100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás

Hírek /

Egy pakkban jönne feljavítva a next-gen Red Dead Redemption 1 és 2? – Lehet igaz, de fake is!

Rejtélyes képek bukkantak fel egy "Red Dead Redemption: The Outlaws Collection" duplajátékos kiadásról, ami egy remastered Red Dead Redemption játékot és egy next-gen upgrade-et, ray tracinget tartalmazó Red Dead Redemption 2-t foglalna magában. A kapcsolódó képek az Amazon webáruház adatlapjait mutatják meg, és a koncepció nagyon is igaz lehet, még akkor is, ha maguk a képek eredetisége több ponton is "sántít".

Pár hete, hónapja már benne van a netes levegőben egy esetleges remasterelt verzió az első Red Dead Redemption játékból, a pletykákat pedig csak tovább fűtötte, hogy a Rockstar Games nemrégiben épp azt a Ruffian Games fejlesztő stúdiót vásárolta fel, aki leginkább a feljavított Halo játékokat tartalmazó Halo: Master Chief Collection elkészítéséről ismert.

A Red Dead Redemption 2 jelenleg semmilyen különösebb next-gen fejlesztéssel sem rendelkezik, leszámítva, hogy sokkal gyorsabban, körülbelül fél perc alatt képes betölteni, ami leginkább csak a PS5 és az Xbox Series X|S SSD meghajtójának köszönhető, ray tracinget – egyelőre – a PC verzió sem tartalmaz.

 

Minderre egy teljesen indokolt lépés lenne egy ilyen duplapakk kiadása, és könnyen lehet, hogy maga a termék létezik, annak ellenére is, hogy a "leakelt" képek több ponton furcsák:

  • Az Xbox változatnál, mely a Smart delivery funkciónak köszönhetően a legtöbb játék Xbox One és Xbox Series X változatát is tartalmazza, a platformfelsorolásra kijelölt sávon van egy zöld keret, ami eltér a kijelölt dobozkép szabványtól.
  • Mind a PlayStation, mind az Xbox dobozképek bal oldalán ugyanaz a térhatást idéző fehér fényes sáv van, ami megint csak nem sztenderd.
  • A termék megnevezésében "Xbox Series X|S" szerepel, aminek nincs értelme, hiszen csak az X gép tartalmaz lemezmeghajtót, éppen ezért minden más játéknál a dobozos kiadások esetében csak az Xbox Series X kerül megjelölésre.
  • A next-gen upgrade és ray tracing információ a PS4-es változat leírásában is benne van (maradt?), ami itt nem lenne reális, és ha a játék ingyenesen frissíthető lenne PS5 konzolon, a dobozképnek tartalmaznia kellene a szabványos, kék hátterű "PS5 Upgrade Available" emblémát.
  • A dobozkép nagyon kis módosítással ugyanaz, mint a Red Dead Redemption 2 packshot képe. Ezeket az úgynevezett key artokat nem szokás összekeverni más játék grafikájával, mert épp az a céljuk, hogy egy-egy játékot vagy kiadást meghatározzanak, erről azonosítsák be a vásárlók. Egy ilyen új kiadás  egy igényesebb, eltérőbb dobozképet igényelne, hogy a vásárlók ne keverjék össze az alap Red Dead Redemption 2 játékkal – feltéve, hogy hosszú távon nem az első kiadást váltaná le teljesen.
  • A logóban a "The Outlaws Collection" felirat nincs középre igazítva, épp hogy ne fedjen le egy piros csillagot. Ez a Rockstar grafikusaitól elég nagy baki lenne, hiszen a játék logóját számtalan más háttéren is használni kell, amin ez szembetűnő lenne. Ilyen helyzetben az artwork hátterét szokás módosítani.
  • A képeken dollár ár szerepel, tehát az amerikai Amazon honlapjáról lett készítve, ahol nem szoktak ilyen leakek előfordulni – az inkább a francia és a kanadai Amazon sajátja.

A 2021. december 31-i dátum egyébként egy sztenderd placeholder, ami azt jelenti, hogy a termék bármikor megjelenhet 2021-ben.

Szóval most itt állunk három fake vagy nem fake képpel. Lehetnek igazak, lehetnek hamisak, sőt, még egyszerre mindkettő is, mert bár a képek a gyanúsak, könnyen lehet, hogy készül egy ilyen duplapakk a Rockstar Games berkeiben. Ki mit gondol?


dani.szentgali
Offline
2020. 11. 23. 14:09
Eleinte igazinak hittem a képeket, viszont ezután a hozzáértő elemzés után már én is inkább hamisnak látom őket, a felsorolt érvek fényében. Ettől függetlenül én is azt gondolom, hogy attól, mert jelen esetben több mint valószínű, hogy átverésről van szó, valószínűleg készülőben van egy RDR1 remastered, és a két játék egybe kiadása sem lenne hülyeség, anyagi okokból és bevétel szempontjából is jobb lenne, ráadásul két játékot egyben azért talán könnyebb eladni, mint külön. Plusz ugye a kifejezetten felújításokra szakosodott új, frissen felvásárolt stúdió miatt sem lenne meglepő, ha nagy erőkkel készülne a sokadik Rockstar féle remastered, ezt viszont mondjuk kivételesen még várom is. Amúgy én olyan leaket is láttam, ami azt állítja, hogy már idén decemberben jönne ez a pakk, viszont ez is eléggé gyanús, ez is inkább azt bizonyítja, hogy van némi átverés a dologban. Ugyanakkor a második rész óriási sikere és a Rockstar már már hagyományos felújítási mozgalma miatt egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a Rockstar Dundee már elkezdte az 1 felújítását. Akárhogy is, ha lesz RDR1 remastered, szinte biztosan beszerzem majd egyszer. Kíváncsi lennék arra is, hogy utólag felújított változatba kerülne-e pár utalás az RDR2-re, amiből ugye nem volt túl sok konkrét az eredeti játékban, lévén, hogy nem számítottak a sikerére, de utólag ezen picit lehetne módosítani, szerintem fasza lenne mindenkinek egy Arthur Morgan easter egg vagy valami.
Hozzászólok
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások