100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás


Cikkek /

Red Dead Redemption - Ismertető

Borítókép Fontosabb adatok
Név: Red Dead Redemption
Fejlesztő: Rockstar San Diego
Rockstar North
Kiadó: Rockstar Games
Terjesztő: Take-Two Interactive
Hivatalos oldal: Kattints ide!
Játékmódok: Single Player
Multiplayer
Platform:

Xbox 360
PlayStation 3
Xbox One
Xbox One X

Megjelenési dátum:  2010. május 18.
  2010. május 21.
 2010. október 7. 
Besorolás: ESRB: M
PEGI: 18 

A Red Dead Redemption egy 2010-es akció-kalandjáték, melyet a Rockstar San Diego fejlesztett, a Rockstar Games kiadásában. A játék 2010. május 10-én jelent meg PlayStation 3, illetve Xbox 360 konzolokra, és elméleti folytatása a 2004-ben megjelent Red Dead Revolvernek. A játék a visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően 2016. júliusától játszható Xbox One-on is, ráadásul 2018. áprilisában Xbox One X feljavítást is kapott, így a játék 4K felbontásban, megnöbelt látóhatárral is játszható.

A sztori

A történet 1911-ben játszódik, az amerikai vadnyugat urbanizációs folyamatának kellős közepén és egy volt törvényen kívüli, John Marston életét követi nyomon, kinek feleségét és fiát a kormány fogolyként tartja, amíg teljesíti fejvadászként kiszabott kötelességeit. Más lehetőség hiányában, Marston elindul felkeresni három ex-bűntársát, így igazságot szolgáltatva, és visszaszerezve hőn szeretett családját.

 GTA GTA

Értékelések és kiegészítő tartalmak

Megjelenésekor a játék szembesült az általános értékelésekkel, melyek igen csak jó fényben tüntették fel. Átlagosan 95/100-as, 94%-os, illetve 9,3/10-es értékelést kapott, olyan oldalaktól, mint a Metacritic, a GemRankings, vagy a GameStats, ezáltal minden idők egyik legmagasabb értékelését bezsebelő játékává vált, és ha mindez nem lenne elég, számos év játéka címet is elnyert. Az előzetes beszámolók egekbe magasztalták a szoftver olyan elemeit, mint a grafikai megjelenés, zenei betét, szinkronszínészek teljesítménye, a nyílt világú játékmenet, illetve a történet.

 GTA GTA

2012 februárjáig, a Red Dead franchise több mint 13 millió példányban kelt el. Az IGN is magas értékeléssel áldotta, így harmadikként került fel az oldal jelenlegi generációs játékokról készített listájára.

 GTA GTA

Megjelenése után számos kiegészítő, letölthető tartalom (DLC) került kiadásra. Ilyen például a Red Dead Redemption: Undead Nightmare is, melyben John Marston feladata egy az emberek zombivá válásáért felelős vírus ellenszerének felkutatása. 2011 októberében megjelent a játék „Game of The Year” verziója, mely az összes kiegészítő tartalmat magába foglalta.

 GTA GTA

RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások