100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás

Hírek /

Lazlow is távozott a Rockstar Games-től

Újabb veterán hagyta ott a Rockstar Games berkeit. Most már Lazlow sem tagja a Grand Theft Auto mögött álló csapatnak. Lazlownak az elmúlt 19 évben rengeteg munkája volt a sorozatban, azon kívül, hogy minden GTA játékban őt hallhattuk műsorvezetőként egy-egy rádiócsatornán, magában a zenei betétben is ott volt a briliáns munkája, ahogyan producerként, társíróként, rendezőként és konkrét játékbeli karakterként is – elég csak a Fame or Shame fiktít televíziós tehetségtelenség-kutatóra gondolnunk.

Lazlow Jones távozását egy youtuber, Gtamen fedezte fel a LinkedIn profilján, ahol az áll, hogy 2020. áprilisáig dolgozott a Rockstar Games-nél, azaz egy hónappal Dan Houser után ment el a cégtől. Lazlow okai mögött azonban nem botrányos dolgok, sokkal inkább szomorú történetek húzódhatnak, ugyanis az Instagram profiljáról tudni lehet, hogy nővérét ápolja, akinél 2018-ban rákot diagnosztizáltak. A napokban is az ő álmait igyekszik valóra váltani.

Nagyon-nagyon köszönjük Lazlow fantasztikus munkáját!

Az eddig távozott Rockstar veteránok: Leslie Benzies, Jeronimo Barrera, Dan Houser, Lazlow Jones.


Jimmy Pegorino
Offline
2020. 08. 14. 21:14
Sajnos a Rockstar egyre jobban gurul lefele a lejtőn Lassan el fog jönni az a pillanat, hogy újra visszamászni már nem lehet. Nem szeretném, (és szerintem senki sem) hogy ez megtörténjen, de ha így haldnak tovább, nagyon rossz dolgok fognak történni

Luszie
Offline
2020. 08. 15. 08:17
Egyetértek, Jimmy.

totyak
Offline
2020. 08. 15. 17:40
Jimmy Pegorino: Ugyan már, annyira maradi dolog egy ilyen mamutcéget pár névvel azonosítani. Ők elmentek és a helyükbe lépett másik három tehetséges ember. Attól, hogy nem értünk egyet a jelenlegi üzletpolitikájukkal és nagyon unjuk már a GTA V-t, illetve a hozzá érkező, semmitérő online frissítéseket, attól sem a cég, sem a sorozat nem kezdett el süllyedni. Majd, ha bejelentik az új részt szépen megnyugszik mindenki, aztán a megjelenéskor te is és a többi fanyalgó is szalad a boltba megvenni és elégedettek leszünk vele. Azt meg kár várni, hogy az online részben bármi is változna, az új játékban is ugyanez lesz, mert ez hozza a pénzt. Ha nem tetszik, nem kell vele játszani, én ezt teszem hónapok óta. Van más játék is a világon.

Elnézést, ha nyers, amit mondok, de én így látom.

Bence (Visali)
Offline
2020. 08. 15. 19:54
totyak: Ezt a hozzáállást pont tőled nem vártam. A "ha nem tetszik, nem kell vele játszani" hozzáállás egy végtelenül szűk látókör, nem megoldás, és elfogadhatatlan. A mi pénzünk, a mi rajongásunk emelte fel ezt a játéksorozatot. Mi, játékosok, rajongók voltunk azok, akik megvették a játékot az elmúlt 20 évben, mi voltunk azok, akik dicsekedtek a játékélménnyel a haverunknak, mi voltunk azok, akik stunt videókkal nyomtuk tele a YouTube-ot, és csak hogy a GTAPlace-t és a többi rajongói oldalt is belevonjam, mi vagyunk azok, akik évek óta rajongással, szabadidőt áldozva népszerűsítjük és kiemeljük ezt a játéksorozatot a rengeteg másik közül. Igen is van beleszólásunk abba, hogy mit szeretnénk. Igen is éreztetnünk kell a fejlesztőkkel, hogy hiába vonzzák be a mai kommersz gamereket, ha engedik széthullani azt a kemény rajongói magot, ami élteti a GTA-t (lásd, nem minden játéknak van külön rajongói oldala), akkor megválnak a biztos lábaktól, és egy olyan ingoványos talajra lépnek, ahol csak aktuális trendek vannak. A trendek pedig jönnek és mennek. Van egy fellángolás, aztán elavulnak, megunják, jön másik. Elfelejtik. A jövőt építeni kell, nem pedig beletörődni mindenbe.

A másik észrevételedre pedig annyit mondanék, igaz, hogy több mint 1000 ember munkája van már egy-egy Rockstar játékban, de a csapaton belül is ott vannak azok brilliáns egyének, akik a legtöbb szellemi tehetséget teszik a projektbe, és ott vannak azok az egyének akik meghozzák a döntéseket, megmondják, mi illik a keretbe és mi nem, mi mehet, mi nem.. Ha megváltoznak a döntéshozók, megváltoznak a döntések. Márpedig most sorra ilyen emberektől válunk meg.

Rockstar69
Offline
2020. 08. 15. 20:15
totyak: Az a baj, hogy itt nem kis nevekről van szó.

totyak
Offline
2020. 08. 15. 21:47
Bence (Visali): Pont tőlem nem vártad? Nem vagyok én senki, csak egy szimpla rajongó, mint ti is. De az azután is megmaradtam, hogy GTA V-be beleuntam és már nem játszom.

Attól, hogy kifizeted a játékot és rajongsz érte, attól sajnos még nincs jogod, nincs jogunk megmondani, hogy hogyan kellene működnie. Vannak cégek, akik hallgatnak a rajongói véleményre, a Rockstar sajnos nem ilyen.

Az a baj, hogy sokan elfelejtik, ezek a cégek pénzt akarnak termelni elsősorban és nem minket szórakoztatni. És most az onlineban van a pénz.

Én személy szerint nem tartok attól, hogy zuhan a színvonal pár ember felmondása miatt. Megvannak a helyetteseik, tudnak felelős döntést hozni. Amúgy is, sokszor kirakatneveknek érzem ezeket az embereket, akik úgy vannak beállítva, mintha egyszemélyben oldanák meg a GTA összes kérdését, pedig nyilván egész team dönt a fontos kérdésekben.

Lehet, hogy kissé rezignáltan veszem tudomásul a hírt, de továbbra is azt mondom, aki szerint a távozások miatt nem lesz jó a következő GTA, az ne is várja, engedje el. Mint ahogy most a GTA V-nél is, ha nem tetszik a csak online frissítés, hát ne játssz vele, így is rengeteg élményt adott, már csak a single rész is.

Rockstar69
Offline
2020. 08. 15. 22:22
totyak: Dan Houser konkrétan a játékok történetét írta, szóval nem kirakat emberekről van szó.

totyak
Offline
2020. 08. 16. 00:01
Rockstar69: És akkor mi van, ha a történetet írta? Más nem képes jó sztorit összehozni? Hány zseniális film van és nem egy ember írta mindnek a forgatókönyvét. Hány kiváló könyv van és azt sem egy ember írta. Elbúcsúzott a cégtől 4 ember, vége a világnak, logikus. Most komolyan, ha ennyire oda vagytok, zárjátok be az oldalt, mert már úgyis csak vacak lehet a következő rész, kár foglalkozni vele.

De próbáljon veletek beszélgetni a témáról, akinek hét anyja van, hiszen aki nem azt gondolja, mint ti, annak itt most esélye nincs, úgy látom. Legközelebb le sem írom a véleményem, mert minek.

Rockstar69
Offline
2020. 08. 16. 07:43
totyak: Neked mi bajod van? Normálisan leírta mindenki a véleményét, az a baj, hogy nem értünk veled egyet? Ez nem egy szivárványos, hippi doboló szakkör, ahol mindenki egyetért mindenkivel.

totyak
Offline
2020. 08. 16. 09:30
Rockstar69: Nekem semmi bajom nincs, azon kívül, hogy megfogalmaztam egy véleményt, ami nem egyezik a tietekkel és erre rögtön többen is rákontráztatok, hogy miért nincs igazam.

Szóval ne próbáld ezt úgy beállítani, hogy ti leírtátok a gondolataitokat én meg mindenkivel elkezdtem vitázni, mert hogy ti nem az én véleményemen vagytok! Nem így történt.

Sírtok, hogy süllyed a színvonal, nem lesz jó a játékuk, mert más nem tud ilyen zseniálisat alkotni, csak akik elmentek, meg jogotok van beleszólni a dolgokba. Szóljatok a Rockstarnak, mondjátok el mit akartok, aztán meglátjátok mit kaptok. Nagy semmit. Attól, hogy itt fórumozgattok, nem fog történni semmi, de nem is akartok igazán tenni semmit, csak tök jó mindenért panaszkodni.

Jönni fog új játék, jó lesz ezek nélkül az emberek nélkül is és ott is az online lesz előtérben, ez borítékolható. Akinek ez nem tetszik, hagyja a GTA-t!

tatec
Offline
2020. 08. 16. 09:49
totyak: Mitől vagy te biztos abban,hogy lesz új GTA?

totyak
Offline
2020. 08. 16. 09:57
tatec: Attól, amitől a többiek abban, hogy süllyed a színvonal. Nyilván 100%-ig biztos nem lehetek, de azért elég komoly az esély. De ha nem lesz, meg is oldódott mindenki problémája.

Bence (Visali)
Offline
2020. 08. 16. 12:33
totyak: Én tényleg nem ismerek rád totyak. :/ Te is leírhattad a véleményed, és ugyanígy leírhattam én is és más is a sajátját. Csatlakozhat bárki. Erre valók a hozzászólások. Bárki hozzászólhat. Bárki hozzáteheti, amit gondol. Miért kellene mindenkinek egy véleményen lennie? Milyen esélyek? Miért érzed ezt csatározásnak? Beszélgetünk. Leírjuk, ki mit gondol. A beszélgetés nem arról szól, hogy mindenki ugyanazt gondolja, hanem hogy megismerjük egymás nézőpontját.

Most úgy érzem, éppen te vagy az, aki elvárja, hogy mindenki veled egy véleményen legyen. Itt senki nem bántott azért, mert valamit másképp gondoltál, legfeljebb egyelőre többen írtunk mást, de ettől még miért lenne baj azzal, amit te mondasz? Miért ne lenne igazságtartalma annak, amit te írsz?

Duzzogás helyett inkább kibonthatnánk, kik maradtak még a Rockstarnál azok közül, akik több korábbi részen is sokat dolgoztak (pl. Aaron Garbut, Rupert Humphries). Kereshetnénk példákat, ahol volt már ilyen változás (pl. Shadow of the Tomb Raider), és megnézhetnénk ott laposodott-e a minőség vagy sem.

totyak
Offline
2020. 08. 16. 13:08
Bence (Visali): Magam részéről kimerítettem ezt a témát, nem jutunk dűlőre. Leírtam valamit, szűklátókörű vagyok, tőlem nem ezt várjátok, jönnek a cáfolatok a gondolataimra, a távozó emberek nem kirakatemberek, nem kis nevekről van szó, stb., nem erőltetem. Kicsit unalmas, hogy bármilyen GTA hír van az oldalon (de amúgy máshol is ez megy, szóval ezt ne vegyétek magatokra), ott biztos, hogy csak azt olvasom, hogy összeomlik a Rockstar birodalom. A GTA Online-os híreknél még megértem, hogy nem tetszik sok embereknek, nekem sem tetszik, de pár pótolható ember távozása nem értem miért kelt bennetek ilyen víziókat. Ha jön az új rész, én Leslie Benzies, Jeronimo Barrera (azt sem tudom ki ő), Dan Houser és Lazlow Jones nélkül is jól fogok vele szórakozni, azt garantálom.

Bence (Visali)
Offline
2020. 08. 16. 14:34
Bence (Visali) írta:
A "ha nem tetszik, nem kell vele játszani" hozzáállás egy végtelenül szűk látókör, nem megoldás, és elfogadhatatlan.

totyak: Olvasd el kérlek figyelmesen, amit írtam. Nem azt mondtam, hogy szűklátókörű vagy, és nem is arra a véleményre írtam, hogy a vezetők távozása nem fog változtatni a GTA játékok minőségén. Ezt arra a mindenkori hozzáállásra írtam, hogy "ha nem tetszik, nem kell vele játszani.". Kérlek, ha ennyire magadra szeretnéd venni, legalább ne forgasd ki a szavaimat. Köszönöm.

Engem sosem zavart, ha más meglepődött a véleményemen, mert annál jóízűbb volt utána a beszélgetés. Meg lehet ismerni egymást egy másik oldalról. Sajnálom, hogy téged ez rosszul érint.

Én nyitott voltam, és továbbra is nyitott vagyok a te nézőpontodra is, felhoztam, hogy menjünk bele mélyebben, vonjuk bele más játékok tapasztalatait, de úgy látszik, te mégsem szeretnéd. Én szívesen folytatnám, tartalmas kis eszmecsere lehetne belőle.

dani.szentgali
Offline
2020. 08. 17. 12:20
Szerintem pedig ugyan számít az alapemberek távozása, a GTA és a rockstar vesztét maguk a játékosok és a megváltozott gaming ipar okozza majd. A GTA5 is azért lett szar, mert már teljesen mások az igények (online multiplayer számít már csak a mai generációnak). Számomra legalábbis ez okozza/fogja okozni a rockstar végét. Amúgy az alapemberek hiánya ugyanúgy számíthat, ha az embernek/játékosoknak épp ez fog hiányozni, hogy nem hallja Lazlow-ot, de lényegében szerintem sem (csak) ez számít, nekem legalábbis tuti nem. A Rockstar veszte is ugyanaz lesz mint ez EA és a többi kiadó veszte, a multiplayerre való orientáció és a minőség elhagyása a mennyiség és profit mellett.

totyak
Offline
2020. 08. 17. 13:05
Bence (Visali): Most tényleg menjünk bele a nyelvtanba? A "ha nem tetszik, nem kell vele játszani" hozzáállás egy végtelenül szűk látókör, ergo aki így látja (Én) az szűklátókörű. Teljesen logikusan következik a két dolog egymásból, nem forgatom ki senki szavát.

Talán úgy tűnik, hogy vitatkozni szeretnék, vagy feszültséget gerjeszteni, pedig nem. Teljesen nyugodt vagyok, leírtam mit gondolok, szeretlek benneteket, szeretem az oldalt, ez a téma most így jött ki.

Vonjunk bele más játékok tapasztalatait, részemről oké, valaki kezdje el, ha hozzá tudok tenni, megteszem.

Bence (Visali)
Offline
2020. 08. 18. 19:43
totyak: Én a Shadow of the Tomb Raidernél éreztem a változást. Így is tetszett a játék, én nem vártam nagyszabású újdonságokat (amit egy GTA-nál mondjuk elvárok), viszont közel sem voltak olyan jól megírtak, mélyek, emlékezetesek a párbeszédek és a jelenetek, mint az első rebootban és a Rise of the Tomb Raiderben. Nem éreztem annyira autentikusnak.

totyak
Offline
2020. 08. 18. 20:56
Bence (Visali): Játszottam mindegyik új TR-rel (a régiek totál kimaradtak) és szerintem a 2013-as, tehát az első epizód az új szériából, volt a legjobb, mert az hatalmas újdonság volt. Utána levőkben nem éreztem, hogy nagyon törték volna magukat. Új sztori, kis grafikai tuning és puszi-pá. GTA-t ehhez a sorozathoz hasonlítani szinte lehetetlen, Rockstar mindig előrukkol valami újjal, én úgy érzem. Pedig a TR sem jön évente.

Bence (Visali)
Offline
2020. 08. 18. 21:21
totyak: De a helyzet hasonló, csak ott kevesebb ember távozott Én itt arra gondoltam, hogy míg Lara és Jacob első találkozása mennyire izgalmas párbeszéd, tele ritkamód élethű testbeszéddel, a Shadowban már sokkal kevésbé jöttek át a drámai pontok, ott hiányérzetem maradt.
Hozzászólok
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások