Arminho írta: ↑2021. 03. 04. 23:12
Azért a R* hegemónia még bőven nem csengett le és nem is fog egyhamar. A legkisebb GTA pletykára ugrik a játékújságírás egésze. Egy semmitmondó teaser, mint a Cayo Perico trailerében a koordináták, megrengették a játékos közösséget.
Amúgy lehet, hogy ezzel a véleménnyel egyedül vagyok, de én adnék egy olyan új GTA-t, ami ugyan story-driven, de single helyett multiplayer. Azzal a R* is két legyet üthetne egy csapásra. Kielégíthetné a játékosbázis nagy részét egy jól összerakott, látványos és szórakoztató sztorival és játékmenettel, ami nem a jelenlegi grindolós szarság, ugyanakkor fenntarthatná az Online adta mikrotranzakciókból érkező hasznokat, amikkel fejleszthetnék tovább a játékot folyamatosan. A lényeg az, hogy legyen új helyszín, új karakterek és felejtsék el a jelenlegi gameplay formulát.
A lecsengés dolgot leginkább csak magamra és a többi OG GTA és Rockstar fanra értettem, akiknek nagy valószínűséggel már nem nagyon fog kedvezni a Rockstar az új üzletpolitikájukkal. Szerintem manapság már sokkal inkább amiatt ugrik mindenki, mert a Rockstar annyira leszarja már a játékfejlesztést, hogy minden apró hírmorzsánál reménykednek a kiéhezett rajongók. Úgyhogy ennek szerintem semmi köze a lecsengés dologhoz, legalábbis abban a kontextusban, amiben te használod.
Egyébként egyetértek Zsomborral és Ferivel. Szerintem nem lenne túl jó a GTA single mód törlése és Onlineban való megvalósítása, más kérdés, hogy attól mert nem lenne jó, sajnos bőven benne van, hogy így lesz. A Rockstar már leszarja a sztoris játékokat, főleg a GTA-t. Szóval szerintem simán lehet, hogy már csak egy Online GTA lesz, amiről már korábban is beszéltünk lényegében. Viszont ez szar lenne, hoszen ahogy előttem is írták, így az esszenciája veszne el az egésznek. Elég csak egy Division 2, GR Wildlands/Breakpoint, Destiny játékra gondolni, ahol szintén van sztori, de az egész Online megy. A végeredményt mindnyájan ismerjük, nem lett túl jó egyik sem. Vagy nézzük meg a red Dead Online-t, csak hogy házon belüli példa is legyen. Ott is van egy kb. 30 küldetésből álló sztori mód a Land of Opportunities néven átvezető videókkal, amiket egyedül és randomokkal, vagy barátokkal, tehát más játékosokkal is el lehet végezni. Az a baj vele, hogy nagyon gagyi volt így az online-ban, ráadásul a karaktereknek, mármint a játékosok karaktereinek nem volt szinkronja, csak álltak és bámultak, hümmögtek meg bólogattak, mint a fogyatékosok. Borzalmasan gagyi összképet adott ez a bivalyerős sztori mód után, Arthus szinkronjának zseniális alakítása után rémes megoldás volt. Úgyhogy számomra ez lenne az utolsó szög a Rockstar és a GTA koporsójába, ha egyesítve lenne az Online és a sztori mód, de sajnos erre bőven látok esélyt a Rockstar jelenlegi üzletpolitikájának ismeretében.