Azért az a "simán átmentem" eléggé erősdani.szentgali írta: Matek: 32%
Emelt angol: 76%
Örülök, hogy a sok rinyálásom meg a borzasztó matektudásom ellenére ilyen simán átmentem.
az emelt angolnak nagyon örülök, utóbbinak különösképp, mivel a tanárom konkrétan beleszart a felkészítésembe, és még így is jobbat írtam azoknál, akik tavaly már letették a középszintűt a sulimban és idén úgy emelteztek. Ma meg voltam szóbelin, elég fos tételt húztam, de nekem már eleve az írásbelivel is megvolt a 60%, ami az ötös=középfokú nyelvvizsga követelménye, így igazából nem oszt, nem szoroz, hogy ma nem tudtam kimaxolni a szóbelit. Persze nem lett olyan szar, de a divatról húztam valami tételt, és arról divatkerülő pasiként elég keveset tudtam mondani.
Összességében tehát igazatok volt, nem volt azért akkora szám ez az érettségi.
Angolból középszintűt tettél csak, nem? Amúgy nem rossz...NikitaDragovich írta:Én is megkaptam az eredményeket. Tessék:
Angol: 81%
Történelem: 82%
Magyar nyelvtan és irodalom: A %-ra már nem emlékszem, de a lényeg annyi, hogy 3-as lett. Majdnem megvolt a 4-es, de mivel kihagytam az érvelést, így nem tudtam elérni a négyes szintet. Szerencsére szóbelivel fel tudom majd vinni 4-esre a magyart.
A kettő dolog nem feltétlenül vág egybe.. Én még sosem írtam semmit sem, (nem is lennék jó benne) mégis 90% körül teljesítettem. A lényeg az, hogy azt tudd, amit az érettségi elvár...a kreativitásra ott nem kíváncsiak.dani.szentgali írta: A magyarod eredménye eléggé meglep. Azt hittem, hogy neked, mint nagy, szinte már kiváló írónak meg jó szövegértőnek simán meglesz a 80, vagy akár a 90% feletti eredmény is.
Szerk.: Amúgy remélem, jól tudom, hogy a gimis/középiskolás emeltszintű angol érettségin 60%-tól felfelé nemcsak az ötöst, hanem a középfokú, egészen pontosan a B2-es nyelvvizsgát is megkapom, igaz?
Igen, középszintűt csináltam mindenből.dani.szentgali írta: Angolból középszintűt tettél csak, nem? Amúgy nem rossz...
A töridre irigy vagyok, én azt nagyon elbasztam, sajnálom, hogy éppen csak a négyest értem el. Amennyit tanultam belőle az évek alatt, meg ahány történelemmel kapcsolatos dokut néztem a TV-ben, simán összejöhetett volna az ötös, ha az a b*zi töritanár normálisan felkészít az írásbeli vizsga teszt részére. Na mindegy.
A magyarod eredménye eléggé meglep. Azt hittem, hogy neked, mint nagy, szinte már kiváló írónak meg jó szövegértőnek simán meglesz a 80, vagy akár a 90% feletti eredmény is. Kár érte, de amúgy azt aláírom, hogy gusztustalanul kevés időt adnak hozzá. Ahogy egyébként infóból is.
Tényleg, neked az előrehozott infód hányas is lett? Biztos mondtad már tavaly, rémlik is valami ezzel kapcsolatban, de már rohadtul elfelejtettem.
Valóban igaza van Luszienek, az érettségin ez nem igazán számít. Nekem például ugye 51 pont lett, pedig a szövegértésemmel nincs gond (mondjuk már egy párszor leírtam, hogy ennek leginkább az volt az oka, hogy rosszul osztottam be az időmet ), egy másik osztálytársamnak viszont, aki úgy írja az érettségit, hogy "éretségi" 67 pont lett. Nagyrészt csak az számít, hogy mennyit magoltál az évek alatt, nem igazán a valós hasznos tudás a lényeg. Nem is értem miért nem műveltséginek hívják inkább. Simán megírhatod ötösre úgy, hogy egy önéletrajzot nem tudsz megírni. Meg Facebookon is gyakran látom, hogy sokszor magasan kvalifikált emberek képtelenek értelmezni egy hírt, vagy bedőlnek a leghülyébb nyereményjátékoknak.dani.szentgali írta: Angolból középszintűt tettél csak, nem? Amúgy nem rossz...
A töridre irigy vagyok, én azt nagyon elbasztam, sajnálom, hogy éppen csak a négyest értem el. Amennyit tanultam belőle az évek alatt, meg ahány történelemmel kapcsolatos dokut néztem a TV-ben, simán összejöhetett volna az ötös, ha az a b*zi töritanár normálisan felkészít az írásbeli vizsga teszt részére. Na mindegy.
A magyarod eredménye eléggé meglep. Azt hittem, hogy neked, mint nagy, szinte már kiváló írónak meg jó szövegértőnek simán meglesz a 80, vagy akár a 90% feletti eredmény is. Kár érte, de amúgy azt aláírom, hogy gusztustalanul kevés időt adnak hozzá. Ahogy egyébként infóból is.
Ez törire igaz, de magyarra nem... legalábbis nem a szövegértés részére.Rockstar69 írta: Nagyrészt csak az számít, hogy mennyit magoltál az évek alatt, nem igazán a valós hasznos tudás a lényeg.