GTAV Visszaszámlálás!

Spekulációk és beszélgetések a sorozat legújabb darabjáról.
Luszie
Valedictorian

Re: GTAV Visszaszámlálás!

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2013. 03. 07. 17:02

De egy 5 éves gyerek hamarabb játszik más játékokkal mint a GTA-val, ez inkább 10 éves kor felett jellemző. Nem jó ilyen hamar elkezdeni egy ilyen játékot. Én abban a korszakban még Mario Bros-oztam, meg Crash Bandicoot-al játszottam :D Vicceltem. Kint játszottam az utcán :)

Niko Bellic1300
McReary testvér

Hozzászólás Szerző: Niko Bellic1300 » 2013. 03. 07. 17:04

Luszie írta:De egy 5 éves gyerek hamarabb játszik más játékokkal mint a GTA-val, ez inkább 10 éves kor felett jellemző. Nem jó ilyen hamar elkezdeni egy ilyen játékot. Én abban a korszakban még Mario Bros-oztam, meg Crash Bandicoot-al játszottam :D Vicceltem. Kint játszottam az utcán :)
amúgy tény és való hogy nem a GTA-val játszottam legelőször
a Drakannal játszottam

Stan98
Díler

Hozzászólás Szerző: Stan98 » 2013. 03. 07. 18:20

Hát azért 5 évesen szerintem túlzás elkezdeni egy ilyen agresszív játékot. Persze elhiszem,hogy vannak ilyenek,hiszen a legkisebb unokatesóm (aki 5 éves) mindig GTA-zni akar,ha átjön hozzánk a keresztanyummal. Neki pedig különösen nem kéne,mert ha egyszer elkezd egy játékot,akkor sosem akarja abbahagyni....és ha azt mondja neki a keresztanyum hogy hagyja abba a játékot,mert mennek haza,akkor néha kiveri a hisztit....plusz sokszor beszél erről,ha találkozunk (pl. a mamáméknál) ...szóval eléggé tudja befolyásolni a játék. És sajnos az ilyenekből vannak az olyan esetek,mint amikor a Vice city hatására 2 gyilkosság is történt,és mind2-őért a Rockstart hibáztatták. (és mivel az unokatesóm a vendég,így nem tilthatom meg hogy játsszon a játékkal) :|

Luszie
Valedictorian

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2013. 03. 07. 19:21

hát tekintve azt hogy a R* adta ki a játékot, amiből a gyilkosságok születtek, így nagyon mást nem is tudtak okolni. Most a gyereket nem hibáztathatják, ő a "szenvedő fél" volt. Van ilyen, ezzel vigyázni kell. Én mondjuk 12 évnél fiatalabb gyereknek nem engedném hogy GTA-zzon. Jó játék meg minden, de egy kisgyereknél sok mindenre képes egy ilyen játék.

Kiscserko
Epsilonista

Hozzászólás Szerző: Kiscserko » 2013. 03. 07. 20:04

A játékok csak akkor befolyásolják ennyire, ha megvan rá a hajlam. Nem fog egy békés ember mészárlásba kezdeni a GTA miatt. Csak azok, akikben amúgy is van gyilkolási hajlam, és valószínűleg nemsokára így is úgy is kijön. Az pedig, hogy néha az ügyvédek egy játékra hivatkoznak, hogy védencük kisebb büntetést kapjon, az meg no comment.
Stan98: Szerintem az ő érdekében jobban teszed, ha inkább nemet mondasz. Azt is meg kell tanulni mondani. Nekem is volt egy ismerősöm, aki hasonlóan reagált mindenre. És ő is azok az emberek közé tartozik szerintem, akiknek nem szabad agresszív játékokat játszani. Mert e mögött játékfüggőség is lehet, mellesleg a gyakori ilyen "hisztik" gyakran jelezhetik, hogy később az agresszió benne lesz a gyerek leírásában. Főleg a suliban, az amúgy is erre tereli az ifjakat, az agresszió felé, és egy hasonló gyerek minél több ilyen dolgot tapasztal a korai éveiben, ez kihathat a sulis éveire, ahol az agressziószintje, ami addigra talán nem lesz kevés, megtöbbszöröződik, és innen már nehéz a kiút. Persze ez nem biztos, hogy igaz, hiszen nem ismerem, hogy valóban milyen, csak előre vetítettem egy lehetséges jövőt. De ennek a valószínűsége persze 1:1000

Niko Bellic1300
McReary testvér

Hozzászólás Szerző: Niko Bellic1300 » 2013. 03. 08. 07:59

ám Kicserko meg Luszie igazat kell adnom
egyébként volt olyan esett amikor egy felnőtt nagyon sokat játszott ilyen GTA-val meg több gyilkolós játékkal akkor már fő is elkezdett gyilkolni
ha egy felnőttet befolyásolja az ilyen játékok akkor egy kisgyerekkel mit fog művelni?
és jó mint mindtam már én is 5 évesen kezdtem el a GTA-t csak nem vagyok befolyásolható és minden nap játszok GTA-val de jelenleg PSP-n a GTA Vice City Storiessal de ha most Magyarországon lennék akkor Xbox360-on játszanék a GTA IV-el

Luszie
Valedictorian

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2013. 03. 08. 09:33

Persze. Ez embertől is függ hogy kit mennyire befolyásolnak ezek a dolgok. Engem pl sosem fog. Mást meg még felnőtt korában is sakkban tart a virtuális világ. hát, szerencsére ilyet nem ismerek. Nem is baj, nem ép elméjűek, az biztos. Youtube-on van pár ilyen vidi... Ilyen nagy játékfüggőkről... Hát ilyen szintre nem akarok eljutni, és senkinek nem kívánom hogy eljusson.

Asszem valaki régebben linkelt is a "Érdekes videót találtál?" topicba, hogy egy "kisgyerek" hogy örjöngött hogy valaki nem sikerült neki a játékban.. Hát borzalom komolyan mondom. Ilyen szintre egy kockának sem szabad eljutnia. Mondjuk mindegy.. hagyjuk ezt a témát. Valahogy nem passzol a "GTA V visszaszámláláshoz".
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luszie 2013. 03. 08. 10:19-kor.

Niko Bellic1300
McReary testvér

Hozzászólás Szerző: Niko Bellic1300 » 2013. 03. 08. 10:00

az örjöngést visszafogását sakk-mattban tartom

Luszie
Valedictorian

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2013. 03. 08. 10:22

Hát már az is elég probléma, hogy van mit sakkban tartani.. A játékbeli örjöngés az persze más, de ha a játék vált ki belőled olyan dolgokat, amitől te örjöngeni akarsz a való életben is és ezt kontrollálnod kell. Fúúúúha.. Az nem jó. Én akkor azt javaslom hogy játssz valami kevésbé brutális játékkal. :)

No de hagyjuk ezt tényleg, szétoffoljuk a témát. Én nem is tudom hogy lehet így elkanyarodni a GTA megjelenésétől a GTA káros hatásaira. :D

Niko Bellic1300
McReary testvér

Hozzászólás Szerző: Niko Bellic1300 » 2013. 03. 08. 13:32

amúgy ja de azon szoktam igazán ideges lenni mikor mondjuk nem sikerül az Unique Stun Jump akkor ideges vok de el is húzok onnan és nyugodtabb vok de most már tényleg hadjuk az egészet GTA károsodást

Kiscserko
Epsilonista

Hozzászólás Szerző: Kiscserko » 2013. 03. 08. 19:51

Még egy utolsó OFFot, ha szabad. Engem az erőszakos játékok lenyugtatnak, főleg a GTA. Csak megölök pár zsarut, felrobbantok pár autót, és máris kipihent leszek. Persze nem azt mondom, hogy annyira ideges szoktam lenni a való életben, de kellően kilazítja azt a cseppnyi feszültséget is bennem. Én inkább a kevésbé erőszakos játékoktól akadok ki, mert semmi sem történik, de mégis megakadok abban a szar feladatban huszadik nekifutásra is. Ilyenkor szoktam szüneteltetni a PS-t. Szerencsére nem sok ilyen játékkal találkoztam még, ilyet biztosan nem vennék.

ON= 192 nap. Szerencsére lassan telik az idő.

Niko Bellic1300
McReary testvér

Hozzászólás Szerző: Niko Bellic1300 » 2013. 03. 08. 19:53

Itt külföldön k**va gyorsan

Luszie
Valedictorian

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2013. 03. 09. 08:43

Kiscserko írta: ON= 192 nap. Szerencsére lassan telik az idő.
Miért írtad hogy "szerencsére"? Azt hittem várod hogy jöjjön a játék.

Kiscserko
Epsilonista

Hozzászólás Szerző: Kiscserko » 2013. 03. 09. 12:35

Persze, hogy várom. De ne teljen el gyorsan egy nap/hét/hónap/év. Úgy nincs értelme. Aztán jön a nyár, azt is hadd élvezzem ki. Az V pedig jön, mikor jönnie kell. Akkor is teljen csak ilyen lassan számomra az idő, hogy kiélvezhessem. Attól, hogy valamit várok, a jelen és a várt időpont közötti idő ne teljen el egy pillanat alatt, minden nap egy kincs.

Luszie
Valedictorian

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2013. 03. 09. 12:37

Hát ez egy nagy igazság. Én is így vagyok vele, csak azt hittem te is az "izgatott réteghez" tartozol :D

Válasz küldése