1.: A fegyvereinket különböző tölténytárakkal, optikai célzási rásegítőkkel, hangtompítóval és taktikai lámpával szerelhetjük fel, ezen kívül különböző camókat (fegyverfestékeket) is rakhatunk rájuk (pl.: arany festés, terepmintás festés, egyszerű fekete festés, rózsaszín festés stb.). Megjegyzés: a közelharci eszközöket, robbanóeszközöket, RPG-t, minigunt és a gránátvetőt nem lehet testre szabni, csak lőszert lehet venni hozzá meg be lehet festeni.
2.: A fegyverek használata élvezetes és a felhozatal is változatosnak mondható. A közelharc számomra még mindig béna, de ez most annyira nem tartozik ide. A fegyverhangokat is kifejezetten jól találták el. A célzási rásegítők növelik a fegyver pontosságát és messzebbre tudunk zoomolni, mint alaphelyzetben.
3.: A körözés kicsit máshogy megy, mint a GTAIV-ben. Itt a megszokott 6 körözési szint helyett csak 5 van. A rendőrök sokkal tovább keresnek még azután is, miután elbújtunk. Míg a GTAIV-ben kb. fél percig kerestek, miután kiléptél a zónából, addig az V-ben több, mint egy percig is kereshetnek. A körözési zóna annyiban változott meg, hogy minden egyes rendőrnek saját zónája van, amibe ha bekerülsz, folytatódik a körözésed. És ami idegesítő is az az, hogy az V-ben gyakorlatilag a semmiért megnő 1-gyel a körözési szinted. Menekülök egy 1-es körözés elől, nem ölök meg/gázolok el egy rendőrt, de még civilt sem, de a rendőrök máris megnövelik a körözési szintemet 1-ről 2-re. Ja, és a rendőrök érzésem szerint valamivel keményebbek lettek, mint a GTAIV-be, bár nem sokkal. Itt a rendőrautók jobban le tudnak szorítani az útról, hátulról beléd jönnek és megpróbálnak kifaroltatni (ami elég sokszor sikerül is nekik), ha kilövöd a sofőrt, akkor a mellette ülő habozás nélkül kidobja a hullát maga mellől és átveszi a kormányt.
4.: A járművek irányítása nekem bejön. Szerintem nem sokkal másabb, mint a GTAIV-ben. Persze azért vannak különbségek, de ha a IV-ben el tudtad vezetni a kocsikat, akkor itt is el fogod tudni. A motorok irányítása leegyszerűsödött a GTAIV-hez képest, itt már sokkal nehezebben lehet leesni a motorról és sokkal könnyebb az irányításuk is. A helikopterek irányítása nem sokat változott a IV-hez képest, de annyival realisztikusabb lett, hogy a levegőben egy bizonyos magasságban vannak kisebb légörvények, amelyek hirtelen jönnek és megrázzák a helikoptert/repülőt, nekünk meg korrigálnunk kell amennyire csak tudunk, ha nem akarunk lezuhanni. A hajók irányítása túl sokat nem változott, itt is inkább a környezet, a tenger/folyók lettek realisztikusabbak, ugyanis a nagyobb hullámokban/kisebb vízeséseknél erősen rázkódnak a hajók. A járműtörés az, ami valahol előrelépés, valahol visszalépés a IV-hez képest. Előrelépés például az, hogy itt már kieshet egy kocsi kereke egy nagyon komoly karambol után, meg ha a motorháztetőre esünk egy nagyobb magasságból, akkor a motor azonnal felrobban. Hátralépés például az, amikor Trevor hatalmas terepjárójával belerohanok egy átlag verda oldalába vagy hátuljába 60-70 km/h-val, a kiskocsi alig sérül meg, nagyon pici a horpadás rajta is meg az én kocsimon is. Továbbá a repülőgépeknél alig van valami robbanás, amikor lezuhanok a talajra. Láttam már pár dokumentumfilmet légi katasztrófákról és ott jóval nagyobb füst és tűz csapott fel a becsapódás pillanatában, mint a GTAV-ben, ugyanis itt csak egy pici robbanás és egy pici füst keletkezik, meg volt olyan is, hogy a géptörzs egyszerűen csak kettévált, a szárnyak leszakadtak, robbanás meg tűz meg sehol nem volt.
5.: Nem szemtelenkedésből, de erre a kérdésre már én is tudni szeretném a választ.