100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás

Hírek /

November 11-én érkezik a Grand Theft Auto Trilogy - The Definitive Edition

November elején érkezik digitálisan az Unreal Engine segítségével feljavított GTA Trilógia PlayStation 5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One és PC platformokra, valamint december 7-én fizikai kiadások is érkeznek a konzolos verziókhoz.

Az új verzió számos újdonságot tartogat, például élvezetesebb, GTA V stílusú irányítást, és számos grafikai javítást az eredeti stílus megtartása mellett.

A frissített felhasználói élmény része a GTA V-höz hasonló fegyver- és rádióválasztó kerék, új achievementek és trófeák, frissített HUD és minimap, amely akár egyedileg beállított célpontokhoz is elnavigál. Nintendo Switch-en támogatott még a giroszkópos célzás és az érintőképernyős kamera és menüirányítás is.

GTA III GTA III
GTA III GTA III

A PC verzió támogatni fogja az NVIDIA DLSS technológiát, next-gen konzolokon pedig a 4K 60FPS teljesítmény is elérhető lesz.

GTA Vice City GTA Vice City
GTA Vice City GTA Vice City GTA Vice City

Mindhárom játék teljesen újraírt fényeket tartalmaz, feljavított árnyékokkal, tükröződésekkel, növényzettel, megnövelt látótávolsággal és nagyfelbontású textúrákkal minden területen.

GTA San Andreas GTA San Andreas
GTA San Andreas GTA San Andreas GTA San Andreas

Novemver 11-től a Grand Theft Auto: San Andreas – The Definitive Edition kipróbálható lesz az Xbox Game Pass részeként, a Grand Theft Auto III – The Definitive Edition pedig a PlayStation Now-ban lesz játszható december 7-től.


totyak
Offline
2021. 10. 22. 16:53
Már egyértelmű miért kellett minden modot letiltani, azok szebbek voltak. Kb. ennyit vártam felújításnak, talán még rosszabbra is számítottam.
Fizikai kiadás, banyek. Akármennyire ellenemre van, előbb-utóbb megveszem, mert van ez a hülye gyűjtőszenvedélyem. De azért 21 ezret elkérni érte, van bőr a képükön. PC-re nem is lesz ezek szerint dobozos kiadás. Illetve a hivatalos oldal a PS5 fizikai kópiát sem említi.
Remélem gyorsan a béka feneke alá esik az ára (nyilván nem, GTA-knak nem szokott) és jól megveszem.

MolGabi
Offline
2021. 10. 22. 17:06
Számomra borzasztóan nagy csalódás folyamatosan ez a csapat és ezzel csak süllyednek le a szememben. Perrel fenyegetőzni minden MOD-ot készítő támogatóval, rajongóval szemben, letiltatni mindent annak ellenére, hogy az ilyen rajongói projektek csak tovább éltetik ezeket a klasszikusokat, majd kiadni ezt a nulla munkát és pofátlanul képesek elkérni egy új játék árát? Ilyen elképzelhetetlen bevételek mellett ezeket a játékokat az eredetiekkel rendelkezőknek minimum ingyenes frissítéssel, az új vásárlóknak meg legfeljebb pár ezer Ft-os áron illene adni. Egy remake mindhárom epizódból és ez az ár, úgy már korrektebbnek lehetett volna, de így?! Azok akik megveszik sokadjára ezeket újra és újra, csak még tovább ássák azt a gödröt, ami inkább már egy szakadék, amit már semmilyen pozitív élménnyel nem lehet visszafordítani. No de mindegy is, ez már nem nekem szól... aki úgy érzi, vegye meg és támogassa ezt az agymenést, amit már évek óta művelnek a GTA széria körül, de akkor ne is panaszkodjon senki, hogy sehol egy új epizód! A legszomorúbb az egészben már az, hogy még letölteni sem tölteném, annyira nem érdekel ez, így, ebben a formában...
Azért elég nevetséges, hogy ennyiért az RDR2-t lehet/lehetett kapni, ami egy minden tekintetben csúcspont a fejlesztők eddigi munkáikat tekintve, mégis le sem sz@rják.

Mr.Vercetti
Offline
2021. 10. 22. 17:19
A Vice City elég furcsa egyelőre, főleg Tommy néz ki érdekesen, még alakíthatnák egy kicsit A GTA 3 viszont nagyon ígéretesnek néz ki, kíváncsi leszek. Ha viszont nem lesz dobozos PC kiadás, én sem hiszem, hogy pénzt adok érte. Híve vagyok az alkotók támogatásának, de az utóbbi időkben amiket csinált a kiadó, az minősíthetetlen. Tényleg vetélytárs pár bonyolultan telepíthető, a kiadó játékaihoz képest egyáltalán nem népszerű bugos mod a hivatalos remasternek? Ugyan már. Ha viszont lesz dobozos kiadás, azt szeretném magamnál tudni, persze reális áron.

Rockstar69
Offline
2021. 10. 22. 19:23
Elég furcsa. A Lego játékokban néznek ki így a karakterek.

dani.szentgali
Offline
2021. 10. 22. 19:34
Hát... egy torrentnek elmegy majd. 21 ezer forintot semmiképp nem ér. Sajnos elég gyenge remastered a trailer alapján. Az eredetihez képest szép, de a mai sztenderdektől még mindig iszonyú messze van, hogy a két Resident Evil remake-t vagy a Mafia-t már ne is említsem... ehhez mérten pedig brutálisan túl van árazva, a pofátlanság netovábbja ennyi pénzt elkérni ezért. Ha jobban megnézem, ez alig szebb, mint a telefonos verziók voltak anno. A rajongók által készített modok több mint fele minőségben lekörözi ezt. Félreértés ne essék, nyilván látható a fejlődés az eredeti verziókhoz képest, viszont amennyi pénzt ezek megkerestek 8 év alatt a GTA5-tel és Online-nal, egy ennél százszor jobb remasteredet lehetett volna letenni. Ez kb. egy gyengébb PS3-mas játék szintjén van. Sajnos beigazolódott a gyanúm, és a rockstar (nagy betűt nem érdemelnek) ismét a könnyebbik végét fogta meg a pénzeszsáknak, ahogyan azt az elmúlt 8 évben tette egyetlen kivétellel, amit Red Dead Redemption 2-nek hívnak. Nem csoda, hogy a főbb alakok elmentek a csapatból, a helyükben én is elmentem volna a gecibe. Ez nagyon gáz. Azt hiszem, pénzt nem adok ezért a textúra pakkért, amit remasterednek gúnyolnak, marad a torrent. Nagyon durván spórolnak a minőségen, de az árakat azért az egekig viszik. Vissza kéne venni az arcból, mert nemhogy már a többi, szar, szemét kiadóval kerültek egy szintre, de lassan már őket is alulmúlják. Szánalmas, bár az is, aki ezért ki fogja adni a 21k-t. Ja és duplán kapják be, hogy egy kurva fedezékharcra, illetve normális járműves lövöldözésre sem voltak hajlandóak. Jól mondja az, aki szerint minősíthetetlen a mai r*.

MolGabi
Offline
2021. 10. 22. 20:06
dani.szentgali: A Mafia remake is egy kellően rossz példa, mert aki ismeri az eredetit, tudja, hogy totál szétbarmolták az egész történetet, a karaktereket stb. Hova lett az egész mondanivalója? Néztem jó pár videót az eredeti cseh íróval (Daniel Vávra) aki meg is említi, hogy a mai világban a tróger, gengszter életformát mutatják a fiataloknak, hogy az milyen menő... ezzel szemben az eredeti sztorija arról szólt, hogy a bűn nem járható út, és előbb-utóbb mindenkit utolér a sorsa. Ez a "a család a minden" olyan elcsépelt közhely, amit egy kocsmában egy részeg fickó is mondhatna...
Sajnos hozzá kell tegyem, ami az előző hozzászólásomból kimaradt, hogy itt már kőkeményen belenyúl és szól mindenbe a kiadó, mivel az övéké az egész banda, minden egyes játékkal együtt (akár csak a Mafia széria sajnos), így szét is potyog mindegyik fejlesztő egy idő után véleményem szerint. A R* már eléggé szétesett, szerintem ezt nem tudták elviselni a többiek, hogy nem tudnak menni ELŐRE, nem hátrafelé bámulgatni mindig, mert ez sokak szemében bizalmatlanságot fog szülni velük szemben. Még egyszer, azzal nem lenne különösebben bajom, ha Remake lett volna esetleg ez a "Trilogy" (egyébként már párszor ellőtték ezt a puskaport, volt már egyszer kiadva újra ez a 3 rész Trilogy néven), ugyanakkor hagyjuk már békén ezeket a 15-20 éves régi játékokat. Akkor jók voltak, mindenki átélte azt az élményt, amit nyújtott, de ennyi, kész. Lépjünk tovább könyörgöm! Főleg azért is, mert a mai elkorcsosult világ miatt sz@rrá vannak vagdosva ezek a mesterművek és így már egy teljesen más történetet adnak ki sokszor, a mai "igényeknek" megfelelően...
Sokkal szimpatikusabb lenne számomra az, ha a régebbi játékaikat, amik annak idején exkluzívok voltak, kihoznak minden platformra, picit felújítva (lásd Alan Wake remaster a finn Remedy-től, kb 10-12e ft-ért).
Ez van Hölgyek-Urak! Akinek tetszik, vegye meg... én inkább élem az életem, elengedem ezt az egész dolgot. Majd 10 év múlva talán csak nevetünk ezen az egész bohóckodáson. Bár kétlem, hogy 10 év múlva még érdekelni fog ez a téma... maradnak a fiatalkori emlékek és azok megfizethetetlenek!

coldcue
Offline
2021. 10. 22. 20:44
GTA V Online az egyik legnagyobb és legkorszakalkotóbb üzleti modellt valósította meg, csak ez nem a rajongóknak jó, hanem nekik, mivel a sok alig tizenéves gyerek apuci pénzével menőzik az online világban. El kell fogadni, hogy a GTA már ezentúl csak ezen a vonalon fog mozogni, hiszen nem érdekük végtelen pénzt beleölni új játék fejlesztésébe, amikor egy GTA Online többet termel nekik, mint eddig bármi. Minden elmúlik egyszer, ez ennyi volt.

Bence (Visali)
Offline
2021. 10. 22. 21:07
Én viszont nagyon oda vagyok. Szebb is, de még épp nincs túltolva. Nem babrálják meg őket nagyon mélyen, csak néhány kényelmi funkciót építenek be, ami viszont dob rajtuk. A fények nagyon-nagyon sokat tesznek Vice city-ben és Las Venturas-ban is. Ez határozottan egy remastered. Én abszolút várom.

dani.szentgali
Offline
2021. 10. 23. 00:29
MolGabi: A Mafia-t én csak mint grafikai felújítás hoztam fel példaként, nem játszottam az első résszel, így nem tudom sem cáfolni, sem igazolni, amit ezzel kapcsolatban írsz. Viszont abban szerintem egyet tudunk érteni, hogy grafikai szempontból nagyon tisztességesen fel lett újítva a Mafia 1 (a 2 meg a 3 nem, az más kávéház, én most kifejezetten csak az első rész remake-jéről beszélek), abszolút mai színvonal, vannak benne szép részletek, jók az animációk, a karakterek arcai stb. Lehetséges, hogy a kelleténél jobban belenyúltak a történetbe, a karakterek személyiségébe az eredetihez képest, mint mondtam, erről nem tudok és nem is kívánok nyilatkozni, ami tényleg nem tett jót, de az, hogy technikai és főleg grafikai oldalról sokszorosan is lekörözi a GTA Trilógia remasteredet, szerintem több mint nyilvánvaló és egyértelmű. A többi leírt dologgal viszont nem tudok nyilatkozni, abszolút igaz minden, amit leírtál. Sajnos tönkre van vágva nem is kicsit a játékipar, aminek újabb eredménye a fentebb látható trailer egy olyan játékról, amit teljes áron akarnak eladni, mik9zben alig látszik, hogy dolgoztak volna vele. Az Alan Wake remastered meg szerintem max annyival jobb, vagyis korrektebb, mint a GTA trilógia, hogy azért nem kértek el egy rakat pénzt, ahogy te is írtad az relatíve olcsó, bár ha jól emlékszem, én 7-8 ezer forintért láttam, egyébként az is egy minimális munkával összerakott textúra pakk, ami szemmel láthatóan alig szebb, mint az eredeti, de igen, ott legalább a Remedy ezzel tisztában volt és nem szállt el az árazással, nem úgy mint sziklacsillagék. Annyit még pont megér, ahogy a GTA trilógia is megérne még annyit, mert akárcsak az Alan Wake-ben, úgy a GTA-ban sem történt semmi különösebb, eget rengető feljavítás, ami indokolná az irreális árazását. A Mafia, Diablo, Resident Evil, Yakuza és még lehetne sorolni játékok remasterei/remakejei sem szarták ki a spanyolviaszt, én nem is ezt mondtam, továbbá elhiszem és elfogadom, hogy azokban meg a történetet és a karaktereket baszták szét az eredetihez képest, ami nyilván nagy érvágás, viszont ha ténylegesen csak a grafikai és technológiai prezentációt, az abba ölt munkát és az ehhez rendelt árazást nézem - amiket véleményem szerint leginkább szem előtt kell tartani olyan játékok esetében, amiket egyszer régen már kiadtak és mivel nincs más kreatív ötletük, így újra a nyakunkba varrják új játék helyett -, akkor ezek a játékok minden hibájuk ellenére sokkal-sokkal jobban indokolják az árukat, mint a GTA Remastered Trilógia. A rockstar pedig tényleg nagyon gáz és egyetértek abban, hogy lassan el kell engedni őket és a játékaikat, és szép emlékként kell rájuk emlékezni, a mostani állapotukat meg el kell felejteni gyorsan és örökre.
Bence (Visali): Hát... te tudod, bár eléggé alacsonyan lehetnek az elvárásaid, ha ezért a produkcióért te odavagy, főleg ilyen árazás mellett. Örülök, ha neked tetszik, de szerintem ez az egész ugyanúgy nem korrekt, minthogy évek óta csak a fos, unalmas GTA Online-t tolják, illetve harmadjára adják ki a GTA5-öt, minimális ráfordított energiával a felújítást tekintve. Én nem várom, főleg nem ennyi pénzért, mert ez kurvára túl van árazva, a trailert és a képeket elnézve teljesen irreális az árazás, főleg azokkal szemben, akik már számtalanszor megvették ezeket a játékokat régi konzolokra, pc-re és telefonokra is. Apropó ha már telefonos verzió, ez a remastered kb. azokkal egyenlő, így azt az árazást kellett volna kapnia, akkor korrekt lenne, de így ez a pofátlanság netovábbja szerintem. Ha te nem így látod, azt elfogadom, de meg nem értem. Ez ennyi pénzért egyszerűen kevés és szánalmas.
Rockstar69: Nekem is ugyanez jutott eszembe róla, vagy mintha valami elcseszett Minecraft vagy Sims világban lennének. A Vice City-s kép meg pont olyan azokkal az Ocean View hotelekkel, mint egy gyerekkoromban népszerű LEGO szett. Akkoriban fasza volt ez a stílus, de manapság már inkább gáz szerintem, főleg az árazása mellett. Ezt a grafikát igazából még egy PS3 is lazán megoldaná szerintem, így a korábban kikerült magas gépigényről is kiderült, hogy teljesen indokolatlan és irreális volt. Ez van. Egykori kedvenc fejlesztőcsapatunk újra cserbenhagyott bennünket.

TotoWood
Offline
2021. 10. 23. 09:22
Őszintén szólva sokkal jobb lett így első ránézésre, mint amit vártam. Szóval nem értek egyet azokkal, akik azt mondják rá, hogy csalódás. Helyzet az, hogy a RenderWare alapú Grand Theft Auto játékok grafikája már 2004-ben elavultnak számított.

Habár nem építették fel ezt a három játékot teljesen a nulláról, azért több helyen nagyon belenyúltak a modellekbe és a textúrákba. Hogy még így is elavultnak tűnik, az persze igaz. De mégis jobb, ráadásul sokkal, mint az eredeti.

Az is látszik, hogy Vice City-t áttenni egy másik motorra, megőrizve az eredeti színvilágát több, mint nehéz. Bár azért szerintem ez is jobban sikerült, mint a legtöbb modder munkája. Az sem lehet véletlen, hogy az újgenerációs Vice City marad utoljára, a legkorszerűbb RAGE motorral. Ebbe átkerülhet az új generációs Liberty City is, talán még egybe is gyúrhatják.

GTA6 az készül, ez több, mint egyértelmű, viszont a kiadása akkor lesz, amint legtöbb gamer már rendelkezik az új generációs konzollal. Aztán, hogy mi lesz GTA6 után? Online részeket fejlesztik, aztán lehet, hogy annyi...

Visszatérve ezekhez a feljavított GTA-khoz... Modokkal majd tovább javíthatjuk...

dani.szentgali
Offline
2021. 10. 23. 11:59
TotoWood: Szerintem a GTA6, amennyiben még lesz, már mindenképp Online központú lesz. A remastered trilógia pedig az alap játéknál valóban szebb, csak az a gond, hogy mai teljes árú tripla A játék áráért adják. Ha 7-8k lenne, mint pl. az említett Alan Wake remastered, amihez nagyon hasonlít a trilógia feljavításának mértéke, egy szót sem szólnék, de akkor sem, ha Mafia vagy RE remake szintű feljavításért kérnének 21-et. Így viszont az a helyzet, hogy egy 7-8 ezres feljavításért kérnek 21-et, ami bár tényleg fel van javítva, de korántsem annyira, hogy indokolja ezt az árazást. Ez pedig akárhogy nézem, nem korrekt, és nem éri meg a befektetést.

TotoWood
Offline
2021. 10. 23. 12:20
GTA6 nem lesz Online központú. Ez szinte biztos. Olyan lehet, hogy lesz online része, mint a GTA5-nek. Viszont az biztos, hogy folyamatos netes kapcsolat kell a single player GTA6-hoz is, amit nem tartok kifejezetten korrektnek, pláne PC-n, az érdekesen megtervezett indítókkal együtt.

Kb. 21 ezer forint összeg csak azért tűnik soknak, mert nekünk az sok pénz. Nyugaton nem. Ráadásul dolgoztak vele, és miután tudom, hogy milyen egy régebbi GTA-t feljavítani, mennyi időbe telik, de úgy, hogy mások munkáját is összeszedtem, és úgysem lett olyan, mint ez, így valamennyire megértem az árazást. Aztán licenszelve van ugye az UT motor is, azt is fizetni kell. Zenéket is.

Single Player GTA6 lesz, ez több ponton meg lett erősítve, csak hát 2024-ben jelenhet meg? Nem előbb, az biztos.

totyak
Offline
2021. 10. 23. 12:31
dani.szentgali: Az árazással én sem értek egyet, mert nekem ez sok pénz régi élmények újraéléséért, de azt azért vedd figyelembe, ha az Alan Wake-re nem sokallod a 7-8 ezret, ami egy játék, akkor a 21K-t elosztva a három játékra, itt is 7 ezer Ft jön ki. Nézőpont kérdése kinek mi éri meg. Hátha idővel lemegy majd kissé az ára.

Vagy a GTA Place csinál egy nyereményjátékot nekünk, khmmm...

dani.szentgali
Offline
2021. 10. 23. 13:39
totyak: Az, hogy 3 játék, teljesen mindegy, mert nem mai színvonal, ráadásul sokkal régebbiek is, mint az eredeti Alan Wake. Szóval, bár a lebontásos példát megértem, mégsem értek egyet, mert abban sincs több munka, mint a GTA trilógiába, ráadásul az Alan Wake a remastered előtt nem volt 30x kiadva eredeti grafikával több generációnyi konzolra, illetve kicsit felújítva telefonokra, mint a 3 GTA, sőt az egy jó ideig exkluzív is volt, ha jól tudom PS-eken most először a remastered verzióban érhető el, kvázi a PS-esek számára teljesen új, még ha régi is. Ezzel ellentétben a mindenre 30x kiadott GTA-kat már mindenki megvette és szarrá játszotta minden platformon, plusz a San Andreasból volt is anno egy remastered is, és a remastered trilógia közel sem akkora durranás, ráadásul senki számára nem új. Így pedig hiába 3 játék 1 helyett, akkor is bőven erős túlzás ez az ár érte, míg az Alan Wake árazása sokkal reálisabb, a PS-eseknek, akiknek eddig nem volt elérhető, meg bőven megéri, ellentétben a GTA-val. De az igaz, hogy nézőpont kérdése, nyilván mindenki mást szeret és másért ad ki bizonyos összeget. Nem azt mondom, hogy az AW tök olcsó, és igen, az valóban csak egy játék, de azt is vedd figyelembe, hogy a GTA-t mindenki végig tolta, a könyökünkön jön ki minden küldetés, így pedig a minimálisan felújított világ már kevés ahhoz, hogy lekösse az embert. 21 ezer a traileren látottakért reálisan nézve túl sok. Az AW meg ráadásul relatíve egyedi játék, míg manapság már a csapból is open world sandbox folyik.
TotoWood: Én majd hiszem, ha látom. Véleményem szerint ez a tökéletesen felépített Online modell annyira bejött a fejlesztőknek, hogy számukra bőven megérné elhagyni a sokkal több pénzzel és energiával járó sztori módot, hiszen a GTA5-öt a többség már PS4-re sem azért vette meg újra, hogy a sztorit tolja újra, hanem mert az Online-t akarta tolni. Ha megnézed a statisztikákat, amiket pl. a PS-es trófeák mutatnak, a PS4-es játékosok jelentős százaléka végig sem tolta a GTA5 sztori módot, hanem egy-két küldetés után mentek az Online-ra. Sokkal többen érték el Online a 100-as szintet, mint ahányan látták az endinget, ez tény, a rockstar is tudja, emiatt tartunk ma ott, ahol. A játékosok többségének már csak az Online kell, a sztorit leszarják. Szomorú, de ez van. Az pedig még szomorúbb, hogy a rockstar csak nekik kedvez, de erre is csak azt tudom mondani, hogy ez van. A rockstar jelenlegi célközönségének nincs szüksége a sztorira, csak az Online-ra, ezt pedig láthatóan a rockstar is tudja. Ennek fényében engem egyáltalán nem lepne meg, ha egy új GTA már csak online orientált lenne, és egyáltalán nem lenne benne külön sztori mód. Én elhiszem, hogy van benne munka, de ezzel nem is a rockstar dolgozott, hanem egy alvállalatuk, akik a telefonos portokat is csinálták anno. Illetve amíg látok jó minőségi remake és remastered játékokat, amelyeken tényleg látszik a munka, nemcsak egy portolós csapatnak lett lepasszolva, míg a fő cég vakarta a seggét, addig nem is lesz más a véleményem a remastered trilógiáról. Van benne munka, van benne fejlődés, de közel sem annyi, mint amennyit elkérnek érte.

totyak
Offline
2021. 10. 23. 14:06
dani.szentgali: Ezek a remasterek és remakek nem feltétlenül nekünk, régi motorosoknak készülnek, hanem azoknak, akik 20 éve még sehol nem voltak, vagy azt sem tudták mi az a GTA. Olyan szemmel nézni ezt a három játékot, hogy sokkal régebbiek, mint az AW, tehát nem ér annyit a felújításuk, mert ezeket már bárki még egy kenyérpirítón és végigtolta, nem fair. Ráadásul egy GTA sokkal ismertebb és nagyobb cím, mint az AW. Lehetne az AW-nem csúcs grafikája, akkor is ebből a GTA felújításból fogyna több. Igazából nem lehet ezeket korrekten hasonlítani semmihez.

A lényeg, hogy mindenki eldönti maga, hogy megéri-e neki a 21K, vagy sem. Ahogy mondtam, nekem sem éri meg. Valaki megveszi majd dobozosan és úgyis eladja olcsóbban, az lesz az én bizniszem. Számomra továbbra is fontosabb kérdés, hogy a PC és PS5 fizikai kiadásokat a hivatalos oldal miért nem említi.

(Off: Azt tudtátok, hogy a RDR2-nek létezik PC-re dobozos kiadása, csak nem lemez van a tokban, hanem egy kódkártya? Pont ma bukkantam rá egy unboxing videóra a youtube-on. Érdekes, mert nálunk nem láttam ilyen kiadást boltban. Esélyesnek tartom, hogy ez lesz a jövő a PC-s játékok terén, de nekem így is jó.)

dani.szentgali
Offline
2021. 10. 23. 20:48
totyak: Persze, én megértem ezt is. Bár azt azért hozzá tenném, hogy abban az esetben, ha ez az újaknak készül, ahhoz elég gyenge felújítás, hiszen ahogy te magad is mondtad egy másik hír alatti hozzászólásodban, az új játékosok többsége bottal sem piszkálná már meg ezeket a GTA-kat komolyabb szintű modernizálás nélkül. Ha én fiatalabb játékos lennék, én egészen biztosan nem venném meg ezután a trailer után, és ezzel a többség is így van. Szerintem ahhoz, hogy kellőképpen tetsszen az újaknak is, ahhoz komolyabb felújítás, remake kell, mint amit a két Resident Evil is kapott. De ez csak az én véleményem. Én is úgy gondolom továbbra is, hogy ez a remastered nem ér annyit, mint amennyit elkérnek érte, és ha érdekelne annyira az AW témája, biztosan azt venném meg, nem pedig ezt (attól függetlenül, hogy közel áll hozzám a GTA téma, ezt a remasteredet ennyiért, sőt még a feléért sem venném meg, mert nem elég jó minőségű számomra). Aki megveszi, annak jó játékot, én meg elleszek majd a Resikkel.

Az RDR2-re térve: fogalmam sem volt róla, bár annyira nem izgat. Szerintem egyébként PC esetében kényelmesebb, ha nincs lemez, egyrészt a dvd író-olvasó plusz hely és erőforrást igényel, ami ugye szívja a tápot, helyette sokkal értelmesebb manapság már plusz HDD-t vagy SSD-t betenni helyette és arra fordítani a tápegység erejét a hatalmas méretű játékok miatt, másrészt a konzolokkal ellentétben itt ha jól tudom a legtöbb esetben még mindig nincs blueray olvasó, ami miatt ugye az van, hogy a legtöbb játék legalább 6 DVD-n jön ki, amit kicsit sem kényelmes vagy praktikus a gép előtt ülve várni, hogy mikor kell egymás után cserélgetni mind a 6-ot, míg felmegy a játék. Szerintem sokkal praktikusabb és kényelmesebb már az, ha egy aktiváló kódot követően töltjük le egy kliensről a játékot, nem kell cserélgetni a lemezeket és ha jó a netünk is, akkor gyorsabban is végzünk. Úgyhogy ezek miatt szerintem is ez a jövő, amit mondtál, de őszintén szólva én nem bánom, hogy nem kell 6+ lemezzel szórakozni, és több erőforrás marad az egyéb, sokkal fontosabb meghajtóknak.

totyak
Offline
2021. 10. 24. 12:20
Időközben kijött a hivatalos gépigény is. Kb. ugyanaz, mint ami már kiszivárgott, csak itt már nincsenek összekeverve a processzorok. Kicsit erős, hogy ezeknek komolyabb gép kell, mint anno a GTA V-nek kellett.

Bence (Visali)
Offline
2021. 10. 24. 12:57
TotoWood: Örülök, hogy végre valaki egyetért!

Szerintem ez egy tökéletes aranyközépút a régi ikonikus élmény, hangulat megtartása és a feljavítás között. Sokan elfelejtik, hogy a remake és a remastered nem ugyanaz. Sokan érvelnek azzal, hogy vannak szebb modder munkák. Igen, vannak. Városok, meg karakterek, de egy játék ennél azért sokkal többől áll, és nem egy elem határozza meg. Lehetne részletesebb a karakter modellek, épületek is, de akkor már mindent ahhoz kellene igazítani, és a GTA3 trilógia küldetései, mellékküldetései már közel sem biztos, hogy belepasszolnának. Elég csak arra a GTA San Andreas-os küldetésre gondolni, amikor az aratógéppel kell menekülni a farmról. Ha ez túl komoly kinézetet kap, már teljesen más lenne a játék hangulata és megítélése.

Szóval szép lett, akár 4K felbontáson, 60 FPS mellett, amit az Unreal Engine várhatóan szépen biztosít majd. Vannak benne modern effektek, az irányítás nem marad fapados. Nekem ez bőven elég, és a legnagyobb dilemmám az, hogy digitálisan vegyem meg mielőbb, vagy bírjam ki valahogy a dobozos megjelenésig.

totyak
Offline
2021. 10. 24. 13:27
Bence (Visali): Természetesen dobozos, ebben az esetben szerintem egyértelmű. Alig kell pár hetet várni a kettő között. És azért csak jól mutat a többi között a polcon. Itt páran nem csinálunk belőle nagy titkot, hogy PC-re letöltjük a csúnya verziót, aztán idővel valamelyik lemezes kiadás a polcra kerül. Mivel ps5-öm nincs és nem is írják, hogy arra, vagy pc-re lesz fizikai kiadás, marad a ps4.
Szerintem nincs azzal gond, hogy másképp értékeljük a látottakat és örülök, hogy az itteni közösség kulturáltan tudja elmondani a véleményét, nem lehurrogja a másikat.

dani.szentgali
Offline
2021. 10. 24. 15:26
totyak: Az hagyján, de a 3 éve kijött, grafikailag és minden szempontból sokkal szebb, nagyobb, részletgazdagabb, hosszabb és technikai szempontból jobb Red Dead Redemption 2 alá is elég gyengébb vas ahhoz, hogy élvezhetően elfusson, ez szerintem még annál is döbbenetesebb, hogy a GTA5-höz képest is jelentősen nagyobb a gépigény, holott szerény véleményem szerint a pénteki trailerben a világon semmi olyat nem láttunk, ami ezt bármilyen szinten indokolná. Még egyszer hangsúlyozom, hogy nem vagyok vak, sem gyengénlátó, látom és tudom nagyon jól, hogy az eredeti, legelső PS2-es meg PC-s verziókhoz képest tényleg sokkal-sokkal szebb és látványosabb a remastered trilógia, de ennek ellenére továbbra is úgy gondolom, hogy a mai színvonaltól nagyon messze van, így pedig tényleg nem értem, hogy lehet ekkora a gépigény, és ilyen magas az árazás.
Bence (Visali): Bocs, hogy így rákérdezek, de ti nem kaptok a többi GTAPlace-es adminisztrátorral meg egyéb vezetővel együtt letöltőkódot a játékhoz a Rockstartól? Javíts ki, ha tévedek, de úgy tudom, tud rólatok és a munkátokról a Rockstar, és korábban is kaptatok emiatt (teljesen megérdemelten) csomagokat, ajándékokat, relikviákat és néhány esetben letöltőkódokat is az új játékokhoz. Ezúttal nem fogtok kapni szerinted? Mert ha igen, akkor tulajdonképpen nem kell a lemezes kiadásra várnod, és megkapod a digitális kiadást ingyen a többiekkel együtt, úgyhogy szerintem így ezen nem érdemes dilemmázni.

Egyébként annak én is örülök, hogy ennyi év után is kulturált közösség tudtunk maradni és normálisan meg tudjuk beszélni ezeket a dolgokat, annak ellenére is, hogy sok esetben nem értünk egyet - amivel egyébként nincs semmi baj, legalább van miről beszélni, nem lennének ezek a jó kis viták, ha mindenki mindig mindenben egyetértene a másikkal. Úgyhogy ennek én is csak örülni tudok. Egyébként ha majd pár év múlva nagyon lemegy az ára, olyan árszintre, ami már számomra is reális lesz, akkor én is megveszem majd pár ezerért talán, de ennyiért mindenképp marad a csúnya verzió egyelőre.

TotoWood
Offline
2021. 10. 24. 15:54
Az ugye mindenkinek megvan, hogy GTA3D nagyon hasonlított, főleg kezdetben a Midtown Madness-re!? Játékelemek, metrók, stb...
ugye egy 1999-es játékról beszélünk, ahol 3DFX kártya kellett ahhoz, hogy átlátszó legyen az üveg például!

Na, pont ezt akarta a DMA lemásolni, GTA-sítani. Csak rá kell nézni a beta képekre. Aztán abból lett a GTA3...

Majd Angel Studios-t megvette a Rockstar, akik RAGE motort építettek a GTA-knak is ugye...
És Midnight Club: Los Angelest, aminek a pályakialakítása, játékelemek, stb... hasonlít eléggé a Midtown Madness 1-2 elemeire.

Lehetne erről is cikket írni.

MolGabi
Offline
2021. 10. 24. 19:23
dani.szentgali: Nem csak neked szánom... Szóval! Ezért a remasterért sok ez a pénz, és ne magyarázzuk már meg, hogy "bezzeg csak nekünk magyaroknak sok"... Hagyjuk. Sokan kifejezetten csúnyának tartják, inkább egy rajzfilm vagy Lego figura lett sok szereplőből, de mindegy is. Tényleg nem a feszültség kell ide.
A lényeg, amire esetleg még lehet gondolni az az, akárcsak a Remedy-nél, akik ugye kis cég mai napig, hiába a Max Payne sorozat... Szóval felkavarják az állóvizet, jön a nosztalgia ezerrel, ugye most már Vice City is... és lehet, ha igazak a pletykák - lásd anno az RDR2 map kikerült, kiderült évekkel később, hogy valódi kép volt - akkor novemberben akár jöhet egy rövid, hivatalos GTA 6 bejelentés is. Csak hogy lenyugodjanak a játékosok, mert amit a GTA5 sokadik újrakiadásoknál látni, azt azért valahogy orvosolni kéne... Bízom a legjobban, hogy ez csak egy kis felvezetés... Persze, ha nagyon negatív akarok lenni, írhatnám azt is, hogy már mindent előhúznak, csak a 6-ot nem, de hátha lesz már valami érdemleges megmozdulásuk is. Ez a folyamatos remaster/remake mánia már rohadtul unalmas minden cégtől...
Ja és amivel a legnagyobb probléma van még ezeken túl is, az a rajongókhoz való hozzáállása a kiadónak. Ez a görcsös, mindenkit letaposunk a földbe attitűd nagyon undorító, főleg amit közvetlenül a bejelentés előtt csináltak a modderekkel... nem értem és nem is fogom soha. Más cég meg örül és támogatja, ha a rajongók éltetik hosszú évekig is akár egy-egy játékukat.

Bence (Visali)
Offline
2021. 10. 24. 20:11
dani.szentgali: Egy kódot kapni fogunk elvileg a megjelenés napján, de az nem az enyém lesz. Nekem viszont semmi sem süllyedhet annyit a szememben, hogy illegálisan töltsem le, akkor inkább nem is játszok vele. Ezen emberek dolgoztak, jó szándékkal. A kenyeret sem lopom el, amit reggel sütött a pék néni, hát még ha hónapokon át dolgozott volna rajta.

MolGabi
Offline
2021. 10. 24. 20:47
totyak: Hivatalos, hogy nem fog megjelenni lemezes RDR2 PC-s verzió, ezt már előre tisztázták megjelenés előtt. Rákerestem miután láttam a minap, hogy írtad, de sehol semmit nem találni. Külföldi fórumokon is volt sokszor kérdés, de sehol semmi. Találtam egy YT videót, ahol egy szimpla tokban van egy kártya, azon - gondolom, mivel nem mutatják - a kód, de ennyi. Láthatóan kamu, szóval...

dani.szentgali
Offline
2021. 10. 25. 13:07
MolGabi: Összességében egyetértek veled, szerintem is szemét módon jár el a Rockstar már évek óta, ahogy a Take Two is, mint kiadó. Azt viszont én nem tartom valószínűnek, hogy a Remastered trilógia miatt idén kapnánk egy GTA6 trailert. Nekem az a véleményem, hogy mindaddig nem fogunk semmilyen infót meg trailert kapni a GTA6-ról, amíg meg nem jelent és végig nem ment a GTA5 jövőre megjelenő újgenerációs változata, pontosabban a GTA Online. Kizártnak tartom, hogy elterelnék a GTA Online-ra sajnos még mindig kíváncsi játékos közösség figyelmét egy akkora atombombával, mint a GTA6 bejelentése, vagy trailere. Hiába az egyre növekvő közutálat, a számok még mindig azt bizonyítják, hogy a GTA Online népszerűsége töretlen, emiatt is jelenik meg jövőre ismét az újabb gépekre, és mivel most ez a fő projekt, így kizárt, hogy a Rockstar egy új játékot kezdene el hypeolni. Hidd el, idén sem lesz semmilyen GTA6 infó. Kiadják a trilógiát, onnantól kezdve pedig a közutálat ellenére elkezdik majd reklámozni újra a GTA5-öt. Jövőre megjelenik, majd elkezdik frissíteni a GTA Online-t olyan új tartalmakkal, amiket a régebbi konzolok már nem bírtak volna el, vagy csak túl nagy kompromisszummal, és amíg az Online hozni fogja a számokat és a bevételeket, addig eszük ágában sem lesz majd a GTA6-ról bármit is elárulni vagy bejelenteni. Szerintem a legrosszabb esetben is ki fog tartani a GTA Online nextgen verziója legalább bő két évig, ami azt jelenti, hogy 2024 előtt szerintem nemhogy GTA6 megjelenésre, de még bejelentésre sem nagyon lehet számítani. Persze ahogy mondani szoktam, én lennék a legboldogabb, ha nem így lenne, de ha vissza nézünk a múltba, akkor láthatjuk, hogy annak idején is ugyanez volt, a PS4-es GTA Online-t hosszú évekig frissítették. A mostanában kialakult közutálat is szerintem max csak annyit fog segíteni rajtunk, hogy 2-3 évvel talán lerövidíti a GTA Online népszerűségét, és így csak 2-3 évig lesz igazán sikeres az új konzolokon, ami azt jelenti, hogy ha szerencsénk van, 2025-ben már nem fogja olyan mértékben hozni a számokat az Online, hogy csak abból meg tudjanak élni, és majd akkor bejelentik a GTA6-ot. Ha vissza tekintesz az elmúlt időszakra, illetve a GTA Online múltjára és jelenére, akkor látszik, hogy sajnos egyáltalán nem kizárt, hogy így lesz.
Bence (Visali): Ezzel nem értek egyet. Ha én azt látom, hogy valaki valamin dolgozott, akkor én is megfizetem az árát, de a Rockstar az elmúlt közel 10 évben lófaszt sem dolgozott. A szaros online frissítéseket, a régi játékaik századik alkalommal való kiadását és egy lego grafikájú, túlárazott, minimális melócskával összehányt (munkának a trailer alapján nem nevezném, ráadásul nem is ők csinálták), korábban telefonra már kiadott grafikájú trilógiát ne haragudj, de én nem tudom munkának nevezni. A sok szemét húzásaikról pedig már ne is beszéljünk. Úgyhogy annyit tudok mondani, ha velem nonstop kibaszik a sütis néni, folyton lehúz pénzzel és semmi értékelhetőt nem hajlandó csinálni egy évtizeden keresztül, ráadásul a sütije is szar ízű és formájú, ennek ellenére mégis csillagászati összegért árulja, akkor tudod mit? Én lelkiismeretfurdalás nélkül lopom el. Nekem az a véleményem, hogy az ügyfeleket tisztelni és becsülni kell legalább egy minimális szinten, és a Rockstar már évek óta magasról szarik ránk. Mi miért ne tehetnénk vele ugyanezt? Nyeljünk le és tűrjünk el mindent? Hát köszi, én biztos nem fogom. A Remastered trilógia minden egyes torrentes letöltését megérdemli ez a mai Rockstar. Pont az ilyen "nyeljünk le és fogadjunk el mindent" hozzáállás miatt tart ott a Rockstar Games és az egész videojátékipar, ahol tart. Bocs, de én ebben nem fogok részt venni. Valódi munkákat és a játékosait tisztelő, normális fejlesztők és kiadók munkáit mindig, minden esetben meg fogom fizetni, anno az RDR2-t is előrendelésben, teljes áron vásároltam meg, ez igaz egyébként az összes Sony PS exkluzív játékra is, ami PS4-re jött ki, de nem hagyom, hogy hülyének nézzenek. Ameddig a Rockstar így áll hozzám, én is úgy fogok állni hozzájuk. Ha egy normális remaket csináltak volna ennyi pénzért, vagy reálisan árazták volna be ezt a 21 ezres textúra pakkot, akkor én sem torrenteznék, de amit művelnek, az a pofátlanság netovábbja, különösen úgy, hogy ha azt nézzük, hogy az elmúlt 8 évben egy, azaz egy új játékot voltak hajlandók csinálni, azon kívül pedig csak a GTA Online ment, amibe a játékosok rengeteg pénzt fektettek bele, ezek után pedig egy Mafia remake szintű felújítás lett volna nálam a létminimum részükről, nem pedig 21 ezerre beárazni egy lego szettet. Nekem erről ez a véleményem.

Bence (Visali)
Offline
2021. 10. 26. 00:29
dani.szentgali: Akkor én más trailert láthattam, mert én látom benne a munkát és az odafigyelést. Átültették a modelleket, megcsinálták a magasabb felbontású textúrákat hozzá, átgondolták, hogy mibe nyúlhatnak bele és mibe nem, bevarázsolták fényekkel a neon csillogásról híres városokat. Ez nem egy remake, és szerintem nem is dukál hozzá ennél komolyabb megjelenés, különben a játékelemek, küldetések gagyik lennének számomra a csilivili játéktérben, de ezt talán már írtam fentebb is.

Az elmúlt években sok mindenben nem értettem egyet a Rockstar Games-szel, de örültem a Red Dead Redemption 2-nek, és most örülök ennek a kiadásnak úgy ahogy van, ezért én ahogy csak tudom, a támogatásomról fogom biztosítani a Rockstart, hogy ez az az irány, ami felé haladjon, a sztori játékokba fektessen energiát, újakba és régiekbe.

dani.szentgali
Offline
2021. 10. 26. 11:24
Bence (Visali): Ha ez a játék mondjuk egy PS3-mas remastered lenne, akkor valóban látszik rajta a munka, így viszont csak minimálisan látszik, hogy rá húztak mindenre egy rétegnyi szebb textúrát, amitől még ugyanúgy archaikusnak tűnik az egész, ráadásul ha összehasonlítjuk a telefonos kiadásokkal, azoknál szinte semmivel sem szebb, hogy a szemét módon letiltott, rajongók által sokkal-sokkal több idő és munka árán megalkotott pc-s modokról már ne is beszéljek. Mint mondtam, láttam én is, hogy összességében azért ténylegesen szebb, mint az eredeti részek, de könyörgöm, 15+ év elteltével ezen ne lepődjünk már meg örömködve, ne legyenek ennyire a béka segge alatt az elvárások. Ahogy a trailert néztem és az infókat hallottam, olyan nagyon sok mindenbe azért nem nyúltak bele. Csináltak egy GTA5 stílusú button layout-ot, amit egy laza beállítással a régi verziókba is be lehetett volna rakni bármelyik korábbi újrakiadásnál, tulajdonképpen egy egyszerű gombkiosztás-beállítás, amit elég sok játékban be lehet állítani alapból. A fegyver és rádiós kerék valóban egy újítás, de nem hinném, hogy akkora technikai bravúr volt megcsinálni, tekintve, hogy modderek évekkel ezelőtt már ezt is tökéletesen megoldották, hozzáteszem, nem 21 ezerért. A küldetések, gameplay pedig valóban gagyi, na pont emiatt lett volna fontos ennyi pénzért és idő után egy rendes remake, hogy ne azt lássa és érezze az ember, hogy pont ugyanaz minden, mint a korábbi verziókban, kvázi ebben a formában teljesen felesleges volt foglalkozni ezzel a remastered-del. Minőségbeli változás kell a játékiparba, és amíg minden ilyet lenyelünk és minden kis textúra csomagért 20+ ezreket fizetünk, addig a fejlesztők és kiadók is magasról szarni fognak ránk és a minőségre, ahogy azt évek óta folyamatosan teszik. Ebben én tuti nem leszek partner. Pont.

A Red Dead Redemption 2-nek én is nagyon örültem, ami pont ma három éve jelent meg (ez úton is boldog szülinapot RDR2 és köszi, hogy legalább egy játék formájában vissza kaphattam azt a Rockstart, akit szerettem), remek játék volt és én támogattam is maximálisan a fejlesztőket, mert az új, minőségi projekteket én is maximálisan támogatom. A Remastered Trilógia viszont nem ilyen, hanem egy mocskos lehúzás, ezer éves játékok minimális szinten való felújítása, amelyek nem ütik meg a mai szintet, de még a GTA5 2013-mas szintjét sem, mégis úgy árulják és olyan áron, mintha valami óriási szenzáció lenne. Ha ez lenne az első eset, hogy újra kiadták volna a régi részeket, akkor még azt mondom, oké, de miután minden konzolra többször kiadták, a San Andreasból is volt már korábban konzolos remastered, illetve készültek telefonokra is portok amik szintén egyfajta remasteredek voltak, melyek közül utóbbiak szinte megszólalásig olyanok, mint a Remastered trilógia, így én már nem tudok lelkes lenni. Unásig van már a piac remasteredekkel és ahogy fentebb írtam, a régi GTA-k is már többször újra voltak alkotva, még többször kiadva, új ötletek kellenének már, mert a kutya sem kíváncsi ezekre a sokszor kiadott játékokra. Az árazás pedig nevetséges, 7-8 ezer forint lenne ezért a produkcióért a reális ár, vagy ha nagyon kivételezni akarok, csak mert Rockstar meg Gránd Teft Ótó, akkor sem lenne szabad többet elkérniük érte 10-12 ezernél. Ez a textúra csomag egyetlen normális értékrendű vásárló számára nem érhet 21 ezret. Úgyhogy köszi, de szerintem ez pont egy rossz irány, legalábbis ami a remastered-et illeti. Az RDR2 valóban szuper volt, de annak is már 3 éve, azóta lényegében semmi nem történt, csak GTA Online, meg remastered a sokadikon. Én ezt a fajta lustaságot, ötlettelenséget, fantáziátlanságot egyik kiadó és fejlesztő részéről sem vagyok hajlandó tovább tűrni és támogatni, főleg nem úgy, hogy közben olyan árazással pozícionálják ezeket a termékeket a piacon, mintha minimum egy eget rengető, forradalmi újdonság lenne, nem pedig egy ezer éves játék sokadik alkalommal, csak picit feljavítva történő eladása. A videojáték-fejlesztés egy kreatív munka papíron, ám a kreativitást már nagyítóval, vagy hogy tovább menjek, a Hubble teleszkóppal sem nagyon lehet már megtalálni szinte senkiben a piacon, és ez hatványozottan igaz a Rockstarra is.

Bence (Visali)
Offline
2021. 10. 26. 12:49
Persze, hogy nem nyúltak bele sok mindenbe, ismét leírom, hogy ez remastered, és nem remake. Nekem az egész látványvilág a klasszikus hangulatot adja vissza, és így nem lesz idegen, pedig a célközönség sem ém vagyok, hanem az, aki később szeretné kipróbálni a sorozatban a régebbi epizódokat. Azzal egyáltalán nem tudok egyetérteni, hogy ebben nincs munka, szerintem látványos különbségek vannak textúrákban és modelleknél is, lásd a köralakú asztalt Salvatore mellett. Olyan fények és felbontások vannak, amikre egy PS3 egyáltalán nem volt még képes.

Nem kell egy véleményen lennünk, tiszteletben tudom tartani a tiédet, mégha azt is látom, hogy nagyon remake-et vártál remastered helyett, de azt nehezen tudom szó nélkül hagyni, hogy így lenézzék és semminek minősítsék egy feltörekvő csapat (Grove Street Games) munkáját.

A modok blokkolása engem is felháborít. De azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez egy teljes játék minden rétegével együtt, a modok pedig csak egy-egy szeletet ragadnak ki ebből, együtt már nem biztos, hogy működnének a részek.

dani.szentgali
Offline
2021. 10. 26. 13:24
Bence (Visali): Értem. Én is elfogadom és tiszteletben tartom a véleményed, továbbá ha akarod, nyugodtan értékeld és vedd meg ennyiért a játékot, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mire ad és mire nem, nekem mindegy. Nekem teljesen más a véleményem erről az egészről, én előbb fizetnék bármennyit is az ennél sokkal jobb minőségű modder munkákért, mint ezért a hivatalos verzióért. Elsősorban amúgy nem a Grove Street Games munkáját nézem le, hiszen ők igyekeznek, más kérdés, hogy a kiadó és a Rockstar nagyobb stúdiói helyében én megsimogatnám a kis buksiukat és azt mondanám, nem rossz ez gyerekek, de ezt egyelőre hagyjátok meg a nagyfiúknak, a telefonos portok még ott vannak, azok jobbak minőségben és ár-érték arányban, mint ez. Úgyhogy bár a játék sem néz ki túlzottan jól, elsősorban a kiadó felelőssége ezt észre venni, és az ő szégyenük, hogy a látottakat úgy kezelik, úgy árazták be, ahogy. Mint azt korábban is leírtam, az új játékosok többsége nem elégszik meg ilyen kisebb feljavításokkal, nekik Remake szintű dolog kellene ahhoz, hogy értékelni tudják a klasszikusokat, amit meg is tudok érteni ilyen árazás mellett. Véleményem szerint ennyi pénzért nyugodtan el lehetne várni egy remake-t, de minimum egy ennél jobb remasteredet. Van bőr a Rockstar képén ennyi pénzt elkérni ezért. Aki pedig később szerette volna kipróbálni a régi verziókat, annak ott volt idáig a régi trilógia és PC-n hozzájuk a megannyi minőségi mod, amit szintén gusztustalan üzleti felfogásban leszedtek és elérhetetlenné tettek, hogy mindenki a felújított verziót tudja már csak megvenni irreális összegért cserébe. De ez csak az én véleményem, részemről én befejeztem a vitát. Nem tudok egyetérteni veled abban, hogy ezek után bármennyi támogatást megérdemelne a Rockstar, a Take Two és ez a túlárazott remastered. Ez a remastered árazásban egy ligában indul a mostani játékokkal, de technikai minőségben még felújítva is évtizedes hátrányban van velük szemben. Számomra az RDR2 az elmúlt bő 8 év egyetlen értékelésre méltó húzása ettől a bandától.

MolGabi
Offline
2021. 10. 28. 10:53
dani.szentgali: "Az előzetesben ugyanis feltűnik például egy pillanatra a sorozat visszatérő karaktere, Phil Cassidy, aki a Vice City-ben még konföderációs zászlóval díszített pólóban feszített, ezt azonban úgy tűnik egy koponyás darabra cserélték a felújításban. Kérdés, hogy vajon milyen más, mai szemmel már sértő vagy kínos részlet kerül majd még átdolgozásra. " Erről írtam a múltkor, amikor a felújítás alatt belenyúlnak ilyen f@szságokba is, mert a mai PC világ megköveteli...

dani.szentgali
Offline
2021. 10. 30. 12:36
MolGabi: Na igen, a lejárt licenccel rendelkező zenék kimaradása mellett az ilyen polkorrekt faszságok is rondítják majd az élményt. Rendes minőségű, az árazáshoz felérő felújítást basztak csinálni, az ilyen pitiáner szarokat viszont érdekes módon nem voltak lusták teljesen megváltoztatni. No comment. Számomra a régi Rockstar szép emléknek megmarad, ezt a mostanit viszont teljesen kitörlöm az emlékeimből.

Szerk.: Arra mindenesetre jó volt ez a hír, hogy hosszú-hosszú évek pangása után kicsit újra beindította az oldalon a beszélgetéseket, vitákat. Nem is tudom már, utoljára mikor volt 30+ komment egy hír alatt az oldalon.
Hozzászólok
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások