Úgy gondoltam, hogy egy kicsit szüneteltettem a GTA Chicagót, és új vizekre evezek.
A történet egy Henry Platz nevű, átlagos emberről szól, akit kiraboltak és egy Monk nevű maffiózótól vett fel pénzt. Na, de nem lövőm le a poént...
Köszönöm a segítséget NoxiusEnterprisenak, jó olvasgatást
![mosoly :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
1. Küldetés: Rablás
Henry Platz egy egyszerű Las Venturas-i polgár volt. Harmincnégy éve alatt egyetlen bűncselekményt sem követett el, teljesen hétköznapi ember volt. Középkorú lehetett, de már elkezdett kopaszodni, és egy kicsit meghízott.
Mikor elmúlt tizenegy óra, éppen lefeküdni készült, azonban meghallott valami zajt. Egy zseblámpával felszerelkezve szobapapucsban és egy köntösben indult meg az ajtó felé. Betörtek hozzá, gondolta ijedten. A váratlan vendég véletlenül zajt csaphatott a rablás alatt - villant át az agyán a gondolat.
Henry lassan az ajtó felé futott, majd hirtelen kinyitotta azt, és a lámpát a rabló fejéhez vágta.
- Nesze seggfej - kiáltotta ingerülten. A tolvaj nyilvánvalóan megijedt, mivel rögtön az ajtó felé ment, Henry pedig visszatért az előszobába, ahonnan kizavarta a betolakodót. A következő pillanatban egy kicsit megnyugodott, azonban mikor meglátta a széfjét, ami üres volt. Egy pillanat alatt oda rohant. A csalódottság nagyon elkeserítette őt, és szomorúan aludni tért, miközben itatta az egereket.
Másnap reggel úgy kelt fel, mint aki a megoldás után kutat. Később bement a konyhába, ahol elolvasta az újságot, amiben olvasott egy Monk nevű gengszterről, aki kölcsönökkel foglalkozik. Mivel nem volt kockáztatni valója; úgy döntött, hogy felkeresi.
- Jó napot, uram! Én Henry Platz vagyok – kissé megilletődötten mutatkozott be.
- Üdvözlöm, én Monk vagyok. Miben segíthetek önnek? - az utolsó kérdést kissé gúnyosan mondta ki, de Henry ezt hidegen hagytad, mert nagyon boldog volt, hogy egy ilyen emberrel beszélgethet.
- Pénzt szeretnék felvenni öntől – rukkolta elő vele. Monk arcáról nem tűnt el a mosoly.
- Mennyiről lenne szó?
- százezer dollár – bökte ki Henry.
- Rendben, meg fogja kapni a pénzt, de csak egy feltétellel.
- Mi lenne az - már Henry megpróbált óvatosabb lenni.
- Egy politikust kéne megölnie!
- És melyiket? - a kérdés vékony hangon tőrt ki Henryből.
- Ray McGregort, aki a Caligula kaszinóban szokott tartózkodni.
- Értem, de én sajnálatos módon nem értek a lövészethez.
Monk erre megkeményedett.
- Na, jól van, kap egy hetet, hogy megtanuljon!
Monk tényleg nem viccelt. Szavához hűen felkészítette. Megtanította lőni. Mikor készen állt, lelke is megerősödött. Talán ezt érezte Peter is – gondolta, töprengett-, aki mindig arról beszélt, hogy a fegyverek megnyugtatják az idegeket. Igaza volt.
A kaszinó hatalmas volt. Ray szívesen gondolt rá, hiszen itt nyerte a pénzét is, sosem veszített. Majd Ray kilépett az ajtón...
Henry elhelyezkedett. Tökéletes helyszínt talált magának: Egy kamion tetején gubbasztott, egy M16-al. Lelkileg és fizikailag is felkészült a merényletre.
Amikor a célpont kilépett az ajtón becélozta őt. A lövés eldördült, de nem találta el. Egy rendőrtiszt félrelökte Rayt. A golyó a feje fölé landolt. A hadnagy gyorsan elővette pisztolyát, és visszalőtt. Ray rettegett, de megpróbált eljutni a limuzinjába. A kaszinó biztonságijai szintén fegyverrel jelentek meg, majd rálőttek Henryre. Két jármű indult el. Az egyikben Ray, a másikban Henry ült. Az üldözés közben elnézte a járművet, így elhibázta Rayt, aki meglépett.
Mérgében felordította:
- Most hogy a francba öljem meg?
Arra gondolt, hogy Monk talán így tervezte... Elvégre az a rendőr nem véletlenül termett ott. A gengszter arra számított, hogy Ray meghal. Így legalább részben nem sikerült a terve. Ingerülten kuporodott le az autó ülésére, és elaludt.