A chipset a videokártya alapja, ami a teljesítményét adja. Én nVidia kártyával szemléltettem megpróbálom ATI-val. Van egy alap széria, ez 3000, 4000, 5000 stb. Ennek vannak típusai, melyek egyre jobbak. 5450, 5670, 5770. Ez a chip. Ezt rakja össze a gyártó más cuccal, és csak ekkor kap egy bizonyos mennyiségű videomemóriát, ami lehet 512MB, 896MB, 1024MB, 1572MB asszem és tovább. Tehát először a teljesítményben mindenképp a chip a meghatározó, és ahhoz tartozik egy teljesítmény. Ha a chip valamit nem bír hiába a nagy teljesítmény. A te kártyád nagyon jó, bár én az ATI-kban csalódtam. Magas a chip száma. Nem kell aggódnod, hogy lassul majd a játék. Csupán az arányra ügyelj. Azzal, hogy High-ra állítod a textúrát 600MB videomemóriát fogyaszt el. Még marad ha jól tudom 402MB. Ez tovább fog nőni, ha feljebb állítod a látótávolságot. Sokan csak azt veszik figyelembe, hogy a processzort terheli, amit a tied bírni fog, viszont megfeledkeznek vele hogy egyenes arányossággal nő a videomemróia szükséglete is a betöltendő részletes objektumok miatt. Próbálj tartani egy 100-150-es differenciát és gyors lesz a játék.
http://gtaplace.hu/cikkek/segedlet/750/ ... eallitasok
Ez a cikk jól jöhet majd.