100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás


Cikkek /

Red Dead Redemption - Kihívások

A Red Dead Redemption-ben 4 különböző kihívást kell teljesítenünk a 100% eléréséhez, amelyek legtöbbje a természetben való túléléshez szükséges képességeink megmutatásáról szól. A játék próbára teszi a vadászati, lövészeti és keresési készségeinket is.

Minden kihívás során 10 szinten át kell feladatokat teljesítenünk, amelyek fokozatosan nehezednek. Ez alól kivétel a két DLC-vel érkezett fegyverhez kapcsolódó challenge, ezeknél csak 5 szint van, és teljesítésük nem szükséges a 100 százalékhoz, a két trófea és a különböző jutalmak miatt viszont érdemes elvégezni ezeket is. Az alap játékban elérhető 4 kihívásért is komoly jutalmak járnak, amelyek nagy segítséget nyújthatnak a játk során, így érdemes minél hamarabb megcsinálni ezeket, valamint ha mind a 4 feladatsorozatot teljesítjük a "Legend of The West" outfit lesz a jutalmunk.

A Szünet menü > Journal > Challenges menüpont alatt nyomon tudjuk követni, hogy melyik kihívásban hol tartunk. A cikk további részében leírjuk, a hozzájuk tartozó feladatokat és tippeket is mellékelünk teljesítésükhöz.

Ambient Challenges

Survivalist Challenge

Ebben a kihívásban növények gyűjtése lesz a feladat. Megtalálásuk nem túl nehéz. A játék is pontosan leírja, hogy hol találjuk meg ezeket, a radaron pedig megjelenik egy fekete kör alakú háttéren lévő növény ikon, ha a közelébe megyünk. Ilyenkor érdemes le-fel lovagolni a területen és folyamatosan kizoomolni a minitérképből a D-pad lefelé gomb megnyomásával, ilyenkor ugyanis a távolabb lévő növényeket is kijelzi. Ha ez sem elég, és méggyorsabban akarunk túl lenni az amúgy sem túl nehéz kihíváson bármelyik General Store-ban tudunk vásárolni "Survivalist Map"-ot, amely felhasználásval 20 percig minden növényt jelez a radaron, akkor is ha nem megyünk közel hozzá.

A szint feloldása előtt összegyűjtött növények nem számítanak bele a kihívásba. Tehát ha például van nálunk 2 Desert Sage a második szint elérése előtt, ugyanúgy hatot kell összegyűjteni. A challenge feloldásához szedj le egy Wild Feverfew-ot.

Szintek Feladatok
Level 1

Gyűjts össze 6 Wild Feverfew-ot. 

Ilyen növényt Cholla Springs és Hennigan's Stead környékén találsz.

Level 2

Gyűjts össze 6 Desert Sage-t. 

Ilyen növényt Gaptooth Ridge környékén találsz.

Level 3

Gyűjts össze 4 Red Sage-t. 

Ilyen növényt Rio Bravo környékén találsz.

Level 4

Gyűjts össze 8 Prickly Pear-t. 

lyen növényt Punta Orgullo környékén találsz.

Level 5

Gyűjts össze 7 Woolly Blue Curl-t. 

Ilyen növényt Perdido környékén találsz.

Jutalom: Az 5-ös szint teljesítése után kétszer hosszabb ideig, azaz 40 percig jelzi a körülötted lévő növényeket a "Survivalist Map".
Level 6

Gyűjts össze 8 Butterfly Weed-et. 

Ilyen növényt Diez Coronas környékén találsz.

Level 7

Gyűjts össze 10 Hummingbird Sage-t.

Ilyen növényt Tall Trees környékén találsz.

Level 8

Gyűjts össze 12 Prairie Poppy-t.

Ilyen növényt Great Plains környékén találsz.

Level 9

Gyűjts össze 15 Golden Currant-ot.

Ilyen növényt Great Plains környékén találsz.

Level 10

Gyűjts össze 10 Violet Snowdrop-ot és további kettőt minden növényből.

(Wild Feverfew, Desert Sage, Red Sage, Prickly Pear, Woolly Blue Curl, Butterfly Weed, Hummingbird Sage, Prairie Poppy, Golden Currant) Előtte érdemes eladni az eddig összegyűjtött növényeket, hogy az invertory-dban nyomon tudd követni melyik növényből mennyi kell még.

Jutalom: A 10-es szint teljesítése után az összegyűjtött növényekből, főhősünk automatikusan "Tonic"-ot készít, ami elérhető lesz az invertory-ban és a Dead Eye szintedet tudod helyreállítani vele.

Sharpshooter Challenge

Ennél a kihívásnál a lövészeti képességeinké lesz a főszerep. Némelyik szinten kötelező használni a Dead Eye-t, de ezt akkor is megtehetjük, ha ezt a feladat nem írja elő. A challenge megnyitásához ölj meg egy repülő madarat.

Szintek Feladatok
Level 1

Ölj meg 5 repülő madarat.

Bármilyen madár lehet és nem muszáj egyszerre megölni őket, az viszont fontos, hogy valóban repüljenek.

Level 2

Ölj meg 5 nyulat. 

Sok helyen lehet találni nyulat. (Odd Felow's Rest, The Hanging Rock, Warthington Ranch).

Level 3

Ölj meg 5 prérifarkast (coyote), anélkül hogy megsebeznének.

Szinte bárhol összefuthatunk prérifarkasokkal, akik falkákba verődve (általában négyen-öten) támadnak ránk. Lóháton ülve Dead-Eye-al célozzuk be a fejüket, így hamar végezhetünk velük anélkül, hogy megharapnának. Nem muszáj rögtön egymás után mind az ötöt megölni, a lényeg, hogy amíg nem találunk új falkát, ne sebezzen meg egy prérifarkas sem.

Level 4

Ölj meg 5 repülő madarat mozgó vonatról.

A térkép mindig jelöli, hogy éppen hol tartózkodik a vonat. Ha sikerül rá feljutnod, menet közben ölj meg 5 madarat, amihez az auto-aim vagy a Dead Eye is segítséget nyújthat. Az előző kihívásokkal ellentétben itt már egyhuzamban kell teljesíteni a feladatot, így ha leszállsz a vonatról vagy megáll, kezdheted előről. Néha, ha lóhátról ugrasz át a vonatra, nem számolja a lelőtt madarakat a játék.

Level 5

Ölj meg 2 különböző vadállatot egy Dead Eye használattal.

Nem túl nehéz feladat. A lényeg, hogy vadállatok legyenek, tehát ne kutya, tyúk vagy a saját lovad. Ha találsz két különböző vadállatott, jelöld ki egyszerre őket Dead Eye-al és végezz velük.

Jutalom: Az 5-ös szint teljesítése után több lőszert találsz a házadban lévő ládákban és a kempingekben.
Level 6

Lődd le 2 különböző ember kalapját.

Célozz az emberek fejfedőjére Dead Eye-al, de figyelj oda, hogy ne haljnak meg.

Level 7

Ölj meg 3 medvét 1 lövéssel.

Menj el Tall Trees-be, itt gyakran találsz medvét. Használj valami erős puskát (Springfield, Bolt-action) és célozd be Dead Eye-al a medve homlokát.

Level 8

Lődd le 2 különböző ember fejéről a kalapját és fegyverezz le 2 különböző embert.

Itt is a Dead Eye lesz a legjobb barátod. A lefegyverezéshez célozz az ember kezére a fejfedő lelővéséhez pedig a kalapjára. Fontos, hogy egyik során se haljon meg az illető. 

Level 9

Ölj meg 6 vadállatot anélkül, hogy újratöltenél vagy fegyvert cserélnél. 

Válassz egy olyan fegyvert, aminek minél nagyobb a tárja (például: Evans vagy Winchester repeater) és keress egy farkas falkát, majd nézz fel az égre, ahol szinte mindig találsz madarakat. Ha kilépsz a Dead Eye-ból, automatikusan újratölt a fegyver, ami lenullázá az állást, így csak akkor használd, ha egyszerre 6 állatot tudsz megölni. A háziállatok itt sem számítanak.

Level 10

Fegyverezz le 6 embert anélkül, hogy újratöltenél vagy fegyvert cserélnél.

Menj el a Gaptooth Ridge ganghideouthoz, itt a legkönnyebb megcsinálni. A barlang bejáratától kezdve kettesével bújnak meg az ellenfelek, akik általában valamilyen revolverrel tüzelnek rád. Használd az Henry Repeater-t (az Evans Repeater-t ne, mert túl erős) és Dead Eye-al célozz a kézfejükre. A lefegyverzés akkor sikeres, ha eljeti a fegyvert az illető, de nem hal meg. A Dead Eye használata azért is segítség, mert valamilyen okból kifolyólag néha nem fogyik a lőszer.

Jutalom: A 10-es szint teljesítése után gyorsabban regenerálódik a Dead Eye szint, ha embereket ölsz.

Master Hunter Challenge

Ez a challenge a vádaszati képességinket teszi próbára. Különböző állatokkal kell végezni, különböző módszerekkel. A legtöbb állat csak speciális helyeken jelenik meg, így néhány levadászása kicsit nehezebb lesz. A kihívás egy prérifarkas (coyote) megölése után válik elérhetővé.

Szintek Feladatok
Level 1

Ölj meg és nyúzz meg 5 prérifarkast (coyote)

Szinte bárhol találhatsz négyes-ötös csoportokba verődött prérifarkasokat. Könnyű megismerni őket jellegzetes vonyító hangjukról.

Level 2

Ölj meg és nyúzz meg 5 szarvast (deer)

A prérifarkasokhoz hasonlóan, ők is szinte mindehol megtalálhatók. Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy a bakok (buck) nem számítanak bele.

Level 3

Ölj meg 5 farkast (wolf) késsel és nyúzd meg őket

Farkasokat is könnyű találni. Kisebb könnyítés, hogy csak az számít, hogy késsel vidd be a halálos szúrást, előtte meggyengítheted őket fegyverrel, illetve a nyúzást és az ölést külön számolja, így nem muszáj azokat megnyúzni, amiket késsel ölsz meg.

Level 4

Nyúzz meg 5 vaddisznót (boar) és 3 tatut (armadillo)

Vaddisznót Tall Trees-ben találsz, de ha hamarabb akarod teljesíteni a kihívást, elmehetsz Still Water Creek-be vagy a Hennigan's Stead feliart felett található  beugró részen, ahol a pályát hegyek határolják. (Ha nem nagyítod ki teljesen a térképet, láthatsz is odarajzolva egy vaddisznót). Bár a leírás szerint 5 vaddisznó agyarat kell begyűjteni, amit nem mindig ad a játék, valójában csak meg kell nyúzni 5 vaddisznót. Tatut könnyű találni, viszont arra figyelj, hogy ne túl erős fegyverrel öld meg őket, mert akkor nem lehet megnyúzni őket.

Level 5

Ölj meg két pumát (cougar) késsel és nyúzd meg őket

Pumákat könnyen találhatsz Repentance Rock környékén (New Austin, a nagy Rio Bravo felirattól balra találod, ha teljesen rázoomolsz a térképre). Ez a helyszín azért is jó, mert teli van kisebb sziklákkal. Ha jön egy puma, ezek mögé húzodj vissza előle és helyezkedj úgy, hogy a szikla mindig közted és a puma között legyen, így nem tud megtámadni. Ezzel a módszerrel nem lesz nehéz feladat. Itt is meggyengítheted néhány lövéssel a pumát mielőtt leszúrod.

Jutalom: Az 5-ös szint teljesítése után elérhetővé válik a Buffalo Rifle, amit bármelyik fegyverboltban megtudsz vásárolni.
Level 6

Nyúzz meg 5 mosómedvét (raccoon), 5 borzot (skunk) és 5 rókát (fox)

Nehéznek tűnhet, de a Critchley's Ranch-en (New Austion, a nagy Rio Bravo és a nagy Ridgewood Farm felirat között találod, ha rázoomolsz a térképre) a romos házak közelében le-fel rohangálva, mind 3 állattal találkozhatsz. Rókákkal kicsit ritkábban, velük Cholla Springs-nél futhatsz össze.

Level 7

Nyúzz meg 5 jávorszarvast (elk) és 5 kanadai vadjuhot (bighorn sheep)

Mind két állatot Tall Trees-ben találod meg. Ha le-fel lovagolsz a fenyvesekben könnyen rájuk találhatsz, de érdemes lóháton maradni mivel mindkét állat nagyon gyors, valamint pumák és medvék is gyakran mutatkoznak itt, akik nem gondolják meg kétszer, hogy megtámadjanak e.

Level 8

Ölj meg egy medvét (bear) késsel és nyúzd meg

Medvét nem nehéz találni, ehhez csak el kell menni Tall Trees-be. A legfontosabb a medve meggyengítése lesz a végzetes szúrás előtt. A játék elejétől elérhető Cattleman Revolverrel lőjj kettőt a fejébe és hatot a lábába ezután már megtámadhatod késsel.

Level 9

Keresd fel Ojo Del Diablo-t "Khan"-ért, a legendás jaguárért, és szerezd meg a bundádját

Ojo Del Diablo-t a nagy Chuparosa felirat alatt találod. Csak lovagolj ezen a környéken, amíg meg nem jelenik a balfelső sarokban a felirat és egy piros pötty a térképen, ami Khan-t jelöli. Ezután nincs más dolgod, mint megöln. Legendás állatról révén szó, nehezebben adja meg magát a szokásosnál, így a legegyszerűbb, ha Dead Eye-al elhelyezünk a fején jónéhány piros x-et egy erős fegyverrel.

Level 10

Keresd fel Aurora Basin-t, Stillwater Creek-et és Nekoti Rock-ot, "Lobo"-ért a legendás farkasért, "Gordo"-ért a legendás vaddisznóért és "Brumas"-ért a legendás medvéért

Csak szimplán keresd fel ezeket a helyeket és Khan-hoz hasonlóat ezeket az állatokat is kijelzi a térkép, ha a közelükbe mész. Still Water Creek-et Thieves' Landing mellett találod, Aurora Basin-t és Nekoti Rock-ot pedig Tall Trees-ben.

Jutalom: A 10-es szint teljesítése után minden állat megnyúzását követően automatikusan "Vittles"-t készít főhősünk, amit az invertory-ban találsz meg és az életed tudod helyreállítani vele. Ezenkívül a legendás állatok részeiért szép összeget fizetnek, ám mindegyikért máshol adnak sok pénzt, ezért olvasd el ezt a cikkünket, mielőtt eladod ezeket!

Treasure Hunter Challenge

A kihívás feloldásához egy random event felfedezése szükséges, ahol egy szekér mellett álló kincsvadászra támad 2-3 rossz fiú. Gyakran találkozhatsz ilyennel az út szélén. Ha megmented a kincsvadászt, ad egy térképet vagy, ha esetleg meghal a kifosztásával szerezhetjük meg. Ezután minden szinten egy kincset kell megkeresni, amelyek helyére csak egy nem túl egyértelműen megrajzolt térkép utal. Az elásott dobozok helyét könnyű észrevenni a jellegzetes kis kövekből álló kupacokból. A kincsek helyén automatikusan megkapjuk a következő helyszínre vezető térképet és csak ezután vehetjük fel azt.

A továbbiakban mellékeltünk egy térképet, valamint egy táblázatot is, amiben lerások és képek is vannak a kincsek pontos helyéről. A telefonos olvasók számára direkt linkeket is raktunk a képek alá.

Kincses térkép

Szintek Helyszín   Képek
Level 1 Szerezd meg a kincsvadásztól az első térképet    
Level 2 The Hanging Rock, a nagy fától jobbra lévő kisebb sziklák között.

GTA

Direkt link

GTA

Direkt link

Level 3 Del lobo Rock, a tábortűz után menj le egy hegy oldalán, de ne teljesen, mert nem a tövében van, hanem egy peremen.

GTA

Direkt link

GTA

Direkt link

Level 4 Tumbleweed, a nagy elhagyott ház pincéjében.

GTA

Direkt link

GTA

Direkt link

Level 5 Rio del Toro, az út szélén találsz néhány kőkerítést. Ha a folyó felé nézel, a jobboldali mögött lesz.

GTA

Direkt link

GTA

Direkt link

Jutalom: Az 5-ösz szint teljesítése után ingyen használhatod a "stagecoach"-ot.
Level 6 Crooked Toes, az első Mexikói mentőházad közelében találsz néhány sziklát. Annak a tetjén lesz, aminek a tövében egy kis üreg is van. (A térképen a leginkáább jobbra lévő folt jelöli.)

GTA

Direkt link

GTA

Direkt link

Level 7 Ojo Del Diablo, a nagy boltíves szikla alatt, fent a egy peremen a sziklák között.

GTA

Direkt link

GTA

Direkt link

Level 8 Agave Viejo felett, Roca de Madera irányából tudod megközelíteni. A hegy folyóhoz közelebb eső oldalán menj végig a fent található peremen. Ennek a legvégén lesz.

GTA

Direkt link

GTA

Direkt link

Level 9 A Beecher's Hope felirat mellett jobbra találod a Broken Tree feliratot. Ha ide elmész, a nagy fa mellett találsz egy romos kőkerítést, ennek a tövében lesz.

GTA

Direkt link

GTA

Direkt link

Level 10 Tall Trees, Nekoti Rock. Menj fel szerpentinen, a kincs medvekoma barlangjában lesz a bejárattól jobbra.

GTA

Direkt link

GTA

Direkt link

Jutalom: A 10-es szint teljesítése után megkapod a "Treasure Hunter Satchel"-t, aminek köszönhetően kétszer annyit tárolhatsz az inevrtory, consumables menüpont belül található eszközökből, valamint mind a 9 helyen találsz egy aranyrudat, amit leginkább Blackwater-ben érdmes eladni a Doctors's Office-ban.

DLC Challenges

Tomahawk Mastery

A "Legends and Killers" DLC-vel érkezett eldobható baltához tartozik ez a kihívás, ami nem csak az alapjátékban, de az Undead Nightmare-ben is elérhető.

Szintek Feladatok
Level 1

Vásárold meg Manzanita Post-ban a General Store-ban

Level 2 Ölj meg egy ellenfelet egy eldobott baltával, egy közeli támadással (ez az amikor nem dobod el a baltát, csak belévágod a szerencsés kiválasztottba) és lóhátról
Level 3

Ölj meg madarat baltával anélkül, hogy használnád a Dead Eye-t

Itt is feltétel, hogy repüljön a madár, de szerencsére nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik, főleg auto-aim-al. 

Level 4

Ölj meg 5 ellenfelet baltával, anélkül, hogy meghalnál

Bármelyik Gang Hideout-nál könnyen teljesíthető.

Level 5

Teljesíts egy Gang Hideout csak balta használatával

A legkönnyebb a Twin Rocks-i Gang Hideout-ot teljesíteni így.

Jutalom: Az 5-ös szint teljesítése után a trófea / achi mellett a házadban lévő ládából is újratöltődik a balták száma.

Master Exploder

A "Liars and Cheats" DLC-vel érkezett Explosive Rifle-höz tartozik ez a kihívás.

Szintek Feladatok
Level 1 Vásárold meg az Explosive Rifle-t a Gunsmith-től Blaclwter-ben
Level 2 

Ölj meg 5 ellenfelet fedezékből

Nem túl bonyolult. Kezdd el valamelyik Gang Hideout-ot és fedezékből szedj ki 5 embert.

Level 3 

Ölj meg 3 embert 1 lövéssel

Magért beszél. Valamelyik Gang Hideot vagy random event során könnyen teljesíthető.

Level 4  Ölj meg 2 vadállatot 1 lövéssel
Level 5  Szerezd meg a U.S. Army Uniform Outfit-et és ölj meg egy embert miközben ezt viseled
 Jutalom: Az 5-ös szint teljesítése után fél áron vásárolhatsz lőszert az Explosive Rifle-höz.
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások