100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás

Hírek /

Elengedi a GTA IV és RDR remastert a Rockstar Games, a GTA VI kerül fókuszba

Miközben sokan bizakodunk abban, hogy a Rockstar Games a GTA IV és az első Red Dead Redemption játékot is remastereli, hogy gond nélkül játszható legyen mai technológiákon is némi ráncfelvarrással, úgy tűnik, a GTA Trilogy minimum megosztó fogadtatása után a fejlesztők jegelték ezeket a be nem jelentett projekteket, és helyette a jövőre a Grand Theft Auto VI-ra koncentrálnak.

A hír először Tez2 Twitter oldalán pattant ki, aki meglepően jó információkat oszt meg sokszor előzetesen is a Rockstar, a GTA Online és a Red Dead háza tájáról, és bár hivatalos álláspont nélkül ez egyelőre pletyka, egész véletlenül pont a Kotaku erősítette meg, aki idő előtt leplezte le a GTA: The Trilogy – The Definitive Edition névvel jelzett feljavított GTA3 trilógiát.

Állítólag a GTA IV és a Red Dead Redemption Remastered abszolút terítéken volt, utóbbit sokan azért is várták, mert az eredeti játék meglepően rövid ideig lesz csak a PS Plus friss előfizetéssel elérhető játékkatalógus szolgáltatásában, de Tez2 és a Kotaku belsős információi alapján ezeket félretette a Rockstar, hogy teljes gőzzel a GTA6-ra koncentráljon.

GTA IV

Az új Grand Theft Auto játék készítését már hivatalosan is elismerte a Rockstar Games, és bár konkrét nevet nem kapott (hiszen miért is deklarálnák ennyire előre), a legvalószínűbb, hogy megkapja  következő római számozást, és a Grand Theft Auto VI címet viseli majd, amit mi nagyon is szívesen írnánk le nap mint nap, nehogy elfelejtsük.^^

Az Unreal Engine-en külsős céggel felújított GTA3 trilógia sok-sok hibával debütált tavaly ősszel, és sokakban ez azért keltett felháborodást, mert sok hanyag megoldás épp a játékok egykori varázsát vágták haza, mások már eleve azt nehezményezik, hogy egy ilyen fontos projektet, nem saját maga oldott meg a Rockstar.

A fejlesztőkre nagyon ráfér, hogy mi, rajongók lecsillapodjunk, mert az utóbbi időben bármit tesznek, mintha darázsfészekbe nyúlnának, mindig sikerül valamilyen negatív komment hullámot kiváltani. Most már azt is láthatóan elismerték, hogy új GTA játék nélkül a levegőben a GTA Online-t sem tudják ugyanolyan lendülettel tovább vinni.

Hogy sajnáljuk-e a két kimaradó remastered játékot, vagy annak örüljünk, hogy teljesen a GTA6 került a készítők fókuszába, azt ki-ki eldöntheti magának. Az már biztos, hogy a Rockstar is új projektek felé veszi az irányít, és ez egy mindkét esetben jelentős előremutató változás.


MolGabi
Offline
2022. 07. 05. 22:10
Éppen a Take2 fejese jelentette be pár hete, hogy érkeznek a régi játékaik Remaster/Remake verziói, szóval bőven benne van a pakliban, hogy GTA4 és RDR1 is jöhet, sőt. Igazság szerint a mostani Houser/Lazlow nélküli R*-tól már ez az újrakiadásos üzleti húzás sokkal hihetőbb, mint bármi előtte. De akit érdekel, még Roger Clark is azt mondta az egyik mostani interjújában, hogy nincsenek belsős információi, de szerinte biztosan újra kiadják az RDR1-et, mert nagyon sikeres lett az RDR2, majd példálózott a Last of Us sorozattal (ugye a 2. rész motorjával újra-újrakiadás jön ott is). https://youtu.be/dj0sy4ay07I?t=2757
A GTA4 és RDR1 "egyszerű Remaster" kiadással már csak azért is lennének kétségeim szemben egy Remake-kel, mert mindkettő ugyanarra az akkoriban még kiforratlan RAGE motorra készült, ugye ismeretes az RDR1 is nehezen állt össze és talán meg sem jelent volna annak idején Leslie Benzies közbenjárása nélkül.

(Azt hiszem 2020-ban csatlakozott a R* családhoz egy kifejezetten Remaster/Remake projektekkel foglalkozó csapat is, akik eddig nem hoztak még ki semmit, azt hiszem R* Dundee a nevük. Szerintem kár még temetni ezt a dolgot.)

Illetve a GTA4 modok üldöztetése, az RDR1 rajongói PC-n játszható változat miatti fenyegetőzések... valami tervük volt/van a játékokkal szerintem.

Viszont akit egy kicsit is érdekel és csak PC-je van, Xenia emulátorral meglepően jól játszható már az RDR1, a GTA4 meg ugye alapból van PC-re is, úgyhogy... ha nem is jön egyik sem, akkor sem akkora érvágás talán. Nekem személy szerint sokkal nagyobb az, hogy annyira sok a befejezetlen terület a 2-ben, eléggé kapkodás lehetett a kiadás előtti időszakra nézve a fejlesztés. Rengeteg munka, amire végül nem adtak időt és az egy kihasználatlan kupac lett... Sajnálatos.

Mindenesetre majd kiderül, de személy szerint nekem már rohadt unalmasak ezek a légből kapott pletykák...

dani.szentgali
Offline
2022. 07. 07. 15:37
Ha igaz a hír, akkor nagyon jól tették. Amúgy is unalmas már, hogy mindenki a múltból akar élni ahelyett, hogy újat alkotna, másrészt az eléggé low effortos GTA Trilógia remastered után inkább ne nyúljanak hozzá a többi, mára már szintén klasszikussá érett játékaikhoz, főleg ne egy 20 fős mobilos játékokat gyártó kis stúdiócska, hogy aztán azokat is elbasszák. Jó ötlet, hogy minden munkaerőt az új részre fordítanak, már régóta ezt kellett volna, sőt a GTA Online fejlesztőket is az új játékra kellett volna ráállítani, senkit nem érdekel már az ezer éves GTA Online. A régi játékaikat úgyis csak a modderek hajlandóak normálisan felújítani, csak az meg nekik nem tetszik mert most olvastam több forrásból is a hírt, hogy a T2 újabb hadjáratot indított a modderek ellen, ilyenekre és a GTAO-ra bezzeg van idejük, de az új játékkal rendesen haladni és új infókat megosztani róla 9 évnyi GTA5 után bezzeg nem megy. A leggázabb kiadó lett a T2, bárcsak valahogy ki lehetne menteni a Rockstart és a játékaikat ebből az egészből, az hogy a kosárlabdás meg pankrációs játékokat gyártó 2kGamest hogy cseszik el teljesen az nem tud érdekelni, de a Rockstart hagyják már végre békén ha már csak tönkretenni tudják. Elég volt a T2 ámokfutásából.
Hozzászólok
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások