Nem is vettem sértésnek
A GTAIII még mindig egy minőségi játék, látszik benne a munka, csak van pár alap hiba benne. Én nekem az a tapasztalatom, hogy kódokkal néhány részen valóban könnyű a játék, viszont nem fejlődsz, nem kell használnod a fejed, gyakorlatilag semmi "nehezet" nem csinálsz. Ez jó lenne így, de aztán jön egy olyan küldetés, ahol esetleg életkód esetén felrobbansz (SA, Big Smoke-os bevásárlóközpontos), és azzal rettentően meg fogsz szenvedni. És én nem is találtam motivációt rá, hogy végigvigyem, amikor régen a SA-ban még kódoztam, mert nem találtam értelmét, nem figyeltem a történetet, a küldetések nem voltak kihívások, és nem éreztem azt a jó érzést a küldetések végigvivésénél. Ezért aztán soha nem játszottam ki az SA-t, hiába volt meg vagy 4 évet. Azóta minden megváltozott. Rájöttem, hogy mennyivel szórakoztatóbb kódok nélkül GTA-zni, s hogy mennyit lehet fejlődni. Azután újra nekikezdtem az SA-nak, immár kódok nélkül, de valahol SF-ban lehettem, amikor besokallt a PS2. Úgyhogy azóta nem kódozok, és úgy viszem végig a részeket. Ennyit a kódokról összefoglalóan, van egy két szórakoztató(repülőkocsi
lehetne az V-ben is ), de amúgy jobb anélkül játszani
Nekem a hangulata bejött, pont ez az alvilági, sötét hangulat fogott meg, ami a grafikán is meglátszik. Itt érezni, hogy egy igazi bérgyilkos vagy a nagykutyák között, akinek semmi nagy döntése nincs, csak teljesít.
Amúgy a két napom alatt VC-ben már megértettem, miért szereti mindenki annyira ennek a játéknak a hangulatát, azt valóban nem éri utol a III. Az autók nekem is nagyon tetszenek, tetszik a matt csillogásuk is
Lehet, hogy rövid volt, de nem igazán tűnt fel, mert annyiszor meg kellett próbálnom egy-egy küldetést, hogy simán volt 40 óra. Ha újrajátszanám biztos, hogy a 30-at se érné el, a technikákkal
Eddig tényleg az az érzésem, hogy a legnehezebb epizód, de szerintem ez csak a hibák miatt van. Nem bugos, csak az AI meg az irányítás... A Grand Theft Auto originálé első résszel amennyit játszottam, az tűnt fel, hogy az is csak amiatt nehéz, mert csak egy nyilat kell követni, ami mindig a vízhez vezet. A történet nem volt egy nagy szám, volt egy kis történet, de tényleg alig. Amit még észrevettem, hogy az összes szereplő vagy iszonyatosan hadar, vagy van valami érthetetlen akcentusa. Esetleg mindkettő. És még ott van Kenji, aki meg pösze
Mellé nem a legjobb a hangfelvétel (ami megbocsátható a játék kora miatt) így aztán feliratok nélkül nem garantálom a dialógusok megértését. A játék végén volt egy menő vihar, villámlással meg heves esővel, és elgondolkoztam rajta, hogy olyat azelőtt miért nem láttam?! Voltak kis "nyári záporok", de egy villámot nem láttam, egy mennydörgést nem hallottam. És amikor lementek a kreditek, olyan vihar közepén állt Claude, ami azért ott volt. Ha lettek volna korábban is, csak spontán a játék közben az megdobta volna kicsit az élményt, a GTAIV-ben és a Red Dead Redemptionben is imádtam a viharokat. Szerintem én másik páncélkocsi elrablására gondoltam, nem ami a játék elején van, hanem ami a vége felé, amikor a Grouppe Sechs kocsit el kellett vinni a garázsból, és azzal elterelni a zsarukat a környékről, míg az igazi lóvé nem is nálad van, hanem ameddig te elviszed a zsarukat messze, a megbízó elviszi a garázsból. Ez már a játék vége felé van.
Az utolsó küldinél valóban van egy pisztoly, pont a bejátszás után előtted, mert benne van a bejátszásban, ahogy Claude-ra ráfogják a pisztolyt, ő meg lecsapja a csávót. A GTAIII utolsó küldetésénél (The Exchange) csak egy tetszett jobban (igazából nem tudnék a kettő között dönteni), mégpedig a GTAIV-ből a bankrablás (Three Leaf Clover). Mind a kettő komplex, és van benne kihívás [sajnos a GTAIV-ben csak ebben és az utolsó küldetésben találtam kihívást(Deal verzióban vittem végig, nem Revenge-ben)]. Az amúgy durva, hogy amiket én régen SA-ban kóddal nehezen vittem végig, most megy elsőre, amiket kóddal könnyen, azok pedig nehezek. És a kettő metszetében Big Smoke hoteles küldetése, most is ott akadtam meg, aztán elkezdtem a III-at. Pár hónap, és újra próbálkozok azzal a legendás ellenfelemmel
Szerintem ha megpróbálod, neked is fog sikerülni a III, de biztos, hogy rengetegszer fogod elrontani a küldetéseket, amiken, most, hogy már átestem rajta, már csak nevetek, hogy nekem már nem kell. Bi-bi-bí!... Na jó, elkalandoztam a témától
A 100%-al már meg se próbálkozom, inkább még a 97%-os GTAIV-et viszem, aztán jön a GTAV. Láttam videókat a mentős és taxis küldetésekről, abból, annyit, ennyi idő alatt nem fogom megcsinálni, nincs időm ennyit idegeskedni
Nekem a grafikában nem idegesített semmi, kivéve egy dolgot, hogy a hirtelen mozdulatoknál elmosódott az ember, egy ideig ott maradt a "körvonala", vagy mije az embernek. Ez már a bevezető videóban is látszik, mintha futás közben csíkot húznának, meg a bomba is, ahogy pörög. Az biztos, hogy más érzés kiakasztani a III-at, mint a IV-et. A III-ban megkönnyebbültem, elégedetten raktam le a kontrollert, mert tudtam, sikerült a kihívás, aztán röhögtem, amikor
Claude lelövi Mariát , s élveztem a végén a zenét meg a vihart. A IV az egészen más. Ott nem idegeskedtem, igazából sokkal jobban szórakoztam összességében, bár a III utolsó küldetése valóban emlékezetes. Ám a IV végén kicsit elszomorodtam, de megvolt a katarzisérzés (na, mégis tanulunk valami fontosat irodalomórán
) a főhős iránt, kicsit sajnáltam, és visszatekintve nagyon élveztem a kis sötét utazást a modern Liberty City-ben. Huh, újra kell játszanom a IV-et
De csak szép sorjában, VC, SA, LCS, VCS és aztán jöhet a jó öreg IV. És sec-perc alatt itt is az a fránya Szeptember 17.