100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás

Hírek /

Újra terítéken lehet a Red Dead Redemption Remastered vagy Remake, sőt, még annál több is

A Red Dead Redemption újrakiadásáról már több éve felmerültek pletykák, ám az egyik leghitelesebb szerint a fejlesztést parkolópályára állította a Rockstar Games a GTA IV Remastered kiadásával együtt. Most nagyon úgy tűnik, hogy leporolták a projektet, miután új korhatár besorolást kapott a játék Dél-Koreában, és történet itt nem ér véget...

Red Dead Redemption Remastered

A Social Club fájljai között turkálva pedig arra lettek figyelmesek a rajongók feljavította a Rockstar az achievementek képeit. Ilyen legutóbb a GTA: The Trilogy – The Definitive Edition bejelentése, kiadása előtt történt. Sőt, nem a John Marston története lehet terítéken, mivel ugyanez történt a Midnight Club: Los Angeles esetében is, amiről szintén voltak már pletykák ez elmúlt években.

Midnight Club Los Angeles Remastered

A dél-koreai korhatár-besorolás kapcsán az új értékelést a testek csonkíthatósága miatt kapta játék, amiből arra lehet következtetni, hogy a Red Dead Redemption 2-höz hasonlóan a RAGE motorra, belső stúdióval készül újra a játék. Így egyébként végre PC-n is játszható lesz John Marston legendája, ami bebizonyította, hogy a vadnyugati történetek videojátékban is működnek, és egy szebben kidolgozott Mexikóba is visszatérhetünk – arra a részre, ami végül a Red Dead Redemption 2-be nem került bele.

Az elmúlt hetek fejleményei nagyjából két dolgot jelenthetnek:

  • Megújul a Social Club, talán egy új mobil appal együtt
  • Tényleg készül Remake vagy Remastered az első Red Dead Redemption-ből

Hovatovább, ha pedig újra fejlesztés alatt ál a Red Dead Redemption Remastered, az egyben azt is jelenti, hogy a kivont fejlesztőcsapatra már nincs máshol szükség, ergo a GTA VI sínen van, nincs szükség több fejlesztőre az átcsoportosított területeken.

GTA IV Remastered

A GTA IV esetében egyelőre még nem tűntek fel hasonló furcsaságok, de nagyon bízunk benne, hogy ezt sem hagyja ki a R*, hiszen a GTA IV, Red Dead Redemption és Midnight Club: Los Angeles hármas meghatározó volt a Rockstar Games számára. Ezek voltak az első megjelenéseik a PlayStation 3, Xbox 360 generációban, és az első játékok, amik bemutatták a Social Club szolgáltatásait.


totyak
Offline
2023. 07. 01. 15:08
Hát,magam részéről a GTA IV remasternek jobban örülnék. Imádtam azt az epizódot. Bár szerény véleményem szerint még most is szép az eredeti játék is.

tatec
Offline
2023. 07. 03. 21:01
Remélem nem törlik egyes zene számokat mint az előző kiadásnál tették!

dani.szentgali
Offline
2023. 07. 06. 12:06
totyak: Most is megállja a helyét a GTA4, főleg a zseniális és élethű fizikai - és törésmodell, de azt azért be kell látni, a grafika már nem az igazi és mindent összevetve bár ténylegesen megállja a helyét, azért már nem nevezhető teljes egészében korszerűnek. Plusz lehet, hogy PC-n ott az eredeti játék a PC-s tábornak, de konzolon legfeljebb csak Xboxokon lehet játszani vele, így a PS tulajoknak jelen pillanatban elérhetetlen a játék. De a GTA4 egyelőre úgy tűnik, nincs terítéken, vagy ha mégis, nagy valószínűséggel először az RDR1 lesz remasterelve, ami téged ugye nem érint, mert nem jött be ez a franchise. Viszont előbb-utóbb talán a GTA4 remastered is elkészül és azt is kiadják, ez nagyban múlik valszeg az RDR1 remastered minőségén és fogadtatásán, szóval ha más miatt nem is, ezért mindenképp érdemes még neked is drukkolni, hogy sikeres legyen az RDR1 remastered. Meg hát ugye az új GTA-ról sem nagyon tudni sok mindent továbbra sem, az RDR1 remastered minden bizonnyal előbb jön ki, de jó eséllyel a GTA4 remastered is. Ha nenm szarják le az egészet, nem passzolják le megint annak a 20 fős mobilos csapatnak a a projektek és rendesen, tisztességesen, RAGE motorban újítják fel akár az RDR-t, akár a GTA4-et, akár mindkettőt, az azért jó is lehet míg várunk a GTA6-ra, de a GTA Trilógia után nem érdemes nagyon beleélni magunkat semmibe. De ha igaz a hír, hogy sok GTA6-os fejlesztő már befejezte a melót a GTA6-on és ténylegesen ők fejlesztik a remasteredeket, akkor még van is esély rá, hogy ezek jók lesznek és megéri majd őket beszerezni. Mindenesetre remélem, ezeket a remasteredeket már csak az újabb konzolokra adják ki.
tatec: Hát, az RDR1 remasteredben biztosan nem, hiszen ott a számokat ők rendelték meg az előadóktól akiket kifizettek már rég, és tulajdonképpen jogilag azok a számok a Rockstaré és a T2-é, szóval ott biztosan nem fognak kivágni betétdalokat. Viszont ahogy sejtem, a te kérdésed a GTA4 remasteredre irányult, nem pedig az RDR1-re, ott viszont mivel nem saját számokról van szó, hanem licencelt dalokról, amelyeknek a licence már régestova lejárt, a T2-nek pedig komoly pénzekbe kerülne, hogy ezen számokat újra licenceljék, aminek kifizetésére szinte biztosan nem lesznek hajlandóak, ahogy a GTA trilógia remasteredben sem fizettek, hanem egy megcsonkított rádiós felhozatalt raktak bele, így tuti, hogy ha valóban elkészül valamikor az RDR1 Remastered után a GTA4 újabb kiadása is, abban ugyanúgy jóval kevesebb zeneszám és megcsonkított rádióállomások lesznek, akárcsak a GTA Trilógiában, hacsak nem nyitják ki a pénztárcájukat és fizetnek, de erre ettől a mai T2-től és Rockstartól vajmi kevés az esély, szóval ne nagyon reménykedj, hogy minden zene alapból benne lesz a GTA4 Remasteredben, sőt.

Bence (Visali)
Offline
2023. 07. 10. 20:43
totyak: Én is ennek örülnék a leginkább a három közül, bár úgy érzem, világpolitikai okok miatt nem ez lenne a legszerencsésebb időpont a megjelenésre.

A Red Dead Redemption 1 szerintem szuper kis ráncfelvarrást kapott Xbox-on. Egyedül talán Mexikó miatt nézném meg egy Remake-ben.

dani.szentgali
Offline
2023. 07. 13. 00:23
Bence (Visali): Az RDR1 miféle ráncfelvarrást kapott Xboxokon? Csak mert tudtommal nincs semmi ilyesmi, csupán a visszafelé kompatibilitás miatt az Xbox 360 változat elfut Xbox One-on, illetve gondolom a legújabb Series X/S konzolokon is, illetve annyi hogy az újabb, X360-nál sokkal erősebb masinákon 720p helyett lehet 1080p-ben vagy akár 4kban is futtatni 30 fölötti fps-sel, ami nyilván király meg minden, de azért "ráncfelvarrásnak" nem igazán nevezném azt, hogy az új eszközök nyers ereje miatt egy szimpla visszafelé kompatibilitásnak hála valamivel jobban fut, pontosabban magasabb felbontással meg fps-sel. A Rockstar részéről nem történt semmiféle átdolgozás vagy módosítás, szóval ennyi erővel a GTA4 pc-s, sima tehát modok nélküli, legújabb VGA-n meg procin meg ramon futó változatára is rá lehetne sütni, hogy ráncfelvarrás, vagy felújítás, remastered vagy egyenesen remake. De nincs Xboxom már 7 éve, szóval javíts ki, ha valamit félreértettem, és tényleg kiadtak Xboxra egy felújítást. Egyébként, ha valaha is lesz ténylegesen egy RDR1 remastered vagy remake, amit az általad a cikkben ecsetelt dolgok (pl. hogy a Rockstaros alkalmazottak egy része már befejezte a munkát a GTA6-tal és így már dolgozhatnak többen is egy másik projekten) miatt ténylegesen komolyan vesznek, és egy minőségi, RAGE motorban kódolt újrakiadást és felújítást fognak kiadni, akkor én is részben Mexikó miatt lennék rá kíváncsi, részben pedig amiatt, mert már bizony az RDR2 sem egy mai játék, nemsokára 5 éves lesz, ráadásul újabb konzolokra nem is kapott grafikai meg FPS tuningot, szóval engem nemcsak a felújított Mexikó, hanem az összes többi felújított, az újabb konzolokon magasabb felbontással, élesebb, szebb textúrákkal és színekkel, illetve természetesen több fps-sel is futni képes többi terület miatt is érdekel, egyszóval megnéznék egy modern RDR-t konzolokon is azzal a grafikával és fps-sel (vagy legalábbis a régi konzolos verziónál mindenképp ehhez jóval közelebb álló grafikával), amikkel jelenleg kizárólag az újabb, erősebb pc-ken képes futni az RDR2, mert bár még mindig nagyon szép az 5 éves PS4-es verzió is, azért az újabb PC-ken készült gameplayekhez képest látszik a jóval gyengébb minősége minden téren. Illetve nem lenne rossz pár RDR2-es gameplay elemet az első rész remastered verziójában látni, pl. eszközkerék, vagy csak egy horse bonding level. Na de inkább nem élem bele maga ezekbe se, hisz hivatalosan még mindig nincs bejelentve...
Hozzászólok
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások