100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás


Cikkek /

Red Dead Redemption - Fegyverek

A Red Dead Redemption-ben több, mint 20 féle fegyver közül választhatunk, de ezek mellett fix telepítésű ágyúk és géppuskák is helyet kaptak, amikkel a nézeteltéréseinket rendezhetjük, a különböző eszközökkel - mint például a lasszó vagy a kés - pedig a lovakat foghatjuk be, vagy az állatokat hasznosíthatjuk.

Ez az első Rockstar játék, ahol minden fegyver egyszerre lehet nálunk, amiket egy radiális menü előhívásával tudunk váltogatni, ezzel jelentősen megkönnyítve a fegyverek közti váltást, itt azonban még nem lassúl be az idő, mint például a GTA V-ben vagy a Max Payne 3-ban. Ezt a menüt az  /  hosszab tartó lenyomásával tudjuk megjeleníteni, a jobb kar forgatásával a kategóriát választhatjuk ki, a D-pad bal és jobb iránygombjaival pedig magát a fegyvert, ha pedig röviden nyomjuk meg az  /  gombot  gyorsan előtudjuk venni vagy eltudjuk rakni a legutóbb használt fegyvert.

Így néz ki a köralakú fegyverválasztó

A szünet menüben a "Weapons" menüponton belül részletes statisztikát is olvashatunk a nálunk lévő fegyverekről. Itt vannak adatok az erőről, hatótávolságról, tárkapacitásról valamint a lővési és újratöltési sebességről is. Ha nagyon szorult helyzetben vagyunk, itt is kiválaszthatjuk melyik fegyvert akarjuk használni, ilyenkor azonnal kilép a menüből a játék és a főhös kezében azonnal a kívánt fegyver lesz. A legtöbb fegyvert a játék során kapjuk, vagy találjuk, de néhányat kénytelenek leszünk megvásárolni.

Bár a lőszerek száma korlátozott, - összesen 100 darab lehet kategóriánként - nem fogunk hiányt szenvedni az utánpótlásból. Minden lelőtt ellenség elejti a fegyverét, amit akár lovon ülve is felvehetünk, minden mentőházunkban találunk egy ládát, amit kinyitva kapunk lőszert, de akár a boltokban is vásárolhatunk, ha kifogytunk belőle. Az Invertory-ban található Basic Campsite segítségével rögtönözött kempingben is kapunk egy tárnyi lőszert a Revolverekhez és Repeater-ökhöz, ám ezek mennyisége elhanyagólható. Ha teljesítjük a Sharpshooter Challenge 5-ös szintjét megnövekszik a ládákban, mentőházakban és kempingekben található lőszer mennyisége. A fegyverkereskedőknél vásárolhatunk Bandolier-t, ami megduplázza a puskák és ismétlőkarabélyok lőszerének eltehető mennyiségét, így ezekből akár 200 is lehet nálunk.

A Szünet menü > Options > Config > Targeting menüponton belül 3 célzásmód közül választhatunk, amit az egy és több játékosmódban külön tudunk beállítani. A Casual teljes aszisztálást biztosít, a balravasz meghúzásával egyből az ellenségre tart és követi azt. A Normal is egyből az ellenséget fogja be, de kevesebb ideig követi azt és a balkarral le is tudjuk húzni róla a célkersztet, Az Expert  módnál semmilyen rásegítés nincs, mindent magunknak kell csinálni.

A jobb kar lenyomásával aktiválhatjuk a Dead Eye-t, ami belassítja az időt, így jóval gyorsabban végezhetünk egyszerre több ellenféllel is. Ennek három szintje van. Az elsőt a "New Friends, Old Problems" c. küldetés után érjük el. Ezen a szinten csak belassul az  idő, és nekünk kell manuálisan becélozni és lelőni az ellenséget. A második szintet "You Shall Not Give False Testimony, Except For Profit" c. küldetés után érjük el. Ha ezen a szinten használjuk, belassul az idő, és ha egy ellenfél felé húzzuk a célkeresztet, automatikusan piros kereszteket helyezz el rajtuk, a ravasz meghúzása után pedig ezekre a helyekre fog. A "The Gunslinger's Tragedy" c. küldetés teljesítése után elérjük a hármas szintet. Ilyenkor belassul az idő és az  /  megnyomásával magunk helyezhetjük el a piros kereszteket. Persze a Dead Eye kapacitása véges. Ennek szintjét a radar jobboldalán elhelyezett csík mutatja. Ez magától is újratöltődik (ölésekkel gyorsabban), de az invertory-nkban található tárgyakkal felgyorsíthatjuk ezt a folyamatot, valamint a Deadly Assassin Outfit megszerzésével kétszer gyorsabban töltődik újra. A Legend Of The West öltözék pedig a kapacitását növeli meg.

Aki a Game of The Year Edition-t vette meg, vagy esetleg beszerezte a Golden Guns Weapon Pack-ot aranyszínű fegyvereffektet kapott minden fegyverre, ami után extra hírnév jár minden ölés után. 2014 júniusa óta viszont mindenkinek elérhető, aki letölti a legújabb frissítést. Aki a GOTY kiadást, vagy a DLC-t vette meg, a Szünet menü > Options > Config > Golden guns effect menü alatt tudja kikapcsolni. Aki más módon jutott hozzá, annak már kicsit bonylultabb a dolga. Gombkombinációkat kell egyszerre lenyomva tartani 5 másodpercig a ki vagy bekapcsoláshoz, ám ezt nem menti el a játék, így mindig meg kell ismételni.

 • Bekapcsolás PS3-on:     
 • Kikapcsolás PS3-on:      
 • Bekapcsolás Xbox 360-on:     
 • Kikapcsolás Xbox 360-on:     

A multiplayerben nem a boltban vásárolhatjuk meg a fegyvereket, hanem szintlépéssel oldhatjuk fel vagy sepciális helyeken vehetjük fel őket. Singleplayer-ben az 5 ritka fegyver kivételével szinte mindegyiket megkapjuk a történet során, így nem érdemes egyből rohanni értük a boltba. A cikkünk további részében ezekre is kitérünk, valamint a főbb adatokat is megtalálhatjátok a fegyverek mellett.

Közelharci fegyverek

Fist (Ököl) 

A játék alapfegyvere, amely a kezdetektől elérhető. A GTA-któl eltérően itt nem tudjuk megölni vele az embereket, csak kiütni. Ilyenkor néhány másodpercig fetreng a földön, de aztán újra harcba száll.

 • Multiplayer-ben elérhető: 1-es szinttől

Knife (Kés)

Ez már valamivel határozottabb, mint az ököl. Előnye, hogy csendesen végezhetünk vele ellenfeleinkkel. Ez is elérhető a játék elejétől.

 • Multiplayer-ben elérhető: 1-es szinttől

Eszközök

Lasso (Lasszó)

Elég sok oldalú eszköz, amely a "Wild Horses, Tamed Passions" c. küldetés után lesz elérhető. Vadlovakat törhetünk be segítségével, de embereket is elfoghatunk vele, akiket aztán megkötözhetünk, ha közel megyünk hozzájuk, ami igencsak jól jön, ha élve akarunk hatástalanítani valakit. Az így elfogott ellenfeleket akár lóháton is szállíthatjuk. Gyakran előkerül a játék során.

 • Multiplayer-ben elérhető: Nem

Eldobható fegyverek

Fire Bottle

Gyakorlatilag a molotovkoktél elődje. Eldobásával komoly tüzet lehet okozni. Érdekesség hogy, ha Dead Eye-al használjuk, gyakorlatilag hőkövetős rakétaként követi az ellenfelet.

 • Megvásárolható: A "The Demon Drink" c. küldetés vagy a Nosalida-i Gang Hideout teljesítése után bármelyik fegyverboltban
 • Ennyi lehet nálunk egyszerre: 10
 • Multiplayer-ben elérhető: 22-es szinttől

Dynamite (Dinamit)

A klasszikus western filmek elengedhetetlen kelléke, így a játékból sem maradhatott ki. Ez a legpusztítóbb eldobható fegyver a játékban. Ha elkezdünk vele célozni Marston meggyújtja a zsinórt, így tudjuk időzíteni, hogy mikor robbanjon. Érdekesség hogy, ha Dead Eye-al használjuk, gyakorlatilag hőkövetős rakétaként követi az ellenfelet.

 • Megvásárolható: A "Mexican Caesar" c. küldetés után bármelyik fegyverboltban
 • Ennyi lehet nálunk egyszerre: 10
 • Multiplayer-ben elérhető: 15-ös szinttől

Throwing Knife (Eldobható kés)

Az eldobható kések nagyon jól jönnek, ha valakit csendesen akarunk megölni távólról. De ha közel megyünk a kiszemelt áldozathoz, csak belészúrjuk a kést, így sporólhatunk a munícióval. Érdekesség hogy, ha Dead Eye-al használjuk, gyakorlatilag hőkövetős rakétaként követi az ellenfelet.

 • Megvásárolható: A "The Great Mexican Train Robbery" c. küldetés után Manzanit Post-ban
 • Ennyi lehet nálunk egyszerre: 20
 • Multiplayer-ben elérhető: 3-as szinttől

Tomahawk (Balta)

A "Legends and Killers" DLC részeként érkezett. Ugyanarra használható, mint az eldobható kés, ám ez jóval erősebb. Ezt sem csak dobálni lehet, ha közel megyünk az ellenséghez. Ha teljesítjük a Tomahawk Mastery Challenge-t, a házakban lévő ládákból is újratöltődik. Érdekesség hogy, ha Dead Eye-al használjuk, gyakorlatilag hőkövetős rakétaként követi az ellenfelet.

 • Megvásárolható: Manzanita Post-ban a "Liars and Killers" DLC telepítése után
 • Ennyi lehet nálunk egyszerre: 20
 • Multiplayer-ben elérhető: A "Liars and Killers" DLC telepítése után

Pisztolyok és Revolverek

Cattleman Revolver 

Valószínűleg egy Colt Single Action Army-ról mintázták. Az egy és a többjátékosmódban is ez lesz a kezdő fegyverünk, mivel a leggyengébb a játékban.

 • Tárkapacitás: 6
 • Multiplayer-ben elérhető: 1-es szinttől

Schofield Revolver 

Valószínűleg egy Smith & Wesson Schofield-ről mintázták. Landon Ricketts ad egyet miután először ellátogatunk Chuparosa-ba.

 • Tárkapacitás: 6
 • Multiplayer-ben elérhető: 9-es szinttől

 

Double-action Revolver

Valószínűleg egy Colt New Service-ről mintázták. A Tesoro Azul-i Gang Hideout teljesítésekor találhatunk egyet, annak a szobának a közelében egy ládában, ahol a túszt kell megmenteni, vagy a "The Great Mexican Train Robbery" c. küldetésben miután feltörjük a széfet.

 • Tárkapacitás: 6
 • Multiplayer-ben elérhető: 16-os szinttől

LeMat Revolver 

Eredetileg egy LeMat Revolver-ről mintázták. Az 5 ritka fegyver egyike.

 • Tárkapacitás: 9
 • Megvásárolható: Escalera-ban a Gunsmith-től az "An Appointed Time" c. küldetés teljesítése után
 • Multiplayer-ben elérhető: 46-os szinttől

Volcanic Pistol

Eredetileg egy Volcanic Repeater-ről mintázták. A Twin Rocks Gang Hideout teljesítése során szerezhetjük meg, de boltban is megvásárolható.

 • Tárkapacitás: 8
 • Megvásárolható: Armadillo-ban a Gunsmith-től
 • Multiplayer-ben elérhető: 5-ös szinttől

Semi-automatic Pistol

Valószínűleg egy Borchardt C93-ról mintázták. A Fort Mercer-i Gang Hideout teljesítése során szerhetjük meg, ha bemegyünk a kincsesszobába az asztalon mindig van egy.

 • Tárkapacitás: 7
 • Megvásárolható: Escalera-ban a Gunsmith-től
 • Multiplayer-ben elérhető: 24-es szinttől

High Power Pistol

Valószínűleg egy FN Browning 1903-ról mintázták. A "Bear One Another's Burdens" c. küldetés elején kapunk egyet Edgar Ross-tól.

 • Tárkapacitás: 8
 • Multiplayer-ben elérhető: 35-ös szinttől

Mauser Pistol 

Eredetileg egy Mauser C96 Broomhandle-ről mintázták. Az 5 ritka fegyver egyike.

 • Tárkapacitás:15
 • Megvásárolható: Blackwater-ben a Gunsmith-től
 • Multiplayer-ben elérhető: 49-es szinttől

 

Távcsöves puskák

Rolling Block Rifle

Eredetileg egy Remington Rolling Block Rifle-ről mintázták. Az "Empty Promises" c. küldetés során kapjuk meg. Egy nagyon hosszó távcsövet kapott, de nem lehet zoomolni vele.

 • Tárkapacitás: 1
 • Multiplayer-ben elérhető: 20-as szinttől

Carcano Rifle

Eredetileg egy Carcano M91/38 Short Rifle-ről mintázták. Az 5 ritka fegyver egyike. Ennek sem állítható a távcsöve.

 • Tárkapacitás: 5
 • Megvásárolható: Blackwater-ben a Gunsmith-től
 • Multiplayer-ben elérhető: 28-as szinttől

Explosive Rifle

Eredetileg egy Mauser 1918 T-Gewehr-ről mintázták. A "Liars and Cheats" DLC részeként érkezett. A kategória megtévesztő, mivel nem távcsöves puskáról van szó, hanem ahogy arra a neve is utal, ez egy robbanó lövedékeket kilövő puska.

 • Tárkapacitás: 1
 • Megvásárolható: Blackwater-ben a Gunsmith-től a "Liars and Cheats" DLC telepítése után
 • Multiplayer-ben elérhető: Csak bizonyos játékmódokban és némelyik Gang Hideout teljesítése után elérhető

Puskák és ismétlőkarabélyok

Repeater Carbine

Eredetileg egy Spencer 1860 Carbine-ről mintázták. A "New Friends, Old Problems" c. küldetés során kapunk egyet.

 • Tárkapacitás: 7
 • Multiplayer-ben elérhető: 2-es szinttől

Winchester Repeater

Eredetileg egy Winchester Model 1892-ről mintázták. A "Spare the Rod, Spoil the Bandit" c, küldetés során kapunk egyet, de boltban is megvásárolhatjuk.

 • Tárkapacitás: 10
 • Megvásásrolható: Armadillo-ban a Gunsmith-től
 • Multiplayer-ben elérhető: 8-as szinttől

Springfield Rifle

Eredetileg egy Trapdoor Springfield Rifle-ről mintázták. A "We Shall Be Together in Paradise" c. küldetés vagy a Gaptooth Breach-i Gang Hideout teljesítése során ingyen megszerezhetjük.

 • Tárkapacitás: 4
 • Megvásárolható: Thieves' Landing-ban a Gunsmith-től
 • Multiplayer-ben elérhető: 13-as szinttől

Bolt Action Rifle

Eredetileg egy Krag-Jørgensen-ről mintázták. A "The Gates of El Presidio" c. küldetés teljesítése során találhatunk egyet a börtöncella mellett jobbra található épület felsőszintjén.

 • Tárkapacitás: 5
 • Megvásárolható: Escalera-ban a Gunsmith-től
 • Multiplayer-ben elérhető: 40-es szinttől

Henry Repeater

Eredetileg egy Henry 1860-ról mntázták. A Nosalida-i Gang Hideot teljesítése során szerezhetjük meg.

 • Tárkapacitás: 12
 • Multiplayer-ben elérhető: 32-es szinttől

Buffalo Rifle 

Eredetileg egy Sharps 1874 Long Range-ről mintázták. Ha teljesítjük a Master Hunter Challenge 5-ös szintjét, bármelyik fegyverboltban megvásárolható lesz.

 • Tárkapacitás: 1
 • Multiplayer-ben elérhető: 50-es szinttől

Evans Repeater

Eredetileg egy Evans Repeating Rifle-ről mintázták. Az 5 ritka fegyver egyike.

 • Tárkapacitás: 22
 • Megvásárolható: Blackwater-ben a Gunsmtih-től
 • Multiplayer-ben elérhető: 43-as szinttől

Puskák

Double-barreled Shotgun

Eredetileg egy Colt Model 1878 Shotgun-ról mintázták. A Tesoro Azul-i Gang Hideout során szerezhetjük, meg az épület mögül, ahol a túsz van, vagy az "A Frenchman, a Welshman and an Irishman" c. küldetés teljesítése közben vehetjük fel a tóparton lévő kisházból kijövő ellenfelek megölése után.

 • Tárkapacitás: 2
 • Megvásárolható: Armadillo-ban a Gunsmith-től
 • Multiplayer-ben elérhető: 37-es szinttől

Sawed-off Shotgun 

Eredetileg egy Colt Model 1878 Shotgun lefűrészelt csövű változatáról mintázták. A Pike's Basin-i Gang Hideout teljesítése során találhatjuk meg az egyik ellenfélnél.

 • Tárkapacitás: 2
 • Megvásárolható: Thieves' Landing-ban Gunsmith-től
 • Multiplayer-ben elérhető: 18-as szinttől

Pump-action Shotgun

Eredetleg egy Winchester Model 1897-ről mintázták. Csak az "And The Truth Will Set You Free" c. küldetése teljesítése során vehetjük fel! Vagy ha szerencsénk van a "Remember My Family" stranger küldetés végén.

 • Tárkapacitás: 6
 • Multiplayer-ben elérhető: 11-es szinttől

Semi-auto Shotgun

Eredetileg egy Browning Auto-5-ról mintázták. Az 5 ritka fegyver egyike.

 • Tárkapacitás: 5
 • Megvásárolható: Escalera-ban a Gunsmith-től
 • Multiplayer-ben elérhető: 26-os szinttől
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások