100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás

Hírek /

Megjelent a Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition!

Hivatalosan is megjelent a klasszikus GTA trilógia feljavított kiadása PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch és PC platformokra.

Magyar idő szerint ma délután 4 órától játszhatók a játékok, a PlayStation tulajok pedig már (régiónként) éjféltől élvezhették a legendás epizódokat. Az eredetileg Rockstar Games által fejlesztett játékokat a Grove Street Games (korábban War Drum Studios) ültette át modern köntösbe az Unreal Engine segítségével. A magasabb felbontású textúrák és részletesebb fény és időjárás effektek mellet, olyan dolgok is kerültek a játékokba, mint például a GTA V inspirálta irányítás valamint rádióállomás és fegyverválasztó kerék. Olyan platform sepcifikus fejlesztésekre is gondoltak, mint a Gyro célzás, és érintőképernyős kamera zoomolás és menü kezelés Nintendo Switch-en, 4K 60FPS PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en vagy a NVIDIA DLSS támogatás PC-n.

A GTA III megjelenések (2001. október 22.) 20. évfordúlója alkalmából feljavított játékokhoz összehasonlító videókat is készítettek a fejlesztők.

Mától kezdve a GTA San Andreas - The Definitive Edition bekerült az Xbox Game Pass kínálatába, december 7-től pedig a GTA III - The Defintive Edition lesz elérhető a PlayStation Now felhasználók számára, bár ez minket kevésbé érint, mivel itthon jelenleg nem elérhető a szolgáltatás.

A PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X|S és Nintendo Switch konzolokra megjelenő fizikai kiadás december 7-től lesz megvásárolható. Az iOS és Android eszközökre érkező kiadás pedig 2022 első felében érkezik.


TotoWood
Offline
2021. 11. 11. 17:57
Továbbra is fenntartom a véleményemet!

The Definitive Edition GTA San Andreas alá lett megtervezve, megépítve, nem is akárhogy!

Többi pedig elkapkodott lett. Teljesen más hangulatú játék lett akár a III akár Vice City.

Bence (Visali)
Offline
2021. 11. 11. 22:59
TotoWood: Érdekes, hogy bár korábban mindenkit ugyanaz a rajongás hozott össze, most mennyiféle képpen vélekedünk a remastered verziókról. Nekem épp a GTA San Andreas-ban van más élményem, mint az eredetiben. A Vice City-n rengeteget dobnak az Ocean Drive fényei. Bár érkezne egy ilyen remastered a Vice City Stories-ból is, ahol ebből rengeteget pakoltak a játékba anno. A GTA3-nál pedig az az érzésem támadt, hogy mintha az eredeti koncepció született volna most meg, az egész játék mintha a 2001-es pre-release fantázia látványvilág lenne, ami részemről nem baj.

Vannak apróságok, amik nem tetszenek, mint a San Andreas hangja mindhárom menüben, hogy nincs dátum az autosave mellett, és a GTA3-ban túl erősek lettek az árnyékok. Sőt, árnyékokkal mindhárom játék eleve sötétebbnek hat. Mégis, a javítható bugokon túl én nagyon örülök ezeknek a kiadásokank, elégedett vagyok velük, és egyáltalán nem érzem kidoboztt pénznek, hogy előrendeltem őket.

DereX
Offline
2021. 11. 12. 02:23
Alapvetően nekem is bejön mindhárom játék. Másik poszt alatt kifejtettem, hogy sem az árával sem a kinézetével nincs bajom. A tárgyakat, épületeket egész szépen megcsinálták, de ahogy egyre több kép fut be redditre a karakterek kinézetéről, az valami siralmas.

Vannak köztük javítható bugok, de vannak olyan dolgok amikkel nem fognak foglalkozni. Pl. nézz utána, hogy néz ki Lance. Cesar ujjai a Lowrideres küldetés átvezetőjében. Denise, Carl barátnője. Ryder gumiruhája és többfelé tört karja.
Azt már korábban is észrevettem, hogy a karakterek minősége nem az igazi. Az alap koncepcióval nincs baj, de eléggé sok mellékszereplő, sőt sima járókelő hülyén néz ki.

Optimalizáltság: A R* megint alkotott. PC-n kb. játszhatatlanul laggol, hacsak nem veszel le mindent low-ra.
Itt van néhány kép és videó:
https://i.redd.it/s6tdowusyzy71.jpg
https://i.redd.it/ndlpmcu3mzy71.png
https://www.reddit.com/r/.../hot_dog_hands/
https://i.redd.it/g64thbieyuy71.jpg
https://i.redd.it/03kljmyv8zy71.jpg
https://i.redd.it/qvylntle31z71.jpg
https://i.redd.it/xrmdn0swtzy71.png
https://i.redd.it/mfsj5w0swty71.jpg
https://i.redd.it/n6sqdwd6p0z71.jpg
https://i.redd.it/nzftt9d6vsy71.png

Elég ennyi szerintem. Elég ránézni a GTA subredditre, tele van ilyenekkel. Vadim, aki egy youtuber és leginkább a GTA játékokról készít in depth videókat twitterén olyan bugokat is feltett, ahol az útfestés is valami külön játékot játszik. Sőt az ő twitterén olvastam, hogy a TakeTwo DMCA-ra hivatkozva modokat távolíttat el egy oldalról + egy mentési fájlt a GTA4 egyik DLC-ből. Ezek szerint bármikor letörölhetnek mentéseket a netről csak úgy?

El nem tudom képzelni mi mehetett ennyire félre a fejlesztés során. Csomó minden jól sikerült, de a karakterekkel valamit nagyon benéztek. A bugoktól eltekintve nem néznek ki úgy, ahogy kellene. Az optimalizálatlanság meg már megint kezd idegesítő lenni, de most a konzolosokat is érinti.
El telt egy teljes nap és semmi bejelentés Rockstarttól, hogy legalább dolgoznak patcheken. Hírportálok semmit nem hoznak le. Félnek negatív híreket megosztani? Nem értem.

Összességében én védem a felújított változatot, de ezekre igazán oda lehetett volna figyelni ...


TotoWood
Offline
2021. 11. 12. 12:50
Ennyi volt a PS5-ös játékmenet videók nézegetése, beszereztem én is ezeket.
Hát egy nagy kaki lett. Vice City-t, és SA-t próbáltam eddig ki.

Viszont! jók lettek a HD modellek, ami egyet jelent: mehet vissza RenderWare-re, vagy openRW-re.
Legyen szó akár re3-ról, akár reVC-ről, sokkal jobbak lettek azok az alkalmazások, mint ezek. Ráadásul opensource, átírhatóak úgy, hogy minden HD modell és fény a helyén legyen.
SZERK: re3/reVC projektet töröltették. :/

Ez szalagmunka, több odafigyelést igényelt volna az egész, valami egyediséget is belevarázsolni mind három részbe, ahogy az történt régen. Itt bocsánat, csak a profit számít már, jóvanazúgy munka, több csapatnak, hosszabb távon kellett volna dolgoznia rajta, és akkor sokkal jobb lenne. Optimalizálás területén is. Meg mindenhogy.

Luszie
Offline
2021. 11. 12. 15:31
Szebb, de tény és való, össze van csapva.

Nem lenne ezzel semmi gond, ha az eredeti játékok elérhetőek lennének. Mindenki eldönthetné, mivel játszik inkább.
Örülök, hogy anno PS-re megvettem a trilógiát, így szerencsére tudok játszani a régi, PS2-s verziókkal. (Bár ennek ellenére ezeket az újakat is kijásztom, mert tény és való, a III és a VC játszhatóbb így felújítva.) Más kérdés, hogy a játékok régi varázsából valamennyi most elveszett... pl. az, hogy a VC a Billie Jeans-szel kezdődött, szerintem nagyon ikonikus volt. A Self Control sem rossz, de ez mégsem ugyanaz. Csak nem akartak komoly pénzeket költeni rá, így a licenszeket nem vették meg újra. Sajnos...

Az irányítás lehet, hogy fényévekkel rosszabb az eredeti verziók esetében, de az az eredeti... és annál jobb egy remaster, sőt remake sem lesz.

Szerk.:
A további kommentekre hivatkozva szólok: ez egy remaster, nem egy remake. Csodára remélem senki nem számított. Ha a bugokat javítják -amiből egyébként rengeteg van, és nemcsak kicsi, de nagy bugok is- akkor egy remasterhez képest elfogadhatóvá válik a fejlesztés. Ha nem, akkor gyászos. Főleg, mert tudjuk, modderek jobbat tudnak ennél..

TotoWood
Offline
2021. 11. 12. 15:38
Nyilvánvalóan félkész munka, sőt több elem nem is illik bele. Többet kellett volna dolgozni rajta, főleg az eredeti fejlesztőcsapatnak is, és akkor jobb lenne.

Az látszik, nem egy újraépített verzió, hanem egy összekutyult változat, más csapatnak kellett volna adni a munkát.

DE kijavíthatók a hibák, például SA-hoz egyáltalán nem illik az a nagy látótávolság, stb...
Csak attól tartok, hogy ez nem lesz kijavítva, jóleszazúgyis ugye, csak a profit legyen!

Rockstar69
Offline
2021. 11. 12. 15:54
Luszie: Nekem nem volt gondom az irányítással a régi részekben, pont hogy az új fajta irányítást nem tudom megszokni. Főleg az autóból való lövöldözés nem megy így.

MolGabi
Offline
2021. 11. 12. 17:44
Időközben az erőltetett R* Launcher is Offline már vagy egy napja...

dani.szentgali
Offline
2021. 11. 12. 18:02
Akkor jó pár játékmenet videó megtekintése után én is csatlakozok a megbeszéléshez és én is tartom a véleményemet, mely szerint ez az egész remastered nem lett túl jó, az árát pedig semmiképp sem éri meg. Nyilván szebb lett, de szerintem nem kéne, hogy ezen az ember ennyi év után meglepődjön, főleg nem ilyen árazás mellett. Az viszont eléggé nevetséges, hogy ennyi bug és hiba van a játékban, az pedig a trehányság és a nemtörődömség netovábbja, hogy az egészről lejön, hogy lényegében a San Andreas-t akarták felújítani, a többit pedig hozzá csapták, hogy a 3 játékra hivatkozva rárakják ezt az indokolatlanul magas árat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a GTA3 és VC menühangokat, amik mindössze audiofájlok, képtelenek voltak átrakni a remasteredbe, hanem az egészet elintézték annyival, hogy mindhárom játék megkapta a San Andreas menühangjait. Fasza, mert ha már itt látszik a fejlesztői és kiadói hozzáállás, akkor ezek után sok jóra nem is lehet számítani. Az pedig elég nevetséges, hogy kurva bugos mindhárom játék, pedig ha már új játék helyett 20 éves játékokat sóznak ránk teljes áron, akkor jó lenne, ha legalább nem lenne bugos, de rockstarék pont szarnak mindenre és mindenkire. A rajongói modok majd szebbé és jobbá teszik a remastered trilógiát című dolog pedig szép ábránd, csak mivel rockstarék is tisztában vannak ezzel, így elég gyanús, hogy ahogy a modderek megkezdik a tényleges, minőségi felújítást, a drága fejlesztők azonnal lecsapnak rájuk és megy a levesbe az egész. Szerintem két esetben lett volna korrekt ez a trilógia felújítás dolog: 1. ha egy remastered helyett remake-t csináltak volna ennyi pénzért, vagy 2. ha ezért a megvalósított remastered-ért a jelenleginél sokkal-sokkal olcsóbb árazást adtak volna neki, 21k helyett maximum 8-10k-ért ez egy életképes ajánlat lett volna. De egyik eset sem történt meg, csináltak egy rendesen túlárazott, összességében gyenge minőségű remastered-et, amin a San Andreas kivételével (a bugokat leszámítva) látszik, hogy magasról és vastagon leszartak. Nekem nincs több hozzáfűznivalóm ehhez a történethez, zárásként pedig annyit írnék, hogy kapja be a nagy faszt az egész rockstar, taketwo és az egész buzi pénzéhes banda, gratulálok nekik, büszkék lehetnek magukra, mert sikerült lesüllyedni az EA, Activision és Ubisoft szintre.

DereX
Offline
2021. 11. 12. 18:37
Rockstar69: Nem tudom, hogy konzolokon milyen volt a régi irányítás, de PC-n GTA3 és VC-ben eszméletlenül rossz az, hogy az egérrel nem tudod a kamerát mozgatni. Különösképpen pl. tűzoltós küldetést ezerszer kellett újrapróbálni.

dani.szentgali: A GTA3-at kezdték el felújítani, nem az SA-t. A háromnak lett 20 éves évfordulója, s időközben úgy döntöttek, hogy a másik kettőt is felújítják. A menühangokat alapul venni hülyeség.
Nézz rá a https://www.reddit.com/r/GTA/ -re. A legtöbb hibát, pont, hogy az SA adja ki. A III-ban van a legkesebb és az néz ki a legjobban. (persze kinek mi)

Nekem az árával sose lesz gondom. Három játék egy áráért. Az összes remaster kb. ennyire kerül más gyártóknál is. Nyilván, ha valaki barlangba üti a követ az felfogja emelni a hangját rajta, de itt a probléma nem az alapvető kinézettel van. Előre megvolt mondva, hogy nem akarják túlzottan átszabni, szeretnék a régi feelinget megtartani. A karakterek régen is képregényes kinézetűek voltak, most viszont megpróbálták őket felújítani.
Ez az a rész ahol nagyon elcsúszott valami és eszméletlenül sok bug van leginkább a karakterek körül. Szimplán a kinézetük nem éppen passzol a felújított környezethez. Az épületek, utak, járművek, effektek és minden más sokkal szebb és a karakterek egyáltalán nem illenek bele a világba, főleg a sok hibával.
A víz az amivel még eléggé mellé lőttek, levegőből olyan, mintha lebegnének a szigetek. Sokan arra is kivannak akadva, hogy belátni az egész pályát. Nekem azzal nincs bajom, de ha beraknak egy ki-be kapcsolható köd opciót felőlem oké.

Jelenleg a PC verziót nem lehet megvenni, pár órája leszedeték. Elvileg a Launcher se megy. A konzolos verziókkal nem tudom mi a helyzet.
A sok bugot eltekintve az optimalizálatlanság is nagy probléma. Végül is ha azt vesszük a R* soha nem tudott rendesen kiadni egy játékot, s most még a PS4-en is akadozik.
Annó amikor a GTA : SA jelent meg az is össze lett csapva mint atom, alig vitték el az akkori PC-k. Éveket kellett várni, mire a 2 magos procik elterjedtek, de videókártya terén az akkori 16-64 MB se volt elég, legalább 512MB-t kért, ami akkoriban luxuscikk volt.
Milyen vicces, hogy a GTA4-el is ugyanez volt a helyzet. Egyedül a GTA5 volt ami rendben futott.

Sajnos ez a Grove Street fejlesztőcsapat egy az egyben átemelte a játék fizikájára vonatkozó kódsorokat és nem nézték át. Mindhárom játék 25 fps-re volt optimalizálva, ha ezeket egy modern konzolon/pc-n tolja valaki a játék fizikája megtörik. Nem nagyon veszed észre, de pl. lassú úszás, vezetős iskolát lehetetlen teljesíteni. GTA3 és VC-ben eszméletlenül gyorsak a járművek és majdnem irányíthatatlanok stb.
Ezeket egyáltalán nem vették figyelembe és még a járműves küldetéseket se könnyítették meg. GTA3-ban és VC-ben alig ad időt a rendszer a mentős, rendőrös és tűzoltós küldetések során, ezeken semmit nem változtattak, de azon a hülye RC Goblinos küldetésen amit életem során vagy 20x megcsináltam elsőre ahhoz képesek voltak +30 másodpercet adni. A Zero RC-s küldetéseknél is elvileg növelték az időt.

Ezektől eltekintve, ha majd kijavítják a sok ismert hibát akkor majd megveszem, addig nem. Sajnos arra nagyon kevés esélyt látok, hogy a teljesen karakteridegen modelleken dolgozzanak még. Sajnos úgy gondolom, hogy csak a hibákat fogják kijavítani. Lance, Denise, Tommy kinézete siralmas...

Amivel eléggé sokan egyetértenek redditen, hogy a GTA3-ban néz ki minden a legjobban ahhoz képest, pontosan ezért is gondolják azt sokan logikusan, hogy eredetileg azt tervezték felújítani. A 20 éves évforduló is ezt igazolná. GTA3-nak a menüjében régen alapból egy fület zavaró digitális hang volt amikor a menüpontok között váltották, egyedül VC és SA-ban volt értelmes menühang, lehet ezért gondolták úgy, hogy akkor egységesítik, mert ha nem tették volna, akkor GTA3-nak visszatenni azt a régi hangot eléggé fülsértő lett volna. Újat csinálni meg egy kódoló csapat nem fog tudni. Persze az is lehet, hogy trehányság.

Rockstar69
Offline
2021. 11. 12. 22:04
DereX: Konzolon sem lehetett mozgatni, de én már megszoktam. De az tényleg jobb, hogy lehet mozgatni, csak meg kell szokni. Igazából ami a legzavaróbb, hogy a gáz meg a fék azokon a gombokon van, amikkel régen balra meg jobbra lehetett nézni, szóval mikor üldözni meg lőni kell, az még nagyon nehézkes.

DereX
Offline
2021. 11. 12. 23:40
No ha jól látom már semmilyen platformra se lehet megvenni a játékot. Persze vannak akik úgy gondolják, hogy azért, mert a Launcher is több, mint 24 órája halott és más játékkal se nagyon lehet játszani, s hihetetlenül sokan kérnek refundot.

A CO-ja a fejlesztőcsapatnak egy tweetben annak örült, hogy most a reflektorfénybe kerültek kb. de dolgoznak frissítéseken.

Közbe a nagyobb híroldalak is elkezdtek végre negatív híreket megjelentetni. Kellett volna még legalább 2-3 hónap ennek a remasternek, hogy ezek a bugok ne legyenek és tök oké lenne a játék. De sajnos attól tartok a karakterek kinézetén nem fognak változtatni, csak a hibákat javítják majd ki. A legtöbb hiba jelenleg SA-t érinti. GTA3-ból alig van valami, persze a korábbi remaster volt az alap és az abban felfedett hibák azok persze a DE-ben is élnek.

Rockstar69
Offline
2021. 11. 13. 06:06
DereX: PS Store-on még fent van.

DereX
Offline
2021. 11. 13. 12:45
Amikor a hozzászólást írtam, akkor le volt tiltva minden platformra, azóta visszatették, PC kivételével

MolGabi
Offline
2021. 11. 13. 19:31
Nagyon gáz amit művelnek... Most már beállt a GTA5 mellé ez a csodálatos gyűjtemény is... Akit érdekel, neten találni segítséget a "Refund"-hoz...

TotoWood
Offline
2021. 11. 13. 19:49
Azt gondolom, ha nem egy félkész produktumot, alpha verziót adtak volna ki, akkor még jó is lenne. Az látszik, hogy lenne benne potenciál. Csak ez messze nincs kész, sem javítás szempontjából, sem játéktervezői szempontból.

Nagyszerű kreatív döntés volt elhagyni a hátsó lámpát is. Csak féklámpa van! Jóvanazúgy!
Hát, nem csodálom, hogy nagy nevek egy része elhagyta a céget.

dani.szentgali
Offline
2021. 11. 14. 13:42
DereX: Szerintem meg pont, hogy nyilvánvaló, hogy a San Andreas a legszebb a 3 közül grafikailag, a többit összecsapták. Bugokat pedig mindhárom játék nagyjából egyaránt produkál, ez az idő elteltével is egyre nyilvánvalóbb lehet mindenkinek, neked is. Az, hogy a 3 évfordulójára lett kész, csak annyit jelent, hogy ennek apropóján lehetett egy csomagban újra eladni mindhárom részt. Akárhány videót is nézek, mindegyiken az SA látszik a legszebbnek, de mivel alapvetően trehányan lett összebaszva ez az egész nagy rakás szar, így végeredményben ez teljesen mindegy. A remastereket te pedig te most nagyon kevered a remake-ekkel, na azok valóban 20+ ezer forintba kerülnek másoknál is, a sima remasteredek viszont nagyon nem. Nemrég jött ki az Alan Wake remastered, cirka 8 ezer forint volt a legmagasabb ára, annál csak olcsóbb mindenhol. ugyanez igaz volt a COD Modern Warfare 2 remasteredre, ami szintén 7 ezer forint volt. a God of War 3 és Last of Us remasteredek valóban drágábbak voltak anno, de még azok is messze voltak még a 18 ezres ártól is, nemhogy a 20+ostól. A Resident Evil, Mafia meg egyéb REMAKE-ek na azok valóban mai tripla A, teljes árú játékként kerültek ki, de azok minőségben is hozzák egy mai játék szintjét, nem úgy, mint a remastered trilógia. Úgyhogy erről ennyit, legközelebb mielőtt valótlan dolgokat írsz, kicsit tájékozódj. A rengeteg bug mellett az is több, mint szégyen, hogy egy ilyen gyenge produkciót sem voltak képesek tökéletesen optimalizálni PC-re, és így már ott tartunk, hogy 20+ éves játékokat kell az újrakiadásuk napján eltávolítani a webáruházakból, mert annyira de annyira szarnak az egészre, hogy gépeken játszhatatlan az egész. Bár a korábban kikerült, irreálisan nagy és nevetséges PC gépigényt alapul véve nem lepődök meg, pontosan erre lehetett számítani, de ez akkor is kurva gáz. A Grove Street fejlesztőket meg óriási hiba volt a mobilos játékok után egy nagygépes fejlesztéssel megbízni, látszik, hogy képtelenek voltak felnőni a feladathoz. Szégyen és gyalázat, hogy másfél éve vettek egy stúdiót, a Rockstar Dundee-t pont amiatt, hogy remastereket fejlesszenek, erre megbízzák a mobilos részleget egy ilyen projekttel. Hát látszik is a végeredményen. Egyébként én nem csak és kizárólag a redditet vettem alapul, hanem minden más egyéb fórumot, YouTube-ot is, azokon pedig egyértelműen állítják, a San Andreas a legszebb. Aki szerint a 3, az valszeg azért látja így, mert eleve a GTA3 volt a legkorábbi, ezzel együtt pedig legcsúnyább rész az összes 3d-s rész közül.

@MolGabi: szerintem az, aki megvette ezt a nevetséges szart az előzetesek alapján ennyi pénzért, meg is érdemli, hogy 21 ezerrel vékonyabb legyen. Aki nem látja, hogy ez az egész nem ér ennyit, és mégis kifizeti/kifizette érte ezt a pénzt, az vállalja fel és ne sírjon.

@TotoWood: Bár szerintem ebben a formában semmilyen potenciál nincs és nem is volt ebben az egészben, a többivel lényegében egyetértek, egy szar alfa verziót adtak ki túlárazva, ami szégyen. Én is abszolút megértem, hogy a legnagyobb nevek elmentek a francba és egyik szemem sír, másik pedig nevet, hogy az RDR2-t még megalkották, felejthetetlen játék lett, viszont kijelenthető, hogy ez volt az utolsó minőségi rockstar játék, innentől már csak a remastered trilógia és a GTA Online szintű szarokra lehet számítani. Szomorú, de ez van.

DereX
Offline
2021. 11. 14. 16:26
Szerintem felesleges egy olyan embernek részletesen válaszolnom aki az egész bejelentés óta csak fikázó kommenteket volt képes produkálni és minden egyes poszt alatt csak ismételgeti magát.

Egy remake/remaster-ért elkérni 7 ezer Ft-ot nem köcsögség. Igenis megér a három játék együtt 21 ezres és hidd el a többség meg is fogja venni, ha értelmesen kijavítják a hibákat. Az összes többi gyártó sem fogja olcsóbban adni a saját remaster/remake-jeit.

Az, hogy neked egyénileg úgy látod az SA lett a legszebb, holott az tartalmazza a legtöbb hibát, főleg grafikai glitchet, nem csak a karaktereket, de még épületeket is beleértve ez a te egyéni döntésed. Én meg hagyatkozok a saját magam által és a több száz másik ember által látott dolgokra akik szerint a GTA3 lett az összes közül az ami a leginkább kész van.

"Alan Wake remastered, cirka 8 ezer forint volt a legmagasabb ára"
7 ezret kérnek el játékonként ember. HÁROM játékot kaptunk felújítva, nem egyet. Tudsz te számolni, vagy megbuktál matekból? A többit inkább el sem olvasom, tök felesleges olyasvalakivel vitázni aki ezt az egyszerű dolgot képtelen megérteni.

Ez a három játék teljesen különböző területek, karakterek, történettel rendelkeznek, s csak a grafikai motor az ami összekötötte őket eddig is. Ezek teljesen külön álló címek.

TotoWood
Offline
2021. 11. 14. 17:16
Magam részéről azért vagyok ennyire csalódott, mert nem ezt vártam. De a pénz már teljesen elvette a kiadó eszét!

DereX
Offline
2021. 11. 14. 17:31
Én amikor bejelentették a remastert örültem, mert mai napig tolom eme három játékot. A pénzt értelemszerűen nem sajnáltam, mert teljesen jó árnak tartom a 3játék/21e ft-ot.

Én még a megjelenés előtt is védtem és írtam sok pozitívumot az első 1-2 bug felmerülésekor is. Aztán láttam azt a káoszt, ahogy egyre több kép, videó érkezett és elképesztően siralmas.

Gyakorlatilag a karakterek kinézete vagy hibásak, vagy éppen karakteridegenek, sőt a felújított környezetbe (épületek, egyéb tárgyak, látványvilág) bele sem illenek.

Aztán jöttek az egyes épületekről, utakról szóló hibák, amik leginkább csak az SA-t érintik.

A káosz eső, a levegőből lebegőhatást keltő szigetek, mert teljesen egyforma a víz és égbolt színe és nincs köd sem.

S ne menjünk el az optimalizálatlanság mellett. Nem csak a PC-t, hanem PS4-et és Switchet is érinti.

Én a továbbiakban sem fogom azt írni amit te TotoWood, hogy az egész kalapszar és még ha a hibás nem lennének akkor is szar lenne. Egyszerűen, ha valaki azt várta, hogy minden full teljesen új hd textúra lesz az inkább várja a következő gta-t.
Az alapvető kinézettel amit csináltak teljesen jó lett mindhárom játék. VC épületei mondjuk eléggé részletszegények még így is. Semmi repedés pl. semmi egyediség, stb.

Ha kijavítják az optimalizálatlanságot, a nyilvánvaló hibákat és a karakterek hibáit akkor én megfogom venni. Az egyetlen amitől tartok, hogy az eleve karakteridegen kinézetek maradni fognak, mint pl. yoda denise, Lance, Tommy stb.

TotoWood
Offline
2021. 11. 14. 17:38
Én azt is írtam, hogy félkész, alpha verzió.
Amit mindenki írt, tele van hibákkal...
Plusz:
Kocsikon miért nem világít a hátsó lámpa? Tolatólámpa? Féklámpa igen, de annyi nem elég. Tudna így is világítani minden.

San Andreas-ban miért olyan nagy a látótávolság, ráadásul köd nélkül? Ha egyik városban vagyok, nem akarom látni nagyon pontosan a hegyet, és a másik várost!

Vice City-ben miért vannak több helyen elrontva a fények? Miért van külső "árnyék" a kocsikon és az irányítható karaktereken?
Nem a rendes árnyék, hanem a másik...

Miért van annyi zene kivéve?
Miért olyan rosszak a karakterek?

Az ötlet, hogy feljavítsák, az nagyon jó, csak hát félkész... Modderekre pedig küldik az ügyvédeket!

DereX
Offline
2021. 11. 14. 19:03
"Kocsikon miért nem világít a hátsó lámpa? Tolatólámpa? Féklámpa igen, de annyi nem elég. Tudna így is világítani minden. "

Nem is vettem eddig észre

"San Andreas-ban miért olyan nagy a látótávolság, ráadásul köd nélkül? Ha egyik városban vagyok, nem akarom látni nagyon pontosan a hegyet, és a másik várost!"

Alapból tök, jó hogy ellehet odáig látni, de ha lenne köd, akkor sokkal jobb lenne. Ahogy láttam páran persze a render distance-t is szidják, de a többség egy jó kis köddel megelégedne, ahogy mint. pl GTAV-nél is van.
Itt egy kép: https://i.imgur.com/CLGOaxF.jpg

Fények és árnyékokat nem igazán láttam problémásnak VC-ben. Legalább is lehet az én szemem nem látja, de ha mutatsz egy hasonló comparision képet akkor valószínűleg látni fogom a problémát.

A zenéket ne a R*-on kérd számon, hanem az egyes előadók jogi képviselőitől. Ki az aki ki tud fizetni MJ szerzői jogával élőknek valószínűleg több millió/milliárd dollárnyi pénzt?




dani.szentgali
Offline
2021. 11. 14. 20:30
DereX: Akkor ezek szerint a felhasználók jelentős része hülye, mint én, és értelmetlen velük vitázni, csak mert ha egy kicsit is figyeltél volna, jobban megnézted volna a kommenteket, nem én vagyok az egyetlen, aki a bejelentés óta csak "fikázza" a játékot. Ha kinyitod a szemed, láthatod, hogy néhány emberen (történetesen rajtad, Toto-n meg Visali Bencén) kívül senki nem elégedett a remastered trilógiával, és mindenki többször is hangot adott ennek, kvázi hiába próbálsz az egyetlen idiótának beállítani pusztán azért, mert nem egyezik a véleményünk, ezt benézted, mert pont, hogy ti vagytok kissebbségben, akiknek tetszik ez a remastered trilógia és indokoltnak tartják az árazást. Felfogtam, hogy 3 játék, de ember, nem vetted észre, hogy hányszor kiadták már őket 20 év alatt, ebben benne voltak a telefonos, grafikailag szintén felújított részek és a San Andreas remastered is, mégsem kerültek ezek soha egyben 21 ezer forintba? Mármint sosem kellett ennyit fizetni akkor sem, ha az ember külön-külön akarta őket megvásárolni. Arról nem is beszélve, hogy ez az egyben kiadás, mármint hogy most már csak egyben lehet megvenni ezeket a játékokat, is azt szolgálja, hogy ezzel minél magasabb árat lőjenek be neki, még akkor is, ha ez nem indokolt. Nyugodtan olvass vissza, rajtam kívül is sokan leírták, hogy nem korrekt az árazás, grafikai modok többsége ennél sokkal szebb volt, stb., szóval nem értem miért engem pécéztél ki. Ennyi erővel saját magadon és a fentebb említett két másik emberen kívül nem méltó senki sem arra, hogy tárgyalj vele, csak mert más a véleményük mint neked, nem tetszik nekik a remastered trilógia és nem tartják korrektnek az árazást. Ha nem tetszik a véleményem, akkor meg ne olvasd el és ne foglalkozz vele. Nem gondolnám, hogy pusztán azért, mert más állásponton vagyunk, ilyen gyerekességhez kellene folyamodni, de ha ennyire zavar téged az, hogy nem jön be az, ami neked meg igen, akkor nem kell elolvasni a véleményem és kész. Ahogy a többiekét sem olvastad el nagy valószínűséggel, ellenkező esetben nem ezt írtad volna nekem, mert látnád, hogy nemcsak a bugok miatt, hanem úgy élből nem elégedett a többség ezzel az egésszel. De ezzel nincs is gond, csak legalább tartsuk tiszteletben a másik véleményét és ne pécézzünk ki egy embert, ne állítsuk azt, hogy csak ő írt negatívan, mert ez egyáltalán nem igaz, borzasztóan távol áll a valóságtól, ezt te is tudod. Én elfogadom, ha neked bejön, vedd meg ennyiért ha akarod, én hülyeségnek tartom, de ez csak egy vélemény. Bízom benne, hogy felnőtt, érett emberek módjára meg tudjuk beszélni ezt, vagy legalább tiszteletben tudjuk tartani a másik álláspontját. Én a magam részéről várom a válaszod és nem fojtom beléd a szót csak azért, mert te is leírtad többször is azokat a dolgokat, amikkel meg én nem értek egyet.

Billy
Offline
2021. 11. 15. 09:57
Ez már nem az a Rockstar amin felnőttem.

TotoWood
Offline
2021. 11. 15. 18:37
Szerintem Grove Street Gamesnél fejmosás van! A felújított trilógia miatt. Balhét valakinek vinni kell, és ők lesznek azok.

dani.szentgali
Offline
2021. 11. 16. 11:49
Billy: Köszi szépen a megerősítést. Úgy látom, másnak sem tetszik a remastered trilógia és a rockstar hozzáállása annak ellenére, hogy kizárólag én lettem beállítva elégedetlen rinyagépnek, aki csak fikázni tud meg elégedetlenkedni. Látszólag nem vagyok egyedüli ezzel, úgyhogy megnyugodtam, hogy végsősoron talán nem bennem van a hiba.
TotoWood: Valószínűleg ők fogják elvinni a balhét, ez tény, és részben ők is tehetnek róla, viszont azt hozzá kell tenni, hogy ez elsősorban sokkal inkább a Take Two fejeseinek a sara, nem a Grove Street Games-é. Ők kaptak egy feladatot, amit a legjobb tudásuk szerint igyekeztek megoldani, arról már nem ők tehetnek, hogy a kiadónak annyi esze volt, hogy egy ilyen projektre egy mobilos portokat gyártó kis stúdiót küldött rá. Úgyhogy, bár az összecsapottságról és a bugokról a kis csapat is tehet, elsősorban nem az ő hibájuk ez az egész helyzet szerintem.

MolGabi
Offline
2021. 11. 16. 18:13
dani.szentgali: Kezd egyre világosabbá válni, hogy miért léphettek ki meghatározó személyek a cégtől az elmúlt évek alatt és Dan Houser tavalyi távozása eddig a legnagyobb szeg abba a bizonyos koporsóba.
Egyébként most a GTA4 modokat kezdik leszedetni...

dani.szentgali
Offline
2021. 11. 17. 11:12
MolGabi: Persze, szerintem amúgy a következő történt a Rockstar és a TakeTwo háza táján: T2 észrevette a GTA Online-ban és az újrakiadásokban rejlő óriási üzleti potenciált és kerekperec megmondta a Rockstaros fejlesztőknek, hogy amennyiben nem szeretnének az utcára kerülni, úgy tegyék azt, amit ők mondanak. Itt nyilván a legtöbb fejlesztőnek nem volt választása, aztán ahogy telt az idő, a rockstar fejeseinek elfogyott a türelme, de mivel a T2 nem volt hajlandó engedni, így inkább leléptek a francba. Lényegében így jutottunk el oda, ahol most vagyunk, vagyis hogy immár 8+ éve csak a GTA5 és GTA Online megy, illetve hogy az RDR2-n kívül csak az újrakiadások, telefonos verziók és most már az eléggé gyengén sikerült remasteredek vannak. Hát, elég gáz. Az pedig ezek után várható volt, hogy leszedik a GTA4 modokat is, nagy valószínűséggel az és/vagy a Red Dead Redemption remastered a jelenleg készülő projektek, amiket majd a GTA5 PS5/XboxSeries-es életciklusa alatt fognak kiadni annak érdekében, hogy esetleges előre nem várt bevételkiesés esetén legyen valami, amit be tudnak majd árazni teljesen irreális áron és minimális munkával és befektetéssel el tudnak készíteni a GTA Online újabb hülye és érdektelen frissítései mellett. Ja és az lesz a nonplusultra, ha a GTA4/RDR remasteredet is lepasszolják majd a mobilos részlegnek hogy csinálják meg, azt hiszem abban nem lesz köszönet.
Hozzászólok
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások