miatt tartunk itt. Ha nemet mondanának egyhangúan pl. a GTA Online-ra, akkor tuti nem erőltetnék, így viszont, hogy gyakorlatilag mindenki azt nyüstöli és rengeteg pénzt raknak bele, így ahogy te is mondtad, hülyék lennének nem kihasználni a fejlesztők és főleg az őket irányító fejesek, kiadók, főnökök, stb.
Rockstar69 írta: ↑2020. 11. 27. 21:59
dani.szentgali írta: ↑2020. 11. 27. 20:50
Abszolút egyetértek minden szavaddal. Sajnos tökéletesen tükrözi az általad/általunk leírt dolgok a videojáték-ipar jelenlegi állapotát. A fejlesztőket/kiadókat már csak a pénz érdekli, és sajnos a játékosok egyre nagyobb százaléka is zokszó nélkül asszisztál nekik ehhez az által, hogy az igénytelen szarokat és/vagy a teljesen multiplayer központú játékokat tolják, ezekbe ölik a pénzt mikrotranzakciók formájában, ezzel kvázi finanszírozva az egész gaming hanyatlást, ami nettó elkeserítő. Tényleg csak egy maroknyi stúdió maradt már, akiket érdekli a minőség, és valljuk be, ha az RDR2 sztorit nem nézzük, akkor teljes nyugodtsággal kijelenthető, hogy a Rockstar Games, egykori hőn szeretett fejlesztőcsapatunk lassan már nem említhető ezen stúdiók között. Őszintén szólva nem tudom, mi lesz ennek az egész procedúrának a végeredménye, de ha ez így megy tovább és már az olyan ritka minőségi játékok is kihalnak és egyre kevesebb érkezik majd belőlük, mint amilyen a TLOU2, a Ghost of Tsushima, vagy mint amilyen remélhetőleg még a Cyberpunk 2077 lesz, akkor komolyan el fogok gondolkodni azon, hogy hátra hagyom a gaminget, és új hobbi után nézek.
A Rockstar pont, hogy még azok közé tartozik, akik minőséget tesznek le az asztalra. A GTA V-tel voltak minőségi próblémák, én is sokat szidtam emiatt, de ezek csak Rockstar mércével voltak hiányosságok. Ha az egész játékipart nézzük még a GTA V is elég jó lett. Előtte meg nem is voltak olyan játékiak, ahol megkérdőjelezhettük volna a minőséget (talán a két PSP-s GTA, de az más tészta).
Én a GTA5 esetében a grafikán kívül túl nagy minőséget nem láttam. Gagyi, kusza sztori, többnyire jellemtelen karakterek, nagy de szarul kihasznált, érdektelen játékterület, k**va rövid sztori és a 3 karakteres megoldáson kívül korábban már mind látott feature-ök. Tény, hogy a játékok zöménél még így is egy fokkal talán jobb a GTA5, de szerintem közel sem annyival. Szerintem, ha a játékipart nézed, tényleg nem lett rossz a GTA5, de azért az elég jótól is igencsak messze van. Szerintem hét évig ülni egy játékon és minimális változtatásokkal, csak az Online miatt 7x kiadni, eléggé messze van a megkérdőjelezhetetlen minőségtől. A PSP-s részeket meg nem illik szerintem ide venni, bár azt kell mondjam hangulatban a VCS azért üti a GTA5-öt. Ha ezt kb. 7 évvel ezelőtt állítod, marmint azt, hogy a R* még a minőségi kiadók közé tartoznak, akkor egyet is értettem volna veled teljes mértékben, de most, ha nem nézzük az RDR2 sztoriját, akkor az elmúlt 7 évben kb. semmivel nem tettek le többet az asztalra, mint a többi, pénzéhes, lusta videojátékos multicég. Egy minőségi RDR2 singleplayer fért ki a csövön 7 év alatt és ha így megyünk tovább, akkor megintcsak legalább ennyi, de inkább több idő kell egy újabb minőségi játékhoz, ami nagyon szomorú, de hát ez van.