Hallod
Gonzales, én is pont most akartam volna kirakni a gameplay-t, de ezekszerint te már beelőztél.
Na de térjünk is gyorsan rá a videóra. Röviden-tömören: Eszméletlenül jó!
A Naughty Dog ismét kitett magáért! A látvány - bár így első blikkre nem lett látványosan szebb, mint a két legutóbbi Uncharted - egyszerűen büntet. A játékmenet első ránézésre túlzottan sokat nem változott az első részben tapasztaltakhoz képest, inkább csak a meglévő és jól működő játékmechanikákat fejlesztették még tovább. Minden sokkal részletesebb és életszerűbb lett (ahogy Ellie a nyílvesszőt rendesen kihúzza a hullából ahelyett, hogy csak odanyúlna és egy teleportálásra inkább hajazó animációt követően a lőszer a hátizsákjában landolna), fejlesztettek a movement-en meg a fedezékrendszeren (bebújhatunk gépkocsik meg egyéb tereptárgyak alá és kúszhatunk, valamint a szűk helyeken is keresztül tudunk már ugrani), a harcrendszeren (hasalva/háton fekve is lehet lőni, közelharc sokkal pörgősebb lett és az ellenfelek közelharci fegyvereit is könnyebben és látványosabban vehetjük el és használhatjuk fel ellenük), valamint az első részhez képest a grafika fejlődése is eszméletlen. Ezzel együtt azért az is látszik, hogy a régi, jól bevált alaprecepten azért nem változtattak annyit, itt is elhasználódnak a közelharci tárgyak az idő múlásával, ahogy láttam a craftolás szinte változatlan, meg azért a játékmechanika (a fent említett újításokat leszámítva) maradt a régi. Ez viszont egyáltalán nem gond, mert azért újításokat is láttunk bőven, és hát valljuk be őszintén, az előző részt is elsősorban a története meg karakterei miatt imádtuk. Összességében tényleg nagyon szuper játék lesz a TLOU 2. Külön tetszik, hogy a látványos újítások ellenére azért megmaradt olyannak, amilyennek anno megszerettük. Várom a többi infót, remélem lesz még pár zaftos újítás is, amit a gameplayen nem láttunk.