100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás

Hírek /

A legkönnyebb mód a Cayo Perico Heist teljesítésére

A december közepén érkezett The Cayo Perico Heist, jelenleg talán a legjobb és legszórakoztatóbb pénzkeresési forma a GTA Online-ban, ezzel a leírással pedig segítünk, hogy csináld meg a leggyorsabban a lehető legnagyobb haszonnal a rablást egyedül.

Alapvető tippek

Az első rablás előtt vásárolnunk kell egy Kosatkát, ami minimum 2.2 millió dollárba kerül, de ez elég is a rabláshoz. Esetleg a Sparrow-ot érdemes megvenni hozzá (mivel el tudsz vele indulni közvetlenül a tengeralattjáróból, vagy meg is érkezhetsz a fedélzetére) és fegyvereket szerelni rá, ami további 2 250 000 dollárba kerül, de ez igazából nem fontos, ha van egy jó járműved, ami képes rakétákat lőni.

Hogy megkönnyítsd a Kosatka elérését érdemes kimenni vele a partra, a Del Perro Beach-en lévő móló melletti részen, így nem kell a tengeralattjáróra történő leszállással vacakolni. Arra figyelj, hogy a Kosatka "felét" jelző vonal ne nagyon lógjon ki a vízből, mert akkor nem tudsz felmászni rá. Ez a hely egyébként azért is jó, mert ötből 4 prep Los Santos-ban játszódik.

Érdemes üres vagy Frindes Only szerveren játszani, mert a Heist Equipment-eket is ellophatják más játékosok, meg az is megnehezítheti a dolgunkat, ha egy jóindulatú játékos felrobbantja a tengeralattjárónkat.

Az első rablás után lehetőséged van hard fokozaton is teljesíteni a rablást. Ehhez miután Pavel SMS-t küld, hogy újra kirabolhatjuk a szigetet egy játékbel napon, azaz valós időben 48 percen belül el kell kezdeni a rablást. Ha lopakodva csinálod, semmivel nem lesz nehezebb dolgod, az egyetlen nehezítés, hogy az ujjlenyomatkónozásban egyel több szintet kell teljesíteni, viszont a fő célpontok 10 százalékkal többet érnek. Sajnos jelenleg ez bugos, mert nekem (és a különböző internetes fórumokon is sokan panaszkodnak rá) hardon is a normal nehézségi szinten járó jutalmat adja a játék.

Az Elite Challenge viszonylag könnyen teljesíthető, amiért minden alkalommal 50 000 $ (normal) vagy 100 000 $ (hard) jár, valamint az első alkalommal további 200 000 dollárt kapsz nehézségi szinttől függetlenül.

Az Elite Challenge feltételei:

  • Teljesítd a rablást 15 perc alatt
  • Ne ronts el 1 hackelést sem
  • Töltsd meg teljesen a táskádat
  • Ne veszíts 1 életet sem (csak normal fokozaton)

A lopakodás alapvető szabálya, hogy a radaron kék sugárral jelölt látómezőbe ne menj bele vagy ne ölj meg ott valakit. Vannak viszont a compound-on belül pirossal jelölt őrök, akik sokkal érzékenyebbek. Velük vigyázni kell, mert azt is észreveszik, ha közvetlenül a hátuk mögött ölsz meg valakit, vagy esetleg teljesen másik szinten.

Jutalmak

Fő célpontok (Primary Target)

A rablás során mindig egy fő célpontot kell elhoznunk a széfből vagy a vitrinből. Ezek véletlenszerűen változnak és az értékük is más. 

Célpont Érték
Normal Hard
Sinsimito Tequila 900 000 $ 990 000 $
Ruby Necklace 1 000 000 $ 1 100 000 $
Bearer Bonds 1 100 000 $ 1 210 000 $
Pink Diamond 1 300 000 $ 1 430 000 $
Panther Statue 1 900 000 $ 2 090 000 $

Másodlagos célpontok (Secondary Target)

A másodlagos célpontok különböző értéket képviselnek, és a táskában eltérő mennyiségű helyet igényelnek. Ez az arány így változik csökkenő sorrendben:

  • Arany (Gold)
  • Kokakin (Cocain)
  • Fű (Weed)
  • Készpénz (Cash)
  • Festmény (Art)

Az arany valamivel több, mint a táska felét foglalja el, a kokain és a festmény a felétl, a fű a harmadát, a készpénz pedig a negyedét. Ezeket jó tudni hogy tudj ez Elite Challenge-re kalkulálni. Ha egyedül mész aranyat semmiképp nem tudsz elhozni, mivel ezek mindig a compound területén vannak, olyan részen, amit két kártyával lehet feloldani.

Awardok

A rabláshoz egy rakás award is jött, amikért külön pénz jutalom is jár. Ezeket a szünet menüben a Stats > Awards > The Cayo Perico Heist menüpontnál tudod megnézni. Csak egyszer lehet megszerezni:

  • Teljesítsd először a rablást - 200 000 $
  • Teljesítsd a rablást egyedül - 100 000 $
  • Teljesítsd a rablást 4 játékossal - 100 000 $
  • Használd a bejutáshoz mind a hatféle járművet - 250 000 $
  • Hozd el mindegyik fajta fő célpontot - 150 000 $
  • Teljesítsd a rablást anélkül, hogy észrevennének - 200 000 $
  • Teljesítsd az Elite Challenge-et - 200 000 $
  • Teljesítsd a rablást anélkül, hogy meghalnál, Hard fokozaton - 200 000 $

Előkészületek

A sziget felfedezése

A legfontosabb ehhez a módszerhez a csatorna felfedezése (Drainage Tunnel). Ehhez a lent bemutatott helyhez kell menni és lemerülni a víz alá, amíg meg nem jelenik a felirat a bal alsó sarokban, hogy felfedeztük ezt a behatolási pontot. Ha ezzel megvagy, szerencsére már nem kell többet felfedezni (mint ahogy a többi behatolási vagy menekülési pontot sem).

Ha már úgy térsz vissza a szigetre, hogy a csatornát is felfedezted, akkor könnyű dolgod van. Ha szeretnéd megtölteni teljesen a táskád érdemes a Main Dock-ot is meglátogatni a másodlagos célpontokért. Ezt egyébként nem muszáj megcsinálni, akkor is találhatsz ott értéket a rablás során, ha nem fényképezed le Pavel-nek, viszont jó ha tudsz előre kalkulálni, hogy melyik célpontokat kell meglátogatni, mert előfordulhat, hogy a képen sárgával jelölt 2 célpont közül az egyik teljesen üres lesz, vagy csak készpénz lesz bennük és nem tudod teljesen megtölteni a batyudat, ezért a pirossal jelölt harmadik, rizikósabb helyre is el kell menned. Ebben az esetben viszont már az Elite Challenge is nehezebb lesz, és az is előfordulhat, hogy még így sem lesz tele a táskád. A piros vonallal jelzett területen találsz Dinghy-ket, de ha innen kötsz el egyet jó eséllyel lefogsz bukni. Ilyenkor viszont már annyira nem nehéz elmenekülni, főleg ha közben snack-ekkel töltöd az életed, csak a stealth award-ot rontja el, de ennek csak egyszer van jelentősége.

A fő célpont a torony, amihez viszonylag könnyen és gyorsan el lehet jutni motorral a videóban bemutatott módon. Ha feltörted a kamerarendszert csekkold a pincében a vitrint, ha pedig üres, akkor a széfet is. Ezután már csak El Rubio irodáját érdemes megnézni, hogy van-e ott festmény. Persze, ha többen mentek érdemes átfutni mindegyik szobát, mert akkor a kártyákkal ki tudjátok nyitni azokat a helyiségeket is, de egyedül nincs értelme. Ha megvan, csak ugorj le a toronyból, mert ha meghalsz a reptérre rak vissza a játék és már utazhatsz is vissza Los Santos-ba.

Prep-ek

Az a bejutási módszer azért is jó, mert ehhez tartoznak a legkönnyebb prep küldetések. Ha ezt választjuk az alábbi feladatokat kell teljesíteni. Ezeket most nem taglaljuk részletesen, mindegyik magárt beszél, viszont néhány tipped adunk olyan dolgokról, amik esetleg elkerülhetik a figyelmedet. Ezeket a feladatokat, ha már rutinos vagy nagyjából 1 óra alatt letudod zavarni és utána már kezdheted is a finálét.

  • Approach Vehicles
    • Submarine Kosatka
  • Equipment
    • Plasma Cutter (ha a vitrinben van a szajré)
    • Safe Code (ha a széfben van a szajré) *
    • Fingerprint Cloner **
    • Cutting Torch ***
  • Weapons
    • Ízlés szerint, én a Conspirator-t szoktam választani, hangtompítót viszont feltétlenül vásárolj a fegyverekre

* Amikor felmész a kaszinó penthouse részlegéhez a bejárat előtt álló két őrt hangtompítós fegyverrel lődd le. Ilyenkor nem vesznek észre és a penthouse-on belül szabadon mászkálhatsz, nem fognak megtámadani, a célpont viszont meg fog ismerni.

** Mielőtt belépsz a raktárba kapcsold le a kamerákat vagy lődd le őket, ilyenkor nem támadnak rád egyből mikor belépsz. Ami viszont mégfontosabb, hogy mielőtt az archive-ba belépsz ott is szedd le a kamerákat, ilyenkor ugyanis senki sem fog üldözni miután elloptad az ujjlenyomat klónozót.

*** Ha odaérsz az építkezésre valahol a közelben találsz egy sárga munkavédelmi sisakot. Ezt vedd fel, ilyenkor ugyanis nem támadnak meg az őrök, ha besétálsz, viszont így se tartózkodj sokáig egy őr előtt, mert egy idő után felismerik, hogy nem odavaló vagy.

A rablás

Magát a rablást sem érdemes részletesen leírni, sokkal beszédesebb a videó, néhány fontos tippet azonban itt is megjegyeznénk.

Az első ellenőrzőpont azután van, hogy megérkezel a compound-ba ezt követően már csak akkor van, amikor kiérsz az elzárt területről. Ha esetleg ilyenkor lebuksz érdemes megölni magad. Ilyenkor persze bukod az Elite kihívást, viszont így még mindig van esélyed, hogy teljesen megtöltsd a táskád.

Ha esetleg rosszul jönne ki a lépés és nem tudod azon a ponton megölni az iroda előtt várakozó őrt, ahol én, várd be a videóban 4:01-nél látható lépcsőnél. Az erkély végétől ugyanis nem jön tovább, a pirossal jelzett őr viszont gondot okozhat, hiába van lent, még akkor is észrevehet, ha nem a "hatósugarában" lövöd le, érdemes egy kis "ráhagyással" dolgozni.

Ha nagyon nem boldogulsz az ujjlenyomat klónozóval ki tudod játszani. Először is találd meg a legfelső szeletet, amelyik egyezik a jobboldali képpel. Ha ez megvan, mindegyik résznél válaszd ki a legfelső részben található darabot, ezután pedig a következő elv szerint válaszd ki a töredékeket: A második slotban egyet kell jobbra lépni, a harmadikban kettőt, a negyedikben hármat és így tovább. Talán az alábbi képpel jobban érthető.

A plazmavágót ne próbáld meg finoman nyomni, mert sokkal több időbe telik kivágni az üveget. Helyette nyomd oda teljes erővel és engedd el mielőtt teljesen túl melegedik. Ha egy kicsit lehűlt nyomd oda megint teljesen és így tovább.

A kamerák nem jelentenek akkora veszélyt, de ne tartózkodj sokáig a látómezejükben.

Ha nem érdekel az Elite Challenge és a táskák megtöltése, csak ugorj be a vízbe miután kijutottál a compound-ból és ússz el a víz alatt.

Hozzászólok
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások