100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás

Hírek /

Trailer előtti okoskodás az RDR2-ről

A hosszú, GTA Online dömping sújtotta várakozásnak vége: a játékipar rocksztárjai új címet jelentettek be. Az internet csütörtökön ha nem is robban fel, de gamer berkeken belül igen nagy forgalmat fog generálni. Ám mindenek előtt nézzük át gyorsan, hogy mi történt a bejelentés óta, mire lehet számítani a Rockstar marketingjét ismerve, illetve mi az, amit korai még kinyilatkoztatni.

TL;DR: Semmi újat nem tudtok meg, ez csak spekuláció.

Hol a PC verzió?

Sem a Revolver, sem az első Redemption nem jelent meg PC-re, az utóbbi pedig nem kevés master race gamer felháborodását vonta maga után. Ennek talán az lehetett az oka, hogy a cég minden erejét a készülő L.A. Noire, a Max Payne 3 és persze a GTA V és annak kiegészítői emésztették fel.

Szerintünk szinte biztos, hogy kapunk egy PC verziót is,

mégpedig ahogy az lenni szokott, nagyjából fél évvel a konzolos release után, azaz leghamarabb 2018 tavaszán. A GTA IV katasztrofális PC portja óta a Rockstar igen sokat fejlődött ezen a téren, technológiailag tehát semmi akadálya a dolognak. Az, hogy a hivatalos közleményben nem sorolták fel a PC-t, nem jelent semmit, mivel a számítógépes verziók rendszerint külön bejelentést, jobb grafikai élményt és további extrákat kapnak – és ezek miatt megéri várni rá.

"Developed by the creators of Grand Theft Auto V..."

Rögtön a hivatalos oldalon úgy promózzák a játékot, hogy a "GTA V és a Red Dead Redemption készítőitől". Ha visszatekintünk, az eredeti Red Dead Redemption a San Diego csapatának önálló projektje volt, miközben a többi stúdióban párhuzamosan készült a Max Payne 3, ide-oda tologatták az L.A. Noire-t, és a North-ék már a GTA V tervezését kezdték el.

Most viszont nagyon úgy tűnik, hogy az egész fejlesztőcég minden erejét az új Red Dead részre fordíthatja, hiszen a GTA-ról egy ideig amúgy sem lehet már több bőrt lehúzni, újabb címet pedig nem a közeljövőben fognak bejelenteni. Egyszóval a fenti mondattal kvázi hivatalosan is egy "vadnyugati GTA" játékra lehet számítani, annak minden extrájával és részletességével együtt.

Az biztos, hogy a következő években a csapból is ez a játék fog folyni, különösen hogy egy GTA Online-hoz hasonló multiplayer világot ígértek a fejlesztők.

Aljas hetes

A második, naplementés teaser kép erősen hajaz Quentin Tarantino legújabb filmjének, az "Aljas nyolcas" borítójára. A kép közepén valószínűleg az új főhős sziluettjét látjuk, de ne vegyünk mérget arra, hogy a többiek haverok.

John Marston magányos farkasként megismert karakterével szemben most nagyobb szerepet kaphat a bandázás. A klasszikus western sztorik tele vannak a kisebb-nagyobb vérdíjért bármire hajlandó banditák érdekszövetségeivel, akik szemrebbenés nélkül árulják el legközelebbi társukat is némi aranyért vagy a hatalomért cserébe. Jó Rockstar játékhoz méltóan tehát most is fordulatos, izgalmas, néhol megható történetet várhatunk, a fenti karakterek sorsának keresztül-kasul fonódásával vegyítve.

Miért éppen Red Dead Redemption 2?

Meglepő lehet, hogy a játék nem tekinti magát a Red Dead széria harmadik installációjának ezzel a címmel. Bár a Revolver még egy kezdetleges, kiforratlan koncepció, a Rockstar az előző Redemptionnel tette egyértelművé a vadnyugati irányvonalat, és ezt folytatja majd az RDR2 is.

A cím arra utal, hogy "egy univerzumban" játszódik majd az előddel, azaz átfedések lehetnek a helyszínek, a karakterek és a sztori között is. Könnyen lehet, hogy megismerjük John Marston előéletét (aki egyébként az egyik legnépszerűbb Rockstar-főhős), vagy éppen Jack apja nyomdokaiba való felemelkedését, de sokkal valószínűbb, hogy ezek csak finom részletei lesznek egy teljesen új történetnek.

Már az előző rész is tele volt lehetőséggel: szerencsejáték, párbajok, bounty hunt, gyűjtögetés, vadászat, hogy néhányat említsünk. Ezek nagy része minden bizonnyal visszatér, még jobban, még részletesebben kidolgozva. Ez viszont nem elég ahhoz, hogy odabiggyesszék a kettest a cím után, mi pedig elképzelni sem tudjuk, mivel lehetne felülmúlni a már amúgy is nagyszerű előző részt.

Reméljük csütörtökön kiderül...


dani.szentgali
Offline
2016. 10. 18. 21:57
Szép kis felvezetést írtál a trailernek, reméljük, hogy maga a trailer is jó és viszonylag tartalmas lesz, kiderül majd belőle egy-két dolog. Mindenesetre álleejtős grafikát várok már a trailerben is, a végleges játékban meg annál inkább. Amúgy a napokban én is azon filóztam, hogy vajon miben tud sokkal többet/jobbat mutatni az új rész, mert az előd szinte mindent felmutatott, amit a vadnyugatból ki lehet hozni. De bízom a Rockstarban és nagyon remélem, hogy az RDR2 nem csak azért lesz elkészítve és kiadva, hogy megvalósíthassák azt a GTA Online-hoz hasonló ambiciózus multiplayer tervüket, amelyet hat és fél évvel ezelőtt az akkori technológia miatt nem tudtak kivitelezni.

dvflls
Offline
2016. 10. 19. 17:54
Nem rossz az okfejtés, szerintem sokkal izgalmasabb lenne egy teljesen új történet, kronológiát tekintve az előző részt követően.
Csak azt tudom remélni, hogy egy ízig-vérig hardcore, natúr, brutális game-et kapunk, a GTA V fatális arcade-osított baromságai nélkül, például összes fegyver egyszerre nálunk, vagy levegőben irányítható, nem mellesleg szarul mozgó lovak/szekerek, különleges képességek, és a többi szutykos olcsó húzás. Guggolást vissza a népnek na meg a kurvasok belteret! Nem mellesleg jövő év végén már dukálna egy olyan látvány ami az Uncharted 4-et is körbehugyozza háromszor. Ezt holnap remélem meglátjuk.


Ps:Nah mibe, hogy itt is lesz Back To The Future (3) Easter Egg?
Mondjuk egy elhagyatott pajtában a szekér kerekű DeLorean letakarva (Vagy a Gta V beli space docker)
2016. 10. 19. 20:38
A Travoltás gif nagyon odabasz.

dani.szentgali
Offline
2016. 10. 21. 14:06
Kedved GTAPlace.hu csapat!

A trailer-elemzést mikorra tervezitek elkészíteni?
Hozzászólok
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások