100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás

Hírek /

Tippek és Trükkök 1: Vissza nem térő lehetőségek a Red Dead Redemption 2-ben!

A Red Dead Redemption 2 hatalmas mennyiségű mellékfeladatot tartalmaz, melyeknek csak egy része szükséges a 100%-os végigjátszáshoz, míg a többi további játékidőt és jutalmat garantál. Ez egyben arra is lehetőséget adott a fejlesztőknek, hogy vissza nem térő lehetőségek is bekerüljenek a játék koncepciójába, így vannak olyan tevékenységek, mellékküldetések, amelyek csak bizonyos időben, szituációban érhetőek el, később már nem tudjuk őket teljesíteni!

Ezek között számos érdekes stranger misszió van, ami enyhén kapcsolódik a sztorihoz, de mindenekelőtt nagyon sok olyan feladat, ami szükséges bizonyos trófeák és achievementek megszerzéséhez, így aki mindet össze szeretné gyűjteni, annak ajánljuk, hogy gondosan olvassa át az alábbi listát. :)

Vigyázat, enyhe spoiler veszély!

"Lending Hand" trófea/achievement

Némely stranger feladatok, valamint bandatagokhoz kapcsolódó küldetések jelentősen növelik a honor (becsület/tisztelet) szintjét – ezek azok, amiket „honor missions” néven emleget a játék. Ezek ugyan mind opcionálisak, viszont teljesítésük szükséges a „Lending Hand” trófea/achievement megszerzéséhez!

  • A „Good Snake Oil” az egyik első bounty hunter küldetés Valentine-ban, amit egy koponyába rajzolt dollár jel ikon jelöl. Ezt legkésőbb a Chapter 6-ban lehet teljesíteni! Ez egyébként szükséges ahhoz is, hogy elérhetővé váljanak a bounty hunter mellékfeladatok.
  • A „BD” monogrammal jelzett stranger feladatok közül a második, melynek címe „Brothers and Sisters, One and All” kizárólag a Chapter 4-ben teljesíthető.
  • Ugyanez érvényes Mary – monogramja „ML” – második küldetésére ("Fatherhood and Other Dreams"), mely szintén kizárólag a Chapter 4-ben érhető el.
  • A honor missziók közé tartozik a „Do Not Seek Absolution”  I. és II. része is, melyek kizárólag csak a Chapter 6-ban teljesíthetőek Dutch („D”) feladatai előtt (!), emellett pedig kötelező hozzájuk egy nagyon magas honor (becsület) szint.
  • Penelope Braithwaites „PB” monogrammal jelzett „The Course of True Love”  küldetésének IV. és V. felvonása kizárólag a Chapter 6-ban teljesíthetőek Dutch („D”) feladatai előtt (!).
  • A táborban szinte mindenkihez kapcsolódik legalább egy-egy mellékküldetés, ami ugyan nem kapcsolódik szorosan a fő történetszálhoz, de segít megismerkednünk a családunk tagjaival. Ezek közé tartozik a Mr. Strauss nevéhez köthető behajtó mellékfeladatok (loan sharking, „LS”). Összesen 9 kölcsön van, amit nem fizettek vissza, ezek pedig legkésőbb a Chapter 6-ig, azon belül Dutch („D”) küldetéseiig hajthatóak be! A kapcsolódó „Money Landing and Other Sins” küldetéssorozat teljes egészében feltétele a „Lending Hand” trófeának/achievementnek.

"Zoologist" trófea/achievement

Két állatfajt kizárólag a Chapter 5-ben lesz módunk tanulmányozni – ezek a papagájok (scarlet macow, great green macow, blue and yellow macow) és a red-footed booby. Bár a 100%-os végigjátszáshoz elég 50 faj megfigyelése, de a „Zoologist” trófeához/achievementhez mindegyik, tehát ezek is kellenek! A Chapter 5 után ezekkel már nem találkozunk.

"Errand Boy" trófea/achievement

A történet előrehaladtával a tábor tagjai elmesélik nekünk, hogy hiányzik egy-egy kedves tárgy a mindennapjaikból. Ezek a „Requested items”, azaz a kívánt tárgyak, melyeket csupán néhány konkrét Chapterben (fejezet) lehet megszerezni, később pedig nem! Ezek a 100%-hoz ugyan nem kellenek, viszont legalább 5 begyűjtéséért jár az „Errand Boy” trófea/achievement. Hogy melyik tárgy mikor érhető el és mikor teljesíthető, az rendkívül változó, de legkésőbb a Chapter 4 végéig lehetséges. Hamarosan a Gyűjtenivalók  cikkünkben részletes leírással segítünk beszerezni ezeket. :)

FRISSÍTVE: 2018.11.03 14:30:

A fentieken túl van még több hasonlóan időérzékeny trófea és achievement, illetve más vissza nem térő momentum.

"Friends with Benefits" trófea/achievement

A tábor és a bandatagok megismerését számos mellékküldetés segíti. Ezek az úgynevezett "companion activity" tevékenységek. Három fejezetben is elérhető több mellékküldetés, amiket egy-egy társunkkal közösen hajtunk végre. A Chapter 2, Chapter 3 és Chapter 4 fejezetekben egyaránt szükséges legalább egy-egy companion activity teljesítlse ahhoz, hogy megszerezzük a "Friends with Benefits" trófeát, achievementet.

"Give to the Poor" trófea/achievement

A tábor pénzes ládájának megtöltése éppúgy feladatunk, mint a banda többi tagjának, ám nem erőszakolja ránk a játék. Ugyanakkor ha legalább $250 dollárral támogatjuk meg a közös kasszát, megkapjuk a "Give to the Poor" trófeát vagy achievementet – ennek azonban legkésőbb a Chapter 4 végig meg kell történnie. Virágnyelven erős spoiler nélkül: miután jóllakott egy bizonyos krokodil, feltétlenül donjuk be a pénzt vagy azonos értékű csecsebecséket a ládába.

"Beaking and Entering" trófea/achievement

A játékban van négy kiemelt tanya, melyeket ha kifosztunk, busásan megtömi a tarisznyánkat. Ezekből viszont fontos, hogy kettő időérzékeny. A Javierrel közösen kirabolható Horshoe Overlook Camp kizárólag a Chapter 2 és Chapter 3, a Sean-nel kirabolható Clements Point Camp-i tanya csakis a Chapter 3 fejezetben fosztható ki!

Adománygyűjtés a veteránok javára

Saint Denis-ben nem messze a szabótol van egy stranger küldetés, ami kirázólag a Chapter 6 végéig teljesíthető. A hölgy a háborús veteránok és családjaik javára gyűjt, hogy egy házat építhessenek nekik. Ha adakozunk, akkor a nő ígéretet tesz, hogy felveszik Arthur nevét is a támogatók listájába. akár adakozunk, akár lenyúljuk a kasszát, az épület végül megépül, viszont ezzel a stranger feladattal csak ez előtt tudunk találkozni.

Frissítve #2 2018.11.04 10.30:

A "Zoologist" trófea esetében három papagájféle is van, ezeket hozzáadtuk a leíráshoz.


dani.szentgali
Offline
2018. 11. 03. 15:18
Köszönjük, ez igazán hasznos tudnivaló!


Offline
2019. 02. 13. 06:04
I have been checking out some of your articles and it’s clever stuff. I will make sure to bookmark your blog. https://games.lol/scary/
Hozzászólok
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások