100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás

Hírek /

A teljes Leslie Benzies interjú magyarul

A múltkori Aaron Garbut interjú után most a CVG által, a Rockstar North fejével, Leslie Benzies-szel készített interjú magyar változatát olvashatjátok következő hírünkben. Tekintve, hogy a cikk igen terjedelmes, két részre osztottuk azt, így a második részt a holnap folyamán olvashatjátok...

"Ő a Rockstar North elnöke, játékai több, mint 130 millió eladott példánnyal rendelkeznek, egyben pedig a szeptemberben megjelenő GTA V és GTA Online mögött álló legnagyobb koponya – aki a GTA III óta olyan kevés interjút adott, hogy egy kezedre sincs szükség a megszámolásához.

Belépve a Rockstar North titkos edinburgh-i bázisára, olyan érzés fog el, mintha egy ezidáig felfedezetlen területet kéne feltérképeznünk. És mégis, egy olyan férfihoz képest, aki kerüli a rivaldafényt, Benzies barátságos, szívélyes és jó kedélyű. Emellett meglepően stresszmentesnek tűnik ahhoz képest, hogy négy éve vesz részt a Rockstar legnagyobb játékának fejlesztésében.

Talán az XXL-méretű irodájának két végében egyidejűleg futó légkondicionáló egység okozza ezt, vagy az általa meggyújtott illatosított gyertyák, esetleg a tény, hogy ő a világ legnagyobb iMac-ének tulaja, vagy talán az – ahogy a járművek terveivel, az ötletekkel telezsúfolt táblákkal, és a hibajavításokat élőben sugárzó televíziókkal betöltött fal tanúsítja –, hogy csak nagyon, nagyon is jó ezekben a dolgokban, nyolc sikeres Grand Theft Auto után.

„Nehéz megérteni, hogy mi is valójában a GTA Online.” mondja, mikor megkérdezzük, miért is döntött pont most úgy, hogy megnyitja előttünk a zárt ajtókat. „Ez számunkra is olyannyira új fejlesztés, hogy úgy éreztem, a legjobb az lenne, ha azoktól a srácoktól kapnátok információkat, akik valóban ismerik is.”

Az igazság viszont az, hogy az eltelt 45 perc alatt igen sok témát sikerült feszegetnünk: GTA Online, GTA V, következő generáció, Cloud gaming, és még sorolhatnánk. Az interjú nagy. Mérhetetlenül érdekes. Exkluzív. Ó, és ha a négy játékossal játszható tenisz megjelenik a végső játékban, jobb ha tudjátok, kinek köszönhetitek...

Mikor kezdtél el gondolkodni először a GTA Online-on, és mik voltak az első elképzeléseid azzal kapcsolatban?

Leslie Benzies: Ez akkor kezdődött, mikor belevágtunk a GTA III fejlesztésébe, és azóta minden egyes játéknál azt mondtuk „Rendben, meg fogjuk csinálni, most meg fogjuk csinálni.” és azt hiszem, hogy egyik alkalommal sem éreztük úgy, hogy megvan hozzá a kellő munkaerő, valamint a technológiai eszközök. A mostani idő pont alkalmas. Egy remek motorral dolgozhattunk, és megvolt hozzá a csapat is."

A GTA V O'Clock keretein belül igen sokat spekuláltunk arról, hogy a GTA Online ténylegesen egy MMO-stílusú élmény lehet – és érdekfeszítő látni, hogy ténylegesen ebbe az irányba indult. Ennek egy melléktermékeként a játékosok képesek lesznek küldetéseik létrehozására, illetve a világ átszabására. Erről tudnál kicsit többet beszélni?

"...azt akarjuk, hogy eltérő, teljesen különböző jelenségként legyen ismert, ami saját maga fog növekedni. Ez a GTA Online lesz; ami nem része a GTA V-nek."

LB: Nos, vegyük a legegyszerűbb példát: a deathmatchet. Megnyitod a Creatort, elhelyezed a kezdőpontokat, néhány mellékes tárgyat, autókat, repülőket, leraksz mindent, amit a világodban szeretnél tudni. Amikor boldogan letesztelted, és kész vagy a megosztásra, nyomd meg a gombot, majd az feltöltésre kerül a Cloudba, a mi Social Club Cloudunkba. Innentől a világon bárki számára elérhetővé válik.

Szóval mikor (egy barátod) elindítja a játékát, beállíthat téged ajánlott készítőnek, így később minden általad készített tartalom „beszívódik” az ő játékába. Ez folyamatosan fejlődik. Mindenki készíthet dolgokat. Te döntesz arról, mely tartalmakat akarod látni.

Felállítasz egy kék jelzőpontot, és nagyjából az lesz a küldetés elindítója. Csak belesétálsz, majd az beindítja azt a dolgot, amit te csináltál. És ez folyamatosan fejlődni fog, szóval mi is egyfolytában készíteni fogunk új tartalmakat – minden egyes nap, mikor elindítod a játékodat, letölthetőek lesznek új dolgok.

De a Creator eszközei nem lesznek elérhetők az indulástól fogva?

LB: A kezdetekben lehetőséged nyílik versenyek és deathmatchek kreálására, melyek valószínűleg a legegyszerűbbek. Aztán később, ahogy múlik az idő és mi is úgy érezzük, hogy a játékosok készen állnak az új Creatorokra, kiadásra kerülnek a további eszközök is. Szóval szivárogtatás lesz, azonban így folyamatossá válik az új Creatorok és tartalmak kiadása. Nem akarjuk túlbonyolítani. Ez egy összetett rendszer. Ez az egyik oka a single-player és az Online megjelenése közötti két hetes időkülönbségnek.

Lehetőséget akarunk adni az embereknek arra, hogy belerázódjanak az újdonságokba, mivel maga a single-player is óriási fejlődés az előző játékokhoz képest. Nagyon sok új, elsajátítandó dolog van.

 

Szóval, elméletileg egyidejűleg is kiadhattátok volna őket?

LB: Tudtuk volna, de azt akarjuk, hogy eltérő, teljesen különböző jelenségként legyen ismert, ami saját maga fog növekedni. Ez a GTA Online lesz; ami nem része a GTA V-nek. Értelemszerűen a GTA V motorján fut, de ki fogja magát nőni egy teljesen önálló dologgá.

És a két hét leteltével, hogyan juthatunk majd hozzá?

LB:  Amikor elindul, egy extra karakter lesz a választókörödön. Franklin, Michael, vagy Trevor kiválasztása helyett tehát kiválasztod a multiplayer karaktered, és egyből beszívódsz oda.

Szóval a multiplayer avatárod két hét elteltével jelenik meg?

LB: Igen.

Semmilyen extra letöltésre nem lesz hozzá szükség?

LB: Lehet, hogy lesz majd egy aprócska letöltés, de ez csak egy kód lesz. Egyelőre még ki kell találjuk, hogy hogyan is fog ez a Microsoftnál és a Sonynál működni.

Amikor elkezdesz játszani az Online-nal, lesz valamiféle kiindulópontod, tehát átviszel-e bármilyen statisztikát a single-player játékból?

LB: Van egy karakterkészítő rendszer, szóval egy új kezdőkaraktert kell készíts. De nem, semmilyen, a GTA V főszereplőivel szerzett statisztikai adatot nem viszel magaddal. Ez ismételten a kettő közötti különbségről nyilvánul meg: a Grand Theft Auto Online világa egy kicsivel a GTA V eseményei előtt áll, és amíg néhány karaktert és élményt megosztanak, a statok teljesen elkülönülnek.

Mind különállóak, igen. Minden karakter sajátos statokkal rendelkezik, és ahogy elkészíted saját karaktered, attól függően, hogy mit állítgatsz, a statisztikáid is mások lesznek.

Szóval Michael, Trevor és Franklin nem létezik a GTA Online-ban?

LB: Óvatosnak kell lennünk a sztorit leleplező infók terén. (Nevet)

Oké. Mikor elindítod a GTA Online-t, minden bizonnyal pénz nélkül kezdesz. Melyek az első szükséges lépések a játékban, hogy beinduljon az élet?

"...van egy jó, csalókat, rossz játékostársakat kezelő rendszerünk, hogy biztosítsuk, mindenki normálisan viselkedik."

LB: Hagyományos GTA stílusban egy kisebb kalandba kezdesz a játék első pár küldetésében, hogy azonosulni tudj azzal. Elérhető a szokásos Rockstar-szerű segítség, hogy egyengessük a továbbhaladásod útját. Szóval ez egy helyes, remélhetőleg megfelelő ütemű bevezetése lesz a játéknak. Nagyon sok elsajátítani való van az emberek számára, szóval nem akarunk csak úgy bedobni téged a világba.

Nem csak úgy belépsz, és deathmatcheket játszol, a GTA V-ös karakterek fogják bemutatni neked a GTA Online lehetőségeit.

Összefutsz majd a single-player szereplőkkel, akik megmutatják az online világ újdonságait. Példának okáért, lesz olyan, aki elmondja, hogy „Tessék, itt az Ammunation, itt vásárolhatsz fegyvereket...”. Olyan az egész menete, mint egy single-playernek, szóval jelen van az előrehaladás néhány dologban – nem történetszerűen, sokkal inkább előrehaladás az Online-ban. Ez egy eltérő típusú haladás.

 

A demó végén említetted, hogy a játékosok értékelést kapnak teljesítményük alapján, és mindent nyomon követ a játék. Milyen dolgokban kerülnek értékelésre a játékosok?

LB: Ez a küldetés típusától függ. Egy deathmatch más pontozást kap, mint egy verseny, ami eltérő pontozást kap attól, amit ma láttunk, amit pedig ma láttunk, ugyancsak más értékelést kap minden más módtól, szóval ez csakis attól függ, melyik módról van szó. De van egy belsős, általunk beállított pontszám, ami alapján értékelhetők az emberek. Magába foglalja a lövést, a vezetést, repülést, ejtőernyőzést, így el tudjuk dönteni, hogy az emberek hol állnak a ranglistán belül.

És ez csak belsős használatra van, vagy a játékosok is láthatják majd ezeket az információkat?

LB: Elég adat lesz elérhető az emberek számára ahhoz, hogy tudják, hogy állnak a képességeikkel.

Van valamilyen tervetek arra, hogy az emberek elérhessék ezeket az adatokat, míg éppen nincsenek konzolhoz kötve? Például egy iPad-en, vagy telefonon?

LB: Minden elérhető a Social Clubon keresztül. A Social Club oldalak mind működnek majd iPhone és iPad készülékeken.

Szóval nincs tervbe véve konkrét app?

LB: Véleményem szerint a Social Club oldalak jól vannak megírva, így nem nagyon van rá szükség. Kifejezetten úgy kerülnek megírásra, hogy azok működjenek Androidon és iOs-en. Meg fogod tudni nézni az összes statodat. Ez ugyan egy kicsit trükkös egy iPhone-on, de elérhető.

Azt is bemutattátok, hogy a küldetéseid teljesítésével, a szerzeményeidet meg is oszthatod. Ahogy játszottatok, szembesültetek-e emiatt különféle személyiségek kialakulásával; tehát hogy emberek örömmel váljanak rossz fiúvá?

LB: Igen, természetesen. Még egy verseny közben is beleütközhetsz olyan emberekbe, akik már kezdéskor a hátadba eresztenének egy tárat, csak hogy kiejtsenek – de néhány srác pont, hogy segíteni akar majd. Szóval bizonyos, hogy rengeteg különböző típusú játékos lesz. Úgy érzem, a dolog legtrükkösebb része az, hogy ezeket a játékosokat mind egy világban tartsuk, de közben arra is ügyeljünk, hogy ne szórakozzanak túl sokat egymással. Így hát van egy jó, csalókat, rossz játékostársakat kezelő rendszerünk, hogy biztosítsuk, mindenki normálisan viselkedik.

Meg akartuk még kérdezni, hogy hogyan kívánjátok megelőzni azt, hogy a játék olyszerűvé váljon, mint A Legyek ura?

LB: A legtöbb ilyen dologgal nem látjuk a problémát, amíg ténylegesen nem ülünk be egy nagy játékba és játszunk. Van egy olyan dolgunk, amit Passzív módnak hívnak. Ha a játék épp lerak, és téged egyből meggyilkolnak, válts át Passzív módba – ez azt jelenti, hogy nem lőhetsz emberekre, de ők sem lőhetnek rád. Így tehát kedvedre lófrálhatsz, közben pedig fogást nyerhetsz a játékon.

Úgy tűnt, hogy a ma a demóban látott dolgok közül a legtöbb csapatokra épült, vagy a mesterséges intelligencia elleni harcra. Lesz majd sokkal közvetlenebb, szemtől szembeni küzdelem?

LB: Igen, kissé trükkös lett volna ezeket ebben a formátumban megmutatni, és azt hiszem mindannyian tudjuk, hogy milyen stílusúak lesznek. Szóval igen, az összes hagyományos dolog benne van, plusz egy rakás új mód.

Azt is megmutattátok, hogy mikor sok pénz van nálad és meghalsz, az az összeg kiterül az utcán, így elég nagy kockázata van a pénz magadnál tartásának...

LB: Igen. Elég gyakran kell majd ellátogatnod a bankba. Szóval véghez akarom-e vinni ezt a melót ötvenezerrel a zsebemben, vagy elmegyek a bankba, és csak ötezret tartok magamnál? Ez ismét egy kisebb játékmeneti elem.

 

Autóidra már biztosítást is köthetsz, így – ha esetleg valaki ellopja, vagy felrobbantja – visszaszerezheted járművedet egy kisebb összeg fejében. Autóidat magára is hagyhatod a világban, így ha visszatérsz az adott pontra, azok még mindig ott fognak maradni...

LB: Nem engedjük, hogy mások ellopják a saját járművedet. Ha tegyük fel ketten ülünk egy ilyen

"...próbálunk mindent a való életre alapozni, így gondolj olyan összegekre, amiket a való életben kapnál egy-egy meló végrehajtásáért."

járműben és én, a tulajdonos kiugrom, akkor elveheted. De ha be van zárva, akkor be van zárva. Felrobbanthatod, ha hajlamos vagy ilyesmire, de mindent, ami más játékosokat idegesíthet, egyfajta „Bad Sport” stattal büntetünk. Tároljuk, hogyan viselkedsz odabent. Ha túl rossz vagy, akkor megtorlásra kerülhet sor.

Más játékosok is láthatják, ha valakinek van Bad Sport statja?

LB: Igen. Meg tudják majd nézni, és úgy dönthetnek: „Ezzel a sráccal nem fogok játszani.”

Szóval a járművekhez visszatérve – ezáltal sokkalta inkább arra vagy bátorítva, hogy megvásárold az autókat, mintsem hogy ellopd őket?

LB: Vehetsz autókat, akárcsak a való életben. Vagy el is rabolhatod őket, ha a tuningműhelyek készen állnak az azokkal való babrálásra. Ha igen, akkor lefestetheted őket, megváltoztathatod a rendszámtáblájukat. Ha mégsem állnak erre készen, akkor mikor a rendőrök kiszúrnak egy lopott kocsival, körözési szintet kapsz.

Ez lenne az oka annak, hogy felfogadj egy napi 50 dollárt igénylő embert, aki módosítja, javítja autóidat?

LB: Nem foglalkozik lopott autókkal. Amit csinál, az az autóid megjavítása, és leszállítása. Szóval ha valahol kint vagy a vidéken, bármilyen közlekedési lehetőség nélkül, akkor csak felhívod, és ő elviszi autódat az éppen aktuális helyedre.

Láttunk pár kameraállás-változtatást a demó közben. Ezek még most is teljesen manuálisan mennek végbe?

LB: Kézi irányításúak. Emlékszel a GTA IV-ben a cinematic nézetekre, illetve arra, hogy a kar fel és le mozgatásával változtathattál a nézetek között? A GTA V-ben és a GTA Online-ban is elérhető ez – egyfajta kibővített változata.

Szóval ezt figyelembe véve, van a játékosoknak lehetősége videók felvételére, szerkesztésére és másokkal történő megosztására?

LB: Egyik nagy álmunk, hogy mikor befejezed a játékot, egy gomb lenyomásával az egész játékod egy nagy filmmé válik. Talán egy napon. Nagyon sok dolgon múlik.


Elég bonyolultnak hangzik.

LB: Nem annyira. Ez mind lehetséges.

Hogyan működik majd a Weazel News az Online-ban? Mutattatok híradásokat játékosokról, akik rendőrök elől menekültek – meg tudjuk majd ezeket osztani?

LB: Nem oszthatod meg őket. Jelenleg csak azt tudod tenni, hogy az apartmanodból nézed a játékosokat, akiknek van körözési szintje. Ez sehol máshol nem kerül megosztásra.

Csak kiválasztja azokat az embereket, akik körözés alatt állnak?

LB: Igen, a barátaidat, Crew tagjaidat választja ki, akiknek van körözési szintje.

Mekkora összegekre tehetsz szert a küldetések során?

LB: A pénz az egyik olyan eleme a játéknak, aminek olyan kiegyensúlyozottnak kell lennie, hogy még most is dolgozunk rajta. Ha összeget kéne mondanom, az holnapra valószínűleg megváltozna. Mivel ingatlanokat, és kocsikat vásárolsz, mindeközben pénzt szerzel, biztosra kell menjünk, hogy ez összeegyeztethető a játék haladásával. Szóval ez változni fog. De próbálunk mindent a való életre alapozni, így gondolj olyan összegekre, amiket a való életben kapnál egy-egy meló végrehajtásáért. Ha kirabolsz egy boltot, akkor néhány száz dollárt szerzel, mondjuk háromszáz dollárt; ha egy autót csensz el, akkor egy ezrest, vagy kétezret kapsz, az autótól függően. Valószínűleg a való életben történő dolgokra alapozzuk majd ezt.

A legfrissebb játékmeneti trailerben láttuk, hogy befektethetsz részvényekbe – lesz erre lehetőség a GTA Online-ban is?

LB: Igen. Felmész a netre, megvásárolod egy autókereskedés pár részvényét, megcélzod az adott cég autóit, felrobbantod, így a biztosító lecseréli azokat, a részvényárak pedig nőni fognak. Minden szorosan beépül, éppúgy, mint single-playerben.

Szóval online csoportként akár kartellekbe is csoportosulhattok?

LB: Igen, megteheted. De ott van még a kormány - mi – aki biztosítja, hogy semmilyen kellemetlenség sem történik.

Tudnál egy kis földrajzi útmutatást adni az utolsó küldetésről, ahol el kellett lopjuk a Titant? Úgy tűnt, hogy a játékos Vespucchi Beach-en keresztül jött, a nyugati parton, és mintha lett volna ott egy másik, eleddig nem látott kisváros a nyugati szélen?

LB: Az nem az egész térkép volt. Láttál egy kicsit a városból, egy keveset a vidékből, de egy jókora pályarész van még. A repülőtér, ahová kerülsz az a hely, ahol a repülő az első demó során felszállt. Egy nagy katonai repülő. Igazság szerint ugyanazt a repülőt loptuk el ma. Ezt látta Franklin a demóban, ahol ejtőernyőzött.

És az utolsó küldetésben az Alamo Sea mellett landoltunk?

LB: Igen. Az Blaine County volt.

A Zancudo River felé?

LB: Srácok, ti aztán nem szaroztok! Láttatok egy kicsit a térképből, és emellett még egy csomó dolog van a háttérben. Nagyon sok srác van még, és egy csomó terület, amit a játékosok felhasználhatnak, a küldetéseik elkészítéséhez.

Még mindig nagyon sok visszajelzést kapunk az emberektől, melyek szerint a térkép nem valami nagy...

LB: Nagy, és a részletesség szintje eszméletlen. Elég lenyűgöző, hogy a művészek mit tudtak csinálni; hogy az egészet ebbe a gépbe beletuszkolták.

Visszatérve az apartmanodban, és annak környékén felállított dolgokhoz, láttunk egy műsort a háttérben meghúzódó TV-ben, ami olyan volt, mintha egy magándetektív ügynökség körül forgott volna...

LB: Ti srácok semmit sem hagytok figyelmen kívül!

Beszélhetnél erről egy kicsit többet?

LB: Tudjátok, hogy őszinte legyek, nem tudom mi az.

Komolyan?

LB: Igen.

Szóval a csapatod csak úgy a saját belátása szerint fogta magát, és elkészített valamit?

LB: Nagyon sok dolog van a játékban. Szerintem ezek a TV műsorok úgy egy hete kerültek be, így nem volt lehetőségem megnézni őket. De minden kötődik a világhoz valahogyan. Olyasvalamivel lesz kapcsolatos, ami a világban történik.

Az apartmanban ráleshettünk a tervező szobára is...

LB: Igen. A single-playerhez igen hasonló tervező táblát kapod majd, az összes térképpel, emberekkel, és a térképen látható pöttyökkel, hogy lásd, hova kell majd menned.

Hogyan viszonyulnak a GTA Online rablásai a single-player rablásaihoz? Többnyire olyanok lesznek, mint az éppen kielégítő kis GTA V-ös kisebb rablások, vagy mint a 'Blitz Play' küldetés, amit pár hónapja a demóban láthattunk?

LB: Kezdetben még egyszerűbbek lesznek. De tervezzük olyan rablások előállítását, melyek akár húsz különálló komponensből épülhetnek fel. Sok ilyen kérdést nehéz megválaszolni, hiszen itt van a jelen, és van az, amit a fejünkben raktározunk a jövőre nézve. De a kérdésedre válaszolva: kezdetben nagyon könnyűek lesznek a melók, de idővel egyre összetettebbé válnak majd.

A single-playerben feltérképeztétek a vízalatti világot is – lesz a GTA Online-ban is vízalatti játékmenet?

"Már vannak terveink azt illetően, hogy a következő világban milyen küldetések, új tartalmak, ruhák, apartmanok lesznek."

LB: Nem igazán erőltetjük a vízalatti részt jelenleg, de amint kiadtuk a tartalmak első halmazát – ami rengeteg lesz; küldetések százainak százai – átvizsgáljuk a többi dolgot is. Vízalatti területek. A búvárhajók felkészítése az indulásra. Mind elérhetők, készek az indulásra. És a felszín alatti világ eléggé király. Úgy hiszem szembesülni fogunk azzal, hogy nagyon sok ember szereti a vízalatti világot, szóval szerintem ez egy olyan részleg, amit a jövőben alkalmazni fogunk.

Egy, a sok általatok megerősített dolog közül az olyan minijátékok jelenléte, mint a tenisz – ez azt jelenti, hogy akár négy játékos is teniszezhet?

LB: Ez egy jó kérdés. A négyjátékos tenisz olyasvalami, amivel eddig nem foglalkoztunk, tudod? Francba. Nem, a tenisz csak kétjátékos. Leírhatom? (Elmegy papírért és tollért.)

Hozzájárultunk a GTA V-höz!

LB: Ez igen egyszerű lesz, igazából meg kell említsem, hogy mikor ezeket a sportjátékokat játszod, nem leszel terrorizálva sugárhajtású repülők által. Ezt úgy kell értelmezni, hogy élvezheted a teniszezést az online világodban anélkül, hogy valaki elrontaná számodra a dolgokat.

Szóval miközben éppen elütni készülsz egy labdát, egy banda sem ölhet meg vadászpuskákkal?

LB: Pontosan. Amiről még nem beszéltünk ma, az az egész telefonhívásos része a dolgoknak. Szóval ahogy haladsz a játékban, találkozhatsz ezekkel a különféle karakterekkel, és szinte bármikor felhívhatod kapcsolataid – küldetés közben, vagy küldetésen kívül –, hogy segítségüket kérd. A mobilod használatával felhívod az egyik játék közben általad megismert karaktert, és minden szereplő, vagy üzlet felhívása más szolgáltatással jár. Mikor éppen telefonbeszélgetést folytatsz velük, rákérdeznek, melyik szolgáltatást kívánod igénybe venni, majd kapsz egy listát a választható opciókról.

Ma láttuk ezeket a katonasági fickókat, akiket ugyancsak igénybe vehetsz a küldetések során való segítség érdekében. Képzeljük el, hogy az első küldetés zajlik éppen és néhány haverra lenne szükségünk, hogy azok jöjjenek és segítsenek. A magam útját járom, vagy ketten csináljuk, de ez egy nyolcjátékos küldetés és rájövünk, hogy eléggé szenvedünk ketten. Ilyenkor behívhatunk pár rendszer által irányított segítséget, a Merryweather-t, vagy légitámadást, illetve kikapcsolhatjuk a jelzőpontokat, hogy az emberek ne láthassanak minket. Egyszerűen tehát egy rakás eltérő dolog van, ami segítségedre lehet egy deathmatch, vagy egy verseny során. Ha versenyben vagy, kirendelhetsz egy légitámadást is, hogy így kiiktasd azt, aki az első helyen van.

Ahogy magasabb szintre kerülsz, újabb szereplőkkel és képességekkel ismerkedsz meg. Tehát felhívhatod a motorosokat, és mondhatod, „Küldjetek ide pár motorost, egy rablást akarunk kivitelezni.”, így ők jönnek és segítenek. Vagy hívhatsz egy légitámadást. Vagy ha deathmatch-ezünk, akkor felhívok egy karaktert és kikapcsolom a jelzőpontokat, így nem láthatják, hol vagyok a térképen. Ilyen apró dolgokkal variáljuk meg egy kicsit a módokat.

Lesz külön módja annak, hogy a Crew-ok szemtől szemben mutassák meg, melyikük a legjobb?

LB: Nagy terveink vannak a Crew-okkal, játéklisták, kihívások, egy halom hasonló dolog. Felállíthatunk néhány küldetést: te készítesz ötöt, én készítek ötöt, aztán pedig egyesítjük őket a játékban, berakjuk egy játéklistába, és kihívjuk azokat a srácokat szemtől szembe.

Szóval elindíthatsz egy adag küldetést a sajá pályádon, a saját céljaiddal, mi pedig játszunk a tiétekkel, később pedig a sajátomra váltok?

LB: A játéklista bármiből felépíthető; bárki küldetéséből, akármilyen stílusú küldetésből. Csupán bedobod őket a listára, szépen lemegy az egész, a végén pedig pontozni fog téged. Előállíthatsz szemtől szembeni kihívásokat, vagy felállíthatsz rekordokat a világban, melyeket a többieknek meg kell döntenie. Tehát csinálsz egy versenyt – mondjuk öt versenyt – beállítasz egy kihívást, elküldöd a Social Clubra, így bárki megpróbálhatja túlszárnyalni az általad felállított pontszámot. Ha ezt meg is teszik, akkor adnod kell nekik egy kevés pénzt – azt az összeget, amelyet beállítottál a kihívás előkészítésénél.

Dönthetsz úgy, hogy csak bizonyos hírnévvel rendelkező játékosok férjenek hozzá?

LB: Nem, mindenki számára nyitott. De fontos említenünk, hogy mivel ez fejlesztés alatt áll, még mindig jöhetnek új dolgok, illetve kikerülhetnek a jelenlegi elemek közül. Minden amit ma itt láttál, már bent van, de talán egy pár dologgal, amiről beszéltünk, még most is babrálunk.

A játék demója a PS3-on futott?

LB: Ja.

És természetesen a single-player demó, amit láttunk, ugyancsak a PS3-on futott. A PS3 a vezető platformotok?

LB: Nem igazán. Ez valószínűleg az első olyan játékunk, ahol mindkét platform párhuzamosan készült. Nagyon, nagyon kevés eltérés van a fejlesztési folyamataik között. Mindkettő nagyon hasonló. Nehéz lenne különbséget tenni közöttük.

Az Online világot illetően, volt valami, amit ki kellett vágnotok?

LB: Nem.

Azaz a single-player és a GTA Online szó szerint egy és ugyanaz?

LB: Általában nagyon sokat kivágunk a multiplayerből. A GTA Online-nal ez nem így van. Ez nem azt jelenti, hogy a közeli jövőben nem kerül sor ilyesmire. De nem, amit látsz, azt kapod. Azt hiszem, hogy valamikor máskor vágunk egy kicsit az autók részleteiből, mivel azok igen nagy részletét veszik a memóriának. De a világ az világ. Nem lehet két külön változatunk belőle.

Egyértelmű, hogy a játék a jelenlegi generáció rendszerein futott, de három hónapon belül olyan helyzetbe kerülünk, amikor már érkeznek a next gen konzolok. Hogyan kívánjátok fejleszteni a GTA Online-t, miközben a felhasználók átvándorolnak ezekre?

LB: Már vannak terveink azt illetően, hogy a következő világban milyen küldetések, új tartalmak, ruhák, apartmanok lesznek. De nagyon szeretnénk látni, hogy mit játszanak a játékosok, és nagyon sok energiát fektetünk a háttérmunkálatokba, így szemünk előtt tartva, hogy pontosan milyen hosszú időt töltenek el az emberek a deathmatchekben, versenyekben, és az összes többi módban – csak hogy lássuk, mit csinálnak. És ha valahol bárminemű tobzódást látunk, akkor tudni fogjuk, mire összpontosítsuk erőfeszítéseinket. Nem sok adatunk van jelenleg. Nagyon kevés olyan játék van, mint a GTA Online – szóval használjuk a füleinket, és meghallgatjuk, mit akarnak a fogyasztóink.

Bizonytalannak látod kicsit a játékosok online identitását? Tehát az adatok, amiket a GTA Online-ban felhúznak most, a későbbiekben, platformtól függetlenül is növekedni fognak?

LB: Már egy ideje dolgoztunk ezen; kezdve a Max Payne 3-mal és a Crew-okkal. A Crew-okat áthozhatod és használhatod, és ha van egy bizonyos szinten lévő Max Payne karaktered, akkor kisebb jutalmakat is adunk. Szóval igen, ezt egy folyamatos dologként szeretnénk tudni. Ez nem csak a GTA V esetében lesz így, hanem az összes jövőbeni játékunkkal.

Milyen határokkal dolgoztok az általunk jelenlegi helységeken túli terjeszkedésre?

LB: Nos, az egyik dolog amivel játszadoztunk – és erről beszéltünk is ezelőtt, szóval nem spoiler –, az az eltökéltség, hogy addig növeljük ezt a világot, míg ez lesz A világ. Folyvást új dolgokat, új helyeket fogunk hozzáadni. Ezt már előkészítettük, úgyhogy nincsenek korlátozások. Az egyedüli limitációk a lemezméret, illetve az, hogy mekkora memória áll rendelkezésünkre. Ha akarnánk, tudnánk akár az egész világot szimulálni, eltérő országokkal, s a többi. Függetlenül attól, hogy megtesszük-e... De van egy rakás régi cuccunk, aminek használatának gondolatával játszadozunk.

Van valamiféle Szent Grál a játék végén – egyfajta végleges lezárás?

LB: Nem valószínű. Mivel azt akarjuk, hogy örökké tartson. Akkor állunk meg, ha szimuláltuk az életet – és az lesz a vég! Nem, az embereknek folytatniuk kell. Nem kéne „Ó, elértem a végét.” pillanatnak lennie.

Kell, hogy legyenek céljaink és kellenek mérföldkövek, de soha nem kéne vége legyen.

Van akármi más, a ma látott GTA Online demóban, amiről említést akartál tenni?

LB: Amit ma a demóban láttál, az csak egy apró darabja volt. A tényleges dolog egy hatalmas entitás. Masszív, örökké fejlődő, és akármi lehet, amivé te, és a barátaid tenni kívánjátok. Kötetlenül létrehozhatjátok saját világotokat. Elhelyezhetitek a küldetéseket ahogy akarjátok, olyan küldetéstípusokat használva, amelyeket akartok. Szóval remélhetőleg az emberek módosítani fogják, úgy, hogy az nekik megfelelő legyen.

Ezek szerint úgy gondoljátok, hogy a következő generáció segíteni fog a terveitek még könnyedebb kiterjesztésében?

LB: Először kihozzuk a jelenlegi verziót, és meglátjuk, mi lesz a jövőben.

De már-már áttértek egy olyan pontra, ahol a GTA Online egy szolgáltatás lesz, a választott konzol pedig lényegtelen. Gondolkodtatok azon, hogy a jövőben a GTA a Cloud keretein belül létezzen?

LB: Minden a Cloudban köt ki, nemde? Ez a jövő, és a dobozok elhanyagolhatóvá válnak. Itt többnyire a tartalomról van szó. Legfőképpen az adatok a lényegesek, és nem a hardver. És igen, legyél az iPad-eden, vagy az iPhone-odon, vagy az Androidodon, konzolodon, számomra ez lényegtelen. Ez egy játék.

Ez egy folyamatosan átbeszélt téma a piacon, és mégis, néha csupán vágyálomnak tűnik. De aztán beszélsz olyasvalakivel, mint Hideo Kojima, és ő úgy gondolja, hogy errefelé haladnak a dolgok. Hogy gondolod, technikailag ez elképzelhető – és ez előnyös lenne-e a fejlesztőknek?

LB: Egyben jó, és rossz is a fejlesztőknek. Jó a fejlesztőknek, mert megírsz egy apróbb kódot, és az bárhol lefut. De ott a Sony és a Microsoft, akik jó platformmal látnak el. Beraksz egy játékot, és az elindul. Valamit letöltesz a telefonodra... iOS, rendben van, de mondjuk ugyanezt letöltöd egy Androidra – és ezzel szembesültünk a saját appjaink esetében is – letöltöd egy telefonra, azon nem működik, de ha letöltöd egy másikra, ott igen. És ez az a szintű frusztráció, amit nem akarsz a vásárlóknak okozni. Ha van egy játékod, amit behelyezel valamibe, de nem működik, nagy vonalakban elvesztettél egy vásárlót. Szóval ez jó, és rossz is.

Ezek a srácok (a Sony-nál és a Microsoftnál) remek munkát végeznek a dolog egyszerűsítésében. Bedugod, bedobod a lemezed, leülsz és játszol. De tudod, ha valaki kiötlött egy megoldást arra, hogy a hardverek együttműködjenek, tehát minden kompatibilis – mint ahogy arról az Apple igen jól gondoskodott – akkor megtörténhet. De ez jó ideig nem történik meg.

Mely pontnál döntötök majd úgy, hogy a továbbiakban nem a valóságra alapozzátok a GTA-t? Túlzás lenne az autók benzinnel való feltöltésének lehetősége?

LB: Ez olyan dolog, ami sokszor megfordul a fejünkben. Szeretik az emberek ezt a szintű realizmust? Szeretnének az emberek pizzát sütni? Akarják saját maguk megvásárolni az ételeik hozzávalóit, így pedig egészségesek maradni? Nem, mintha a pizza egészséges lenne, de tudod mire gondolok. Ez ugyancsak a jövő zöngéje, ha az emberek ezt akarják csinálni.

A legfőbb dolog, amire fontos emlékezni az az, hogy mikor megtervezzük ezeket... nem egy apró

"Minden a Cloudban köt ki, nemde? Ez a jövő, és a dobozok elhanyagolhatóvá válnak..."

buborékban tesszük, gömbökkel és sárkányokkal. Mind éljük életünket. Normális emberek vagyunk, normális tennivalókkal. Szóval erre alapozunk. Az életen alapul. Ha gondolkodsz valamiről, akkor van esély rá, hogy működni is fog. Mint az autóbiztosítás – ez a való élet. Befizetsz egy biztosítási prémiumot, felhívod őket, ha ellopják, majd visszakapod. Tehát minden a normalitáson alapszik – egy kevés csavarral, ugyebár.

Hogyan döntitek el, hogy hol a határ?

LB: Próbálok visszaemlékezni, hogy mit csináltunk az autók tartályának újratöltésével. Emlékszem arra, hogy azt gondoltam „Vajon meg kéne csináljuk?” úgy hat hónapja. Azt hiszem, hogy egy „Megcsináljuk?” listán maradt. Először megvalósítjuk azt, amit meg kell, és később meglátjuk, hol tartunk; ha van rá időnk. De ez akkora változtatás lenne a játékban, hogy nagyobb megbeszélést igényel. A cégnél jóval több embert kéne bevonni egy ilyen döntés meghozatalába, mivel az egész játékmechanizmust megváltoztatná.

Egyébiránt a single-player mindig előnyt élvezett fejlesztésben az Online oldal fölött, szóval nagyon sok dolog, ami itt megtalálható, az egyjátékos módtól függ. Ha egy ilyen drasztikus változtatást implementáltunk volna, akkor azt a single-playerrel is meg kellett volna tegyük.

Melyik a volt a személyes fénypontod a GTA kaland során?

LB: A GTAV! Valószínűleg ennek volt a leghosszabb fejlesztési ideje a GTA-k közül – négy, vagy öt év – bár számtalan másik játékon is dolgoztunk ez idő alatt.

És a holtpont?

LB: Nem voltak holtpontok. Az egyetlen lelombozó dolog a frusztráció, amit az apró dobozba ültetés és az azon való működésre bírás hoz. A GTA V összetettsége bizonyosan olyasmi, amiről nem sokan gondoltuk volna, hogy lehetséges. Azt látni, hogy mekkora ugrás a GTA IV-től a GTA V-ig, és belegondolni, hogy ez ugyanazon a dobozon fut, elég hihetetlen. Aztán látni néhány Online dolgot... olyan volt, mintha megint a GTA III-mat fejlesztenénk.

A GTA III-nál olyan dolgokat vittünk véghez, amiket mások nem – streamelés és ilyesféle dolgok – és ezúttal ismét nagy kockázatot vállaltunk az Online-nal, ami kifizetődni látszik. És ezt látva, látva a srácokat a Titanben és a helikopterben, hátborzongató érzés fog el.

Ez volt az a „Heuréka!” pillanat a GTA V fejlesztésében, amikor azt gondoltad: ez működik, ez az, amit akartunk, ez az?

LB: Igen. A GTA III óta minden játéknál van egy ilyen pillanat. Emlékszem a GTA III-nál ez akkor volt, mikor Misty beszállt a kocsiba, és Kim Gurney – az akkori titkárunk – volt a szinkronja, aki amint beszállt a kocsiba, valami elég odaillő dolgot mondott. Ez egy hátborzongató jelenet volt. Olyan, „ez király” pillanat. Azóta ez minden játéknál megtörtént velem, és ennél is, ami valószínűleg az utolsó küldetés során történt, mikor a repülővel játszadoztunk. Tehát igen, a „hátborzongatók” – ez az a pillanat, amikor azt gondolod, „Ez működhet..." 

 


dani.szentgali
Offline
2013. 08. 19. 23:29
Köszönjük szépen az újabb fáradozásotokat! Nagyon jó fordítás lett!

Amúgy az utolsó, helikopteres kép az tiszta Groove Street! <3

Franklin
Offline
2013. 08. 19. 23:31
" Felrobbanthatod, ha hajlamos vagy ilyesmire, de mindent, ami más játékosokat idegesíthet, egyfajta „Bad Sport” stattal büntetünk. Tároljuk, hogyan viselkedsz odabent. Ha túl rossz vagy, akkor megtorlásra kerülhet sor."

Igen nem tetszik a büntetéses dolog.
De a többi igen király !
Köszönjük a fordítást !

vigo1
Offline
2013. 08. 19. 23:49
Köszönjük !! Egyre inkább real-life.

gyuszaa
Offline
2013. 08. 20. 00:14
Nagyon szuperek vagytok, köszönjük.

Imádom ezeket a cikkeket, sokkal érdekesebb/részletesebb mint bármilyen kép vagy infómorzsa.

Hiányzott már nekem az, hogy tényleg azt érezd tiéd egy jármű, ha otthagyod valahol akkor ne tűnjön el.

"Autóidra már biztosítást is köthetsz, így – ha esetleg valaki ellopja, vagy felrobbantja – visszaszerezheted járművedet egy kisebb összeg fejében. Autóidat magára is hagyhatod a világban, így ha visszatérsz az adott pontra, azok még mindig ott fognak maradni..."


"LB: Egyik nagy álmunk, hogy mikor befejezed a játékot, egy gomb lenyomásával az egész játékod egy nagy filmmé válik. Talán egy napon. Nagyon sok dolgon múlik."

Az igen.

Tetszik, hogy a pénz tényleg ekkora szerepet kap majd, mint ahogy ígérték.

vunit12
Offline
2013. 08. 20. 00:38
gyuszaa: egyébként ez a autóbiztosításos- autómegmaradós cucc a single GTA V-ben is benne lesz?

gyuszaa
Offline
2013. 08. 20. 00:43
vunit12:
Régebbi interjúban is megemlítették már, más formában úgy emlékszem. Szerintem 100% singleben is benne lesz ez az opció.

matebabaja
Offline
2013. 08. 20. 00:57
Köszönet nektek a pontos fordítést! Én azt bírom ezekbe az interjúkba hogy nem ad konkrét választ a rockstar..mindig úgy kell harapófogóval kihúzni belőlük a dolgokat..

xinosz
Offline
2013. 08. 20. 01:17
Mondjuk nekem az is hiányzik, h legyen következménye ha 120-al nekimegyek valaminek, szakadjon szét, törjön darabokra a kocsi és majd legközelebb jobban meggondolom, h hogyan vezetek. Szal nekem még csak a törésmodell hiányzik ebből a játékból!

minkerno
Offline
2013. 08. 20. 01:48
xinosz: Én is örülnék neki ha olyan lenne a törés mint a rigs of rods-ban vagy itt: http://www.youtube.com/wa...h?v=YB3q2EOMKGg

Marcus
Offline
2013. 08. 20. 03:19
tisztelet +100 Mr.Benziesnek hogy végre interjút dobott
amugy eddig kettő képet dobtak ki a Grove st.ről, csak engem zavar hogy ballasos tagok vannak ott ??

dvflls
Offline
2013. 08. 20. 05:00
vunit12: Nah igen ez az egyik legnagyobb baj, amióta napvilágra került az Online azóta az információk jórésze követhetetlen, most sem tudom pl mikor beszél a Single-ről vagy az Online-ról az interjú alany(ok), hogy X fícsörök melyik részben lesznek/vannak jelen. Engem azért kicsit zavar hogy ekkora hangsúlyt kap az Online rész, félek hogy a következő nagy rész single szempontból teljesen háttérbe szorul..

Nagyon nem akarok rosszmájú lenni, de a GTA-t sosem a multiért szerették a népek, éppen ezért gondolom azt hogy az Online ezúttal sem fogja megváltani a világot, nem történt így sem a GTA IV-nél sem pedig a Max Payne 3-nál, nem alakultak ki több milliós gamer közösségek és szerintem nem is fog úgy mint a Battlefield/Call Of Duty/World of Warcraft esetében. A Rockstar tehetsége NEM ebben rejlik, ahogy a fent említett három játék pedig a Single terén nem tud már jó évtizede maradandót nyújtani..

hapci
Offline
2013. 08. 20. 08:57
dvflls: Bármennyire is mondogatják, hogy ez nem a GTA V, hanem az online, az egész egy az egyben olyan lesz, mint a single, csak többen lehetnek egyszerre. Szóval ez itt még nem határolódik el nagyon. A next gen-nél meg már máshogy fogjuk szerintem nézni a dolgokat.

KillZZZzonee
Offline
2013. 08. 20. 09:27
22974 írta:
Nagyon nem akarok rosszmájú lenni, de a GTA-t sosem a multiért szerették a népek, éppen ezért gondolom azt hogy az Online ezúttal sem fogja megváltani a világot

Hát azért a GTA IV multija sem volt rossz, persze nem lehetett annyi mindent csinálni mint a GTA V-ben, de nagyon jól el lehetett szórakozni benne és szerintem ezzel más is egyetért, persze akkor szar a játék hogyha van egy csomó idióta akik direkt kinyírnak mert nincs jobb szórakozásuk, a másikak pedig a csalók, mert azok is vannak, az utóbbi időben elég sokkal találkoztam PS3-on, szóltam is a Rockstar-nak erre a válasz az volt hogy írjak a Sony-nak . Na de mindegy is, én alig várom hogy majd mennyünk Online bankot rabolni meg boltokat, biztos nagyon jó lesz majd és akkor lesz a legjobb hogyha tényleg csinálunk egy jó kis csapatot.

tomspl
Offline
2013. 08. 20. 09:35
Nekem az egyik kedvencem: Végre talán eltűnik a sok bar*m aki pl. race-ben vissza fele megy a pályán!

LB: Nem engedjük, hogy mások ellopják a saját járművedet. Ha tegyük fel ketten ülünk egy ilyen
járműben és én, a tulajdonos kiugrom, akkor elveheted. De ha be van zárva, akkor be van zárva. Felrobbanthatod, ha hajlamos vagy ilyesmire, de mindent, ami más játékosokat idegesíthet, egyfajta „Bad Sport” stattal büntetünk. Tároljuk, hogyan viselkedsz odabent. Ha túl rossz vagy, akkor megtorlásra kerülhet sor.

Más játékosok is láthatják, ha valakinek van Bad Sport statja?

LB: Igen. Meg tudják majd nézni, és úgy dönthetnek: „Ezzel a sráccal nem fogok játszani.”

KillZZZzonee
Offline
2013. 08. 20. 09:44
tomspl: Örülök hogy lehet dönteni hogy nem játszunk az ilyen barmokkal , persze így is lesz egy csomó olyan ember akik majd direkt felrobbantják a másik kocsiját mert nekik ez "Vicces"..

tomspl
Offline
2013. 08. 20. 09:55
KillZZZzonee:
Kötni kell biztosítást.
2. max ö szerez azzal is magának "bad statot" DD

realostew
Offline
2013. 08. 20. 10:06
dvflls: Az baj, hogy nagyon egybekezelitek a GTAV-vel a GTA Online-t Pedig meglett mondva, hogy tulajdonképpen két különböző játék lenne a kettő.

Szerintem ezt már úgy kell elképzelni mint anno a Warcraft trilógiát és az abból készült World of Warcraft-ot. Tulajdonképpen MMO-sítják a GTA-t és elnevezik GTA Online-nak. Szerintem a következő GTA-nál (tegyük fel, hogy GTAVI-nál) pl nem is kapunk új GTA Online-t (akár GTA Online2-t), hanem ugye folyamatosan fejlődik majd a GTA Online. Lehet, hogy csak kapogatja a kiegészítőket mint a WoW.
De ez persze csak szerény véleményem.

mark74
Offline
2013. 08. 20. 10:28
realostew: Mitől lenne különböző??? Ugyanaz csak ez a netes online változat!

Davekoma
Offline
2013. 08. 20. 10:36
mark74: Látom te se olvastad végig, le lett írva, hogy a GTAV motorjára épül de 2 külön játékként kezelik.

kekesi
Offline
2013. 08. 20. 11:04
Nekem csak az nem világos, hogy ugyebár ha elindítjuk az onlinne módot akkor Los Santosba érkezünk és ott meg kell csinálni néhány küldit, de hogy jönnek másik játékosok? Vagy csak úgy lehet játszani ha haverokat hívunk meg? És miként lehet majd versenyt meg Dead Matchet játszani?

realostew
Offline
2013. 08. 20. 11:21
kekesi: Lesz gondolom egy menü, ahol válogathatsz. Ez lehet szerintem a mobilod is mint az IV-ben, vagy a multis kis lakosztályodban egy PC vagy akármi.

mark74: Ha lehetne dislike-ot nyomni, akkor te most kapnál egyet tőlem az biztos.

Shotgun
Offline
2013. 08. 20. 12:06
kekesi: Ma este kint lesz az interjú többi része. Remélhetőleg abban választ kapsz minden kérdésedre. (:

hapci
Offline
2013. 08. 20. 12:35
Shotgun: Király

mark74
Offline
2013. 08. 20. 12:49
realostew: Ugyan miért???? Nem ugyanaz a játék???? Ugyanaz a map meg minden!!!! Ti vagytok félretájékoztatva

Davekoma
Offline
2013. 08. 20. 13:00
mark74: Úristen olvasd már végig: " Szóval, elméletileg egyidejűleg is kiadhattátok volna őket?

LB: Tudtuk volna, de azt akarjuk, hogy eltérő, teljesen különböző jelenségként legyen ismert, ami saját maga fog növekedni. Ez a GTA Online lesz; ami nem része a GTA V-nek. Értelemszerűen a GTA V motorján fut, de ki fogja magát nőni egy teljesen önálló dologgá."
Na ki van félretájékozódva??

realostew
Offline
2013. 08. 20. 13:28
Davekoma: Nem baj, had védje az igazát... Majd ő akkor játszik a "GTAV multiplayerrel" amíg mi GTA Online-zounk... Kicsit magányos lesz azt hiszem.

Davekoma
Offline
2013. 08. 20. 13:35
realostew: Pontosan!

Cube Head
Offline
2013. 08. 20. 14:28
Nem tudom, volt e róla szó, de szerintetek az apartmanok hogy lesznek megoldva? Mert nyilván nem lehet végtelen mennyiségű házat és szobákat létrehozni, de remélem az se lesz, hogy egy helyen lakik 80 ember, csak nem látni egymást.

xinosz
Offline
2013. 08. 20. 14:50
minkerno: Ja, a Rigs Of Rods nagyon komoly, rengeteget lehet vele marháskodni, imádom, de ez is nagyon ott van amit linkeltél, evvel még nem találkoztam, kösz! Egy kis módosítással, hogy azért ne legyenek ennyire hajlékonyak a kocsik, el tudnám képzelni a GTA-ban ezeket a trippeket, főleg ha egy repülővel földbe csapódsz, vagy esetleg egy felhőkarcolónak, nagyon állat lenne!

mark74
Offline
2013. 08. 20. 14:59
realostew: Nem ugyanaz te???? Csak most Online-nak hívják!

Roland02
Offline
2013. 08. 20. 15:28
Egy újabb "Brazil" interjú! " target="_blank" rel="nofollow">http://www.gtaforums.com/...try1062996480
Egy kérdést kiemelnék ami talán új lehet:
3DJ: How many missions have in GTA Online?
LB I think they are about 700 missions at this time. We hope you have a 500 always available, and are renewed continuously. You can also go to the Rockstar Social Club and get off more missions. So you can connect and download any player missions to populate your world online, both from friends and from other users.

realostew
Offline
2013. 08. 20. 15:32
mark74: Fogd már fel, hogy nem...

kekesi
Offline
2013. 08. 20. 16:20
mark74: A GTA Online korábban játszódik, a karakterek is mások lesznek később lesz elérhető. Annyi a közös benne, hogy egy motort használnak. És azért mert a GTA V-ből kell elindítani még nem jelenti, hogy ugyan az, csak az van, hogy a Rockstar nem akar még ezért is pénzt kérni.

Shotgun
Offline
2013. 08. 20. 16:33
kekesi: A személyeskedést azért kerüljük már...

vance98
Offline
2013. 08. 20. 17:06
Nagyon jó fordítás lett srácok!!!

dvflls
Offline
2013. 08. 20. 17:41
Cube Head: Márpedig a C. származású játékosok valószínűleg így oldják meg majd a lakhatást, ami többek közt azt eredményezi hogy a közeli Ammunation-ben hiánycikk lesz a szamuráj kard és a machete. Továbbá nemhogy készpénz nem lehet majd magunknál tartani de a telefont is jobb lesz otthon hagynunk.

cj8900
Offline
2013. 08. 20. 22:20
Nagyon jók vagytok! köszi! Nagyon várom már!!!!!

NikitaDragovich
Offline
2013. 08. 21. 01:59
8 oldalas az egész interjú! Hát köszönjük a fordítást, nagyon jó lett!

Petya
Offline
2013. 08. 21. 09:19
Köszönet a fordításért!

bond71
Offline
2013. 08. 21. 14:26

Jó lett volna az a Tankolhatunk dolog.. Érdekes lenne lopsz egy kocsit nincs sok benzin mindjárt kifogy mögötted a zsaruk stb..

gyuszaa
Offline
2013. 08. 21. 15:22
"Ha akarnánk, tudnánk akár az egész világot szimulálni, eltérő országokkal, s a többi. Függetlenül attól, hogy megtesszük-e... De van egy rakás régi cuccunk, aminek használatának gondolatával játszadozunk."

Csak ehhez ugye már következő generációs konzolok kellenének.

Rockstar69
Offline
2013. 08. 21. 19:51
dvflls: Azoknak nincs konzoljuk!
Hozzászólok
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások