100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás

Hírek /

Új PC alkalmazás érkezett a Rockstar Games játékokhoz, ráadásul egy ingyen szoftverrel!

Mostantól a Rockstar Games is komolyan adni látszik a PC platformra, a legtöbb nagy játék kiadóhoz hasonlóan mától a kedvenc játéksorozatunk mögött álló csapat is útjára indítja saját asztali számítógépes alkalmazását, ahonnan egységesen elindíthatjuk bezsebelt R* játékainkat, szinkronizálhatjuk mentéseinket a felhőbe ahol ez támogatott, értesülhetünk a legfrissebb hírekről, de egyúttal meg is vásárolhatjuk, ami még hiányzik a gyűjteményünkből. Mindemellett pedig limitált ideig egy ingyen játék is vár!

Az alkalmazásba belépve – melyet Social Club fiókunkkal tehetünk meg – egy rövid ideig teljesen ingyen beszerezhetjük a régi ikonikus GTA San Andreas-t, ami aztán örökre a könyvtárunkban marad.

A Rockstar Games Launcher néven futó alkalmazás felülete elegáns, szép, letisztult és könnyen áttekinthető. Egyelőre még nem tud kezelni minden Rockstar játékot, ugyanakkor más alkalmazásoktól eltérően képes azonnal felismerni a támogatott játékokat akár lemezes, akár digitális formában van birtokunkban, bárhonnan is vásároltuk (pl. Steam, Rockstar Warehouse).

Jelenleg a következő játékokat képes felismerni:

  • Grand Theft Auto V
  • Max Payne 3
  • L.A. Noire
  • Bully: Scholarship Edition
  • Grand Theft Auto III
  • Grand Theft Auto: Vice City
  • Grand Theft Auto: San Andreas
  • L.A. Noire: The VR Case Files

Egyelőre ezek pedig még nem támogatottak:

  • Grand Theft Auto IV
  • Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City
  • Grand Theft Auto 2
  • Grand Theft Auto
  • Max Payne
  • Max Payne 2: The Fall of Max Payne
  • Manhunt
  • Midnight Club 2

Vélhetően azonban hamarosan ezeket is kezelni tudja majd a program. A kliens program rendeszerkövetelményeit ide kattintva lehet megnézni.

» A Rockstar Games Launcher letöltése «

Az alkalmazás pontosan a GTA V 6. évfordulóján debütált. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy a Rockstar csupán a megváltozott piaci trendekhez szeretne-e felzárkózni, vagy komolyabb tervei vannak – esetleg egy Red Dead Redemption 2 PC változat? Ráadásul a felület kompakt nézete nagyon-nagyon hasonlít arra, ahogy az RDR2 PS4 és Xbox One változatában kezelhető a Social Club. Mindenesetre nem valószínű, hogy áldoztak volna erre, ha a jövőben nem szeretnék kiemelt platformként kezelni a PC-t is, ami nagyon megnyugtató lehet sok-sok játékrajongónak. :)


dvflls
Offline
2019. 09. 17. 23:39
Én le is tölteném csak arról tudtok valamit esetleg, hogy ebből a verzióban akkor nem lesz hallható jó néhány kultikus zeneszám a lejárt licenc miatt? Magyarán hogy ezeket a rockstar kiszedte? Korábban szó volt erről talán és azt hiszem a mobilos verziók is megszenvedték ugyanezt tudomásom szerint. Erről tudtok valamint esetleg?

Csak mert ezen az alapon lehet jobb döntésnek bizonyul a jó öreg lemezes/dobozos avagy a kalóz verzió egy nosztalgiázáshoz.

Ps: feltettem. Az intro-t sikerült kivenniük teljes egészében..

Bence (Visali)
Offline
2019. 09. 18. 14:16
dvflls: Az intro mindegyik PC változatból hiányzik már, de ennek inkább technikai okai lehetnek, mivel annyira alacsony felbontásra készült az a videó, hogy nagyon ronda lenne szétnyújtani a mai szélesvásznú képernyőre. Emlékszem, egy időben nekem ott volt, de már nem tudta lejátszani a szoftver, csak feketeséget láttam, alatta a hanggal.

Ami a zenéket illeti, szerintem volt ami utólag visszakerült, legalábbis a Steam-es Vice City-ben nekem visszatértek a Michael Jackson számok egy idő után.

totyak
Offline
2019. 09. 18. 18:01
Ha már itt ez az új launcher, nálatok mi a tapasztalat?

Nekem alapból telepítve volt a gépemen a dobozos GTA V, dobozos GTA 3, VC és SA. Belépve a launcherbe az szépen fel is ismerte, hogy a három régi játékom CD-s a GTA V-t meg behúzta a Library-ba normál játékként. Aztán mondtam neki, hogy kérem az ingyen SA-t, elkezdett telepíteni. Azután már azt sem CD-snek jelölte, hanem mint a GTA V-t, bekerült a könyvtárba. Hogy mi lett a lemezes SA telepítésemmel, azt nem tudom, talán felülírta, 4.58Gb lett a játék. Nálatok is annyi?

Tehát a GTA V és SA most csak egy PLAY gombbal indul, a 3 és VC meg egy PLAY ON DISC gombbal, ha benne van a gépben az indítólemez.

De mi a helyzet a Steam-es telepítésekkel? Azokat is berakja a könyvtárba mint CD-s játék, vagy azt Steam-esnek jelöli, mondjuk PLAY ON STEAM? Illetve, ha Steam-en megvan a GTA 1-2, azokat is behúzza? Bár fentebb a hírt elolvasva elvileg nem.

Nekem úgy tűnik, hogy attól függetlenül, hogy a launcher storejában csak pár játék van felsorolva, ez felismer több Rockstar által gyártott és telepített játékot.

Piszok jó dolog lenne, ha a Live kulcsokat elfogadná és akkor fel lehetne ismertetni vele a GTA IV-et és az EfLC-t is. Mert, ha jól tudom, a Steam nem szereti a GTA Live kulcsait.

Bence (Visali)
Offline
2019. 09. 18. 20:50
totyak: Nálam szépen felismert mindent: dobozos GTA V-öt és Steames Max Payne 3-at, L.A. Noire-t, valamint GTA Vice City-t is. Az SA épp nem volt feltelepítve.

Valószínűleg játékonként egyet tud csak kezelni, de szerintem a fájlokat nem írta felül, csak azt, hogy melyik van a Launcher apphoz kapcsolva. Tehát Steamből el tudod indítani külön a Steames SA-t, ha beteszed az eredeti SA lemezt, akkor azt indítja el, de a Rockstar Games Launcher kliens már csak azt linkeli be, amit ő maga telepített fel. 1 indítási opció per játék. Egyébként ehhez az SA-hoz és a GTA V-höz is előrhető a felhőalapú mentés, és bekapcsolható az automatikus frissítés.

Vélhetően hamarosan a GTA IV is támogatott lesz. Hátha meglépik végre, hogy kiszedik belőle a GFWL-t és a kötelező lemezes indítást. A release date check 10 évvel a megjelenés után már elég ciki, hogy még mindig benne van.

totyak
Offline
2019. 09. 19. 12:40
Bence (Visali): Biztos, hogy felülírta a lemezes SA telepítésem, mert a mappában maradtak fájlok régi dátummal, illetve lettek újak, aznapiak. Kipróbáltam, töröltem az egészet és újratelepítettem Launcherből, akkor már csak új fájlok voltak. Nyilván foghatnám a lemezest és feltehetném egy másik mappába, ott már nem zavarná.

Steames kiadásoknál mit ír, mi van az indító gombra írva? Lemezesnél "PLAY ON DISC".

GTA V-nél nálam ezelőtt is volt cloud saving, ez annyira nem új, de a régi játékokhoz jól jöhet.

GTA IV-nél én azt remélem, hogy a Live kulccsal regelhető lesz itt a Launcherben és akkor nem kell már GfWL sem.

Bence (Visali)
Offline
2019. 09. 20. 20:48
totyak: "PLAY ON STEAM" felirat jelenik meg
Hozzászólok
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások