100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás

Hírek /

BREAKING: Elhagyja a Rockstar Games-t Dan Houser!

Ha április 1-jét írnánk, ez most nagyon jó tréfa lenne, de sajnos nem bolondozunk: több, mint 20 év után elhagyja a Rockstar Games-t Dan Houser, a Grand Theft Auto sorozat legfőbb embere.

Dan Houser

A bejelentés magától a Take-Two Interactive-tól, a Rockstar Games anyavállalatától érkezett hivatalos közleményben, két nappal a szokásos negyedévi konferenciát megelőzően:

"Egy meghosszabbított szünet után, amely 2019 tavaszán kezdődött, Dan Houser, a Rockstar Games alelnöke, creative embere elhagyja a céget. Dan Houser utolsó napja 2020. március 11. lesz. Elképesztően hálásak vagyunk a munkájáért. A Rockstar Games a játékvilágok legelismertebbjeit és kereskedelmileg legsikeresebbjeit alkotta meg, lelkes rajongók egy világméretű közösségét és egy hihetetlenül tehetséges csapatot, mely továbbra is a jelenlegi és jövőbeli projektekre fókuszál." - írják.

Dan Housernek köszönhetjük elsősorban a GTA3 éra, a GTA IV éra és a GTA V de még a Red Dead Redemption 2 lenyűgöző történetét is. 

Arról egyelőre nem esett szó, hogy testvére, Sam Houser is távozna a cégtől, aki producerként szintén egy kulcsfigura. Mindenesetre mindezek kapcsán jócskán merülnek fel kérdések, például ha készülőben van a GTA VI, akkor milyen fázisban van, és mi lesz a sorsa? Író nélkül persze nem marad a sorozat, hiszen számos más nagyszerű kreatív ember segítette Dan munkáját, mint például Rupert Humphries.

2016-ban enyhén szólva botrányos körülmények között Leslie Benzies korábbi vezető producert vesztette el a GTA sorozat.


dani.szentgali
Offline
2020. 02. 06. 14:09
Láttam a hírt, hát mit mondjak, nagyon szomorú vagyok. Sajnos szinte teljesen biztos, hogy Houser hiányát jobban meg fogjuk érezni, mint Benzies-ét, hiszen Dan abszolút a cég legfőbb embere, társalapítója, a GTA és Red Dead sorozatok atyja és a játékok történeteinek legfőbb alkotója. Nem tudom, mi vette rá a távozásra, de van egy sanda gyanúm, hogy a GTAV gagyi története és az egész játékipar, köztük a Rockstar Games "Onlineosodása" is szerepet játszott ebben, hiszen így az íróknak már nem maradt igazán nagy munka. Érzésem szerint ez nem tetszett Housernek, plusz azért a Benzies ügy, valamint a korábbi részek főszereplőinek szinkronhangjai által adott nyilatkozatok alapján egészen biztos, hogy komoly cégen belüli problémák vannak arrafelé. Nem becsülik meg eléggé az alkalmazottakat, túlhajtják őket és a főszereplőket megszólaltató színészek is csak addig jók, amíg elvégzik a dolgukat, utána kb. mindegyikük kitálalt hogy miután már nem voltak hasznosak, jól elbántak velük. Kár érte, mert az RDR2 zseniális single player módja és története után azt hittem, ismét rendbe jön a cég, de most, hogy Dan elmegy, eléggé kérdéses a jövőbeli játékok minősége.

Mr.Vercetti
Offline
2020. 02. 06. 14:59
Hát, én már a GTA V "történetéhez" sem adtam volna a nevemet, az egész sztori divatozós és nagyot akaró, de kifejezetten unalmas lett. Gyakorlatilag az online heistek oktatójátékává silányult. A GTA IV története után nem igazán lehetett komolyan venni - azt többször is kijátszottam, a GTA V történetére másodjára már nem voltam kíváncsi azóta sem. Ezek után nem várok csodát a GTA VI-tól, legfeljebb a legendás Vice City meggyalázását újabb Hot Wheels pályás online gyalázatokkal meg több főhősös oktatójáték sztori móddal, űrautókkal és a nagyon lényeges szelfikészítési lehetőséggel. Nem akarom persze előre temetni a folytatást, de nagyon lesújtó a véleményem így utólag a GTA V-ről.

MolGabi
Offline
2020. 02. 06. 19:59
Egyetértek veletek, számomra is a GTA 4 volt az utolsó igazán jó játék. Ott tényleg generáció váltás volt, akár technikailag, akár történetileg. Az V, bármennyire is nagy anyagi siker, szerintem egy túlkönnyített, érezhetően az Online irányát szem előtt tartott rész lett... az autókat felállíthatod ha felborul, küldetést átugorhatod ha nagyon nem megy... Mi a ...?! A története nekem sem tetszett, akár az egyszerre három, egyébként Trevoron (bár ő meg túl sok) kívül unszimpatikus karakterek választása sem ütötte meg a hosszú évek alatt elvárhatót szerintem. Sajnos nagy valószínűséggel a Take2 állhat Benzies és most Dan kilépése mögött is. Valahogy nem tetszik az irány, amibe belekezdtek. Sajnálom, hogy a GTA5 teljes egészében az Online tartalmak áldozata lett. Sem egy kiegészítő történet, sem más értelmes tartalom nincs benne. A 4-hez képest sok mindent kivettek belőle.
Kicsit úgy érzem, mint anno amit a csehekkel művelt a kiadó a Mafia 2 készítése idején... ott is szétverték a lelkes fejlesztőcsapatot, Daniel Vávra akkoriban ott is hagyta végül az egészet, mert elvették tőlük a művészi szabadságukat.
Szerintem a R*-nak szépen lassan, de jön a lejtmenet.

Rockstar69
Offline
2020. 02. 06. 22:14
Mr.Vercetti: Szerintem a következő GTA részhez még lesz köze Dan Houser-nek, mivel valószínűleg már évek óta fejlesztik és nyílván a történet írással kezdik a játékot. Azért nem hiszem, hogy félbehagyta volna.

Egyébként egyetértek a fenti hozzászólásokkal, a GTA IV sok tekintetben jobb volt, mint a GTA V. Nekem az az örök kedvencem.

totyak
Offline
2020. 02. 07. 15:52
Nekem alapvetően nem volt gondom a GTA V-tel. Meg kellett barátkoznom a három főszereplős koncepcióval, de amúgy jó kis játék. Grafikailag nagy lépés volt a IV-hez képest és PC-n szuper optimalizációt kapott. Egyetlen bajom az volt vele, hogy nem jöttek az egyjátékos kiegészítők, pedig egyértelmű volt, hogy sokan várjuk. Helyette tolták az online-t, mert abban van a sok pénz. A baj ott van, hogy erre sokan vevők is. SG fórumon olvasom, hogy vannak, akik órákat töltenek drogbizniszes szállításokkal, autó lopásokkal és eladásokkal, miközben egy hét után ezek mocskosul unalmasak lesznek, de ezek az emberek, csak farmolják és farmolják a pénzt, hogy aztán a Rockstar következő drága hülyeségét is meg tudják venni. Mint pl. az a repülő motor, ami rakétákat lő ki. Basszus, nem lehet előle menekülni, csinálnám a magam dolgát, de valami barom viccből lebombáz. Ez már nem GTA nekem. Talán a kaszinó rablós heistek miatt visszateszem a játékot, de nem biztos. Legalább egy single kiegészítő lett volna, de semmi. Tartok tőle, hogy ugyanezt kapjuk majd az új epizódban is, hiszen a RDR2 is erre ment rá. Talán ebből lett elege Dan-nek. Talán semmi köze a távozásának szakmai dolgokhoz, valószínűleg sosem tudjuk meg. Mindenesetre az fura, amikor egy alapító tag elhagyja az amúgy nagyszerűen teljesítő céget.

Rockstar69
Offline
2020. 02. 07. 21:06
totyak: Na igen, a Deluxo meg az Opressor Mk II tették tönkre számomra a GTA Online-t. Az ilyenekkel csak akkor tudod felvenni a versenyt, ha van ilyened, de én tuti nem veszek, mert ez már nem GTA. A bizniszek meg, - ahogy te is mondtad - unalmasak főleg, hogy egy kaptafára épülnek. Egyedül a repülősben van fantázia, meg az illik is egy GTA-ba.
Hozzászólok
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások