100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás

Hírek /

395 millió eladott példányhoz közelít a Grand Theft Auto sorozat, 70 milliónál a Red Dead

Egyre felfoghatatlanabb mennyiségben kel el a GTA sorozat, és különösképp a GTA V, ami máig a széria utolsó kiadott tagja, de a Red Dead Redemption 2 is fantasztikusan teljesít. A Rockstar Games játékok kiadója hétfőn megtartotta legfrissebb üzleti negyedévének értékelőjét, ahol óriási számok hangzottak.

A Take 2 Interactive a 2023-as üzleti év harmadik negyedévét summázta, melyből kiderült, hogy összesen 175 millió darab GTA V játéknál tartanak, ami a digitális eladások és a boltoknak, bolthálózatoknak leszállított mennyiségekből adódott össze (sold-in). Ennél pedig még impozánsabb a teljes Grand Theft Auto sorozatra vonatkozó adat, ami 395 millió darabnál tart.

GTA V eladások
A GTA eladásai a hivatalos prezentációban

Bár a Red Dead Online parkolópályára került, maga a Red Dead Redemption 2 csodásan teljesít. 50 millió értékesített példánynál tart a Arthur Morgan és a van Der Linde banda története, a teljes sorozat pedig 70 milliónál.

A Rockstar Games így két helyet tudhat magáénak az elmúlt 10 év legkelendőbb videojátékainak listáján az USA-ban bevétel alapján: 1. a GTA V, a 8. pedig a Red Dead Redemption 2. Ha pedig az elmúlt 5 évet nézzük, az RDR2 a második helyen van. A T2 egy évtizede szerette volna, ha a Rockstar több erős sorozatot tudna felépíteni, hogy ne csak a GTA-val azonosítsák – ez mára tagadhatatlanul sikerült. A GTA V 2022-ben harmadik volt az éves listán annak ellenére, hogy a játék már 9 éves.

Red Dead redemption eladások
A Red Dead eladásai a hivatalos prezentációban

Meglepő módon a T2 elnöke, Strauss Zelnick a GTA VI leakekkel kapcsolatos kérdésekre is reagált, melyben leszögezte, hogy a szivárgás üzleti szempontból nincs hatással a célra, de érzelmi szempontból nagyon is nyomot hagyott a fejlesztőkben.

A következő Grand Theft Auto játék fejlesztését éppen egy éve, 2022. február 4-én erősítette meg a Rockstar Games.

Zelnick egyébként azt is elmondta, hogy költségcsökkentésre készülnek. Feltehetőleg 1-2 állás is megszűnik, de nagymértékű létszámleépítés nincs kilátásban.

A GTA Online támogatását továbbra is biztosítják, főként miután a Drug Wars kiegészítő megerősítette a játékosbázist. A GTAO újabb frissítést fog kapni még idén, valamikor később. A GTA The Trilogy – The Definitive Edition mobilos változatának megjelenéséről viszont nem esett szó, a megjelenés időpontja "TBA", azaz később jelentik be.

Az értékelőhöz készült prezentációkból egyébként kiderül, hogy az bevételek jelentős része származik digitális forrásból, azaz digitális eladásokból és mikrotranzakciókból.

A kiadó, mely szárnyai alá a Rockstar Games-en kívül a 2K Games, a Private Division és a Zynga tartozik a 2025-ös üzlet évének végéig (2025. március 31.) az alábbiakat tervezi:

  • 24 nagyszabású játék kiadását, amiből eddig 7-et ismerünk
  • 10 indie játék kiadását
  • 38 mobilos játék kiadását, köztük a GTA: The Trilogy – The Definitive Edition-t
  • 7 kisebb volumenű játék kiadását
  • 8 korábbi játék új változatának kiadását, melyből eddig egy sem került bejelentésre (remastered kiadások, új portok)

A Take-Two Interactive 2023-as üzleti éve (FY2023) 2023. március 31. Ezt követően a kiadó a teljes éves ciklust is értékeli, és egyben ismerteti a kilátásokat a következőre, így várhatóan tavasszal, májusban kiderülhet a sorok közül, vajon egy éven belül érkezik-e a GTA VI, amit nagyon-nagyon várunk!


dani.szentgali
Offline
2023. 02. 07. 20:05
Brutális számok, amiken azért jól látszik, hogy a GTA az igaz aranytojást tojó tyúk, nem véletlen, hogy a Red Dead Online-t engedték el. Persze a Red dead sorozatnak sincs miért szégyenkeznie, legfőképp a második résznek, durva hogy 70 millió eladott Red Dead-ből 50 milliót a második részből adtak el. Persze valahol érthető is, amellett hogy sokkal jobban sikerült és még nagyobb szabású lett mint az elődje, ez több platformra jelent meg, pc-n is sokan megvették. Biztos jelen generációs konzolokon is jól fogyna, ha lenne hozzá nextgen verzió. A GTA Online támogatása sajnálatos, igazán elengedhetnék már, de nem meglepő, valszeg soha nem engedik el. Túl sok mindent egyébként nem mondtak a GTA6-ról és a szivárgásokról, ami még mindig érthetetlen számomra, hogy szinte nem is reagáltak semmivel a leakekre (mármint semmit nem mutattak a játékból vagy ilyesmi). Mindenesetre továbbra is lazán kezelik a nyomást. Én mondjuk nem reménykedem az idén tavaszi hivatalos bejelentésben, ha a legutóbbi játékaikat nézzük, akár remasteredről, akár a két legutóbbi érdemi játékukról van szó, mindkettőt ősz elején jelentettek be, és az információk, trailerek, videók túlnyomó többségét is ősszel mutatták be róluk, arról nem is beszélve, hogy mindkettő ősszel jelent meg végül, úgyhogy én trailert sem várok most tavasszal, nemhogy azt, hogy egy éven belül megjelenjen a GTA6. Eleve korán jelentették be (nagy valószínűséggel marketinges okok miatt) mind a GTA5-öt, mind pedig az RDR2-t, majd hosszú ideig nem mutattak róluk semmit, és két évvel a legelső hivatalos bejelentésük és trailerük után jelentek meg, ne legyen igazam, de én megkockáztatom, hogy a GTA6-tal is így lesz majd. Szerintem ez már úgymond a kiadó és fejlesztő taktikája is egy ideje. Örülnék, de nagyon meg is lennék lepve, ha ezúttal nem a korai bejelentés, csönd, tavaszi, majd őszre csúsztatott megjelenési dátumos marketing lenne, mint ami eddig volt, és 2025 őszénél előbb kijönne a GTA6, de ki tudja, talán a nyomás abban mutatkozik majd meg ezúttal, hogy most a megjelenéshez közel(ebb) leplezik le a játékot, és nem kell 2 évig szenvednünk. Akárhogy is legyen, az idő nekünk dolgozik, rövidesen lépnie kell valamit a Rockstarnak.

totyak
Offline
2023. 02. 11. 14:40
Jó, hogy tudunk róla, hogy készül a hatodik epizód, mert máskülönben azt hihetné az ember, hogy még legalább 10 évig és egy újabb konzolgenerációig csak a GTA V lesz velünk, annyira megy az online. Szerintem én már kb. fél éve, vagy több, be sem léptem.
Örülnék egy olyan lebontásnak, ahol az összes részt, platformonként, bemutatják az eladott mennyiségek tekintetében. Főleg nyilván az első epizódok eladásai érdekelnének. Ha van ilyen, dobjatok egy linket, légyszi!

Mindegy is, imádom ezt a sorozatot, minden bosszantó hibájával együtt!
Hozzászólok
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások