100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás

Hírek /

2023-ban jöhet a Grand Theft Auto VI

Bár a május 20-án megérkeztek a Take-Two Interactive, azaz a Rockstar Games anyavállalatának következő üzleti évi előrejelzései, abból sajnos semmi gyanús nem utalt arra, hogy a az elkövetkező egy évben bármi különleges történne a GTA sorozat fejlesztői részéről. Most azonban publikussá vált egy dokumentum, ami egy olyan jelentést elemez ki, ami a Take-Two tervezett kiadásait vetíti előre, és ebben már sokkal szaftosabb eltérések mutatkoznak – sajnos nem, nem a jövő évre, csak a nagyon távoli jövőre nézve.

A kiadó a 2024-es üzleti évben – ami 2023. április 1-jén kezdődik – kiugróan magas, $89.2 millió dolláros marketing kiadásokkal számol, amihez hasonlóan utoljára a Red Dead Redemption 2 megjelenése előtti évben példa. Ez egyértelműen a következő Rockstar játék megjelenését vetíti előre, ami nagyon reméljük, egy Grand Theft Auto játék lesz, mert ha ez igaz, egy évtizeden át sztori GTA nélkül hagy minket a kedvenc játéksorozatunk fejlesztője.

Az elemzés szerint pedig – amelyet Jeff Cohen, a Stephens befektető csoport elemzője készített – már benne van egy egy éves halasztás a háttérben. Az alábbi képen bal oldalt az előző évi, a jobb oldalt a mostani évi előrejelzések szerepelnek:

De hogy valami biztatót is hozzátegyünk, ezek a durva marketing kiadásokat egyetlen évre mutatják, és nem jelentik azt, hogy a korábbi évek összesítéseibe nincs belekalkulálva valamilyen minimális megjelenés. A Rockstar Games szokásait ismerve a bejelentés első pár évében csak egy logót egy-egy trailert, legfeljebb pár darab képet oszt meg a játékairól, így a GTA VI (vagy GTA6) bejelentése akár "már" jövőre is megtörténhet.

Frissítés 2020.05.27. 20:47-kor

A Take-Two Interatcive a GamesIndustry.biz-nek reagált a felröppent hírre. A kiadó hivatalos válasza szerint a táblázatban megjelent számok külsős cégekkel kapcsolatos kiadásokat tükrözik. Mivel a Rockstar Games egy belsős stúdió, ezek a kiadások elméletileg nem a Grand Theft Auto megjelenését vetítik elő.

Ugyanakkor, mi azért nem dobnánk félre a reménykedést sem. A Take-Two ugyanis óvatosan fogalmazott, és nem azt állította a válaszában, hogy nem ekkor jön az új GTA, vagy hogy ezeknek a számoknak egyáltalán nincs köze hozzá. Márpedig mindettől függetlenül látványosan kiugrik az a bizonyos 2014-es üzleti évi marketing kiadás, hiszen több, mint duplája az előző és a következő évekre saccolt számoknak. Kíváncsian várjuk, hogy "mire", vagy hogy "miből" lesz ez a bátor költekezés.


Neil
Offline
2020. 05. 27. 18:01
Nem lenne meglepő, a két RDR között is pont 10 év telt el, a Rockstar nagyon ráállt arra, hogy egy-egy játékot évekig fejleszt, mire az adott korban tökéletesre sikerül csiszolni. És milyen jó ez! Abban biztos vagyok, hogy a következő GTA már évek óta készül, szóval a trailer-től a padlót fogja verni az állunk, ahogy a RDR2 és a GTA V trailere után is.

totyak
Offline
2020. 05. 27. 18:18
Azt nyilván elvárom, hogy szuper játékot kapjunk és esetleg olyan jó optimalizációval, mint az 5-é volt, de az azért elkeserítő, hogy még 3-4 év várakozás van vissza. 10 év, nagyon sok két epizód között. Mi lesz a későbbiekben, egyre csak növekszik a két játék közt eltelt idő? Ilyen tempóban jó, ha még 4-5 epizódot megérek az életemben :-( Régen legalább szokás volt, hogy mellékszálak jöttek, könnyebb volt kivárni a fő darabokat, de most nagyon hanyagolva vagyunk, a GTA Online-tól meg már a hátamon áll a szőr.

Rockstar69
Offline
2020. 05. 27. 22:32
totyak: A számból vetted ki a szót. Ma este én is pont azon gondolkodtam, hogy nem sok új GTA-t élek már meg az életemben. Az a baj, hogy egyre nehezebb és időigényesebb a játékfejlesztés, főleg ha a minőséget is szem előtt tartják. Szóval ha rövidíteni akarnak ezen az intervallumon, akkor vagy fel kell még venniük több száz embert, vagy csökkenteniük kell a minőséget vagy olyan új technológiáknak kellene jönni, amik könnyítik a játékfejlesztést.

Luszie
Offline
2020. 05. 28. 10:49
Rockstar69: Vagy mondjuk nem olyan pénzorientált suttyónak kellene lenniük mint most, és akkor nem 10 évbe telne elkészíteni egy részt, hanem mondjuk 6-8-ba.

dvflls
Offline
2020. 05. 30. 13:30
Azért ebbe a csúszásban szerintem benne van vastagon Benzies balhés távozása majd később Dan Houser-é... meg a különbőző belső viszályok a cégnél, túlmunka, stb.. Mert már jó eséllyel amúgy az idei év végi új konzolok nyitó címe lehetne október-novemberben. Így meg a PC-s megjelenés majdhogynem beláthatatlan, de biztosan meg fogja érni mert látványban haza fogja baszni az PS5-XBSX -et is ez egészen biztos, ahogy megszoktuk.

dani.szentgali
Offline
2020. 06. 07. 14:28
totyak: , Rockstar69: : Egyetértek veletek, srácok. Ez tényleg elég szomorú, de hát ez van. Talán ez változni fog még, de az eddigi tendencia teljesen más képet mutat, sajnos. A mellékszálak visszavezetése a sorozatba szerintem mindenképp jó ötlet lenne, ráadásul technikailag is jóval könnyebben kivitelezhető lenne. Valljuk be, a korábbi mellékszálak sem az új technológiáról meg az innovációról szóltak, mert kb. egy az egyben ugyanúgy néztek ki, mint az akkoriban aktuális fő epizódok (VCS kb ugyanazzal a motorral, minimális változtatásokkal jelent meg, LCS dettó), mégis nagyon jó részek voltak és bár semmi újat nem mutattak jóformán, remekül el lehetett velük szórakozni. Ezeket egyébként most is simán megtehetnék, kvázi a GTAV motorjával egy VC-s mellékepizódot kiadhatnának, vagy nem tudom. Csak sajnos itt jön be az, amit Luszie: is mondott, mert bár részben igazat adok Ferinek, tényleg egyre nehezebb és költségesebb a játékfejlesztés, azért bőven benne van a fejlesztők lustasága és az is, hogy leszarják kb. az egészet, inkább kiadják az apró kis DLC-ket a két Online-ba méregdrágán, majd ezzel meggazdagodnak a mikrotranzakcióval. De ahogy dvflls: is mondja, a stúdió alapembereinek botrányos, vagy épp relatíve békés körülmények közötti felmondása is benne lehet abban, hogy ennyire lassan készülnek az új részek és ennyire nem érdekli őket ez az egész. Szerintem amúgy valamilyen szinten ez késztette távozásra Benzies-t és Houser-t is, elvégre ők (főleg utóbbi, mint alapítóatya) nem valószínű, hogy jó szemmel nézte a stúdió ellustulását, amit a lassan 7 éve tartó GTA Online óta művelnek és nem valószínű, hogy leállnak vele.

A spekulációra visszatérve, én is reálisnak tartom a 2023-mas megjelenést, ami sajnos még így is nagyon messze van, de sajnos mi, Rockstar fanok most ezt kapjuk. Sokat kell várnunk a minőségért, amivel alapvetően egyáltalán nem lenne baj, ha a hülyeségek és mikroszarságok helyett végre minden embert az újabb játékok fejlesztésére fognának, a több éve tartó, szarságokkal bővülő, halálunalmas Online-jaik fejlesztése helyett.
Hozzászólok
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások