100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás

Hírek /

Red Dead Redemption 2 PS5, Xbox Series X|S kiadás szerepel a kiszivárgott Microsoft dokumentumokban

Készülőben lehet, vagy legalábbis valamikor bizonyosan fejlesztés alatt állt a Red Dead Redemption 2 PS5, Xbox Series X|S kiadása kiszivárgott Microsoft dokumentumok szerint. 

A Microsoft már jó ideje harcot vív az amerikai FTC-vel, hogy felvásárolhassa az Activision-Blizzard cégcsoportot, melynek kapcsán az FTC megszámlálhatatlan bizalmas és érzékeny dokumentumhoz, e-mail üzenethez, prezentációhoz szerzett így hozzáférést, ám a kormányzati oldalon valami félrecsúszott a titkosítással - az FTC szerint a a Microsoft hibájából - ami kapcsán rengeteg információ derült az Xbox terveiről, amik az elmúlt pár évben terítéken voltak.

Olyan információk derültek ki, mint hogy 2028-ban esedékes legkorábban a következő teljesen új Xbox, az Elder Scrolls VI 2026 előtt biztosan nem érkezik, és Xbox konzol exkluzivitást élvez majd, vagy hogy remastered készül az Oblivion és Fallout 3 játékokból. A kevésbé szaftos oldalakon túljutva azonban más érdekességek is kiderülnek, mint például hogy az Xbox 2022-ben számolt a Red Dead Redemption 2 dedikált 9. konzolgenerációs, azaz PS5 és Xbox Series X|S megjelenésével a tavalyi naptári év végén.

A 2022 májusában a Microsoft azt mérlegete, milyen eséllyel kerülhet be a kiadás a megjelenés pillanatában az Xbox Game Pass kínálatába a megjelenés napján, és hogy ez mibe kerülhet az ajánlat. Több, mint 5 millió dollárt saccoltak havi 10 millió óráért, ám nagyon alacsony esélyt ítéltek annak, hogy a tervezett időben létrejöhet az üzlet.

Red Dead Redemption 2

A további oldalakon más érdekességek is kiderülnek, például hogy a Red Dead Redemption sorozat 20. helyen éppen becsúszik a TOP 20 játék közé Xbox konzolokon a havi játékidő alapján. Havonta mintegy 900 000 játékos játszik a játékkal, összesen mintegy 900 millió órában. A GTA egyébként a 4. helyezett ugyanezen a listán a Fortnite, a Call of Duty és a után. Havi 6.9 millió játékos játszik vele 6.4 milliárd órában.

Ezzel bizonyosságot nyert, hogy az új verzió abszolút terítéken volt a Rockstar Games-nél, az azonban nem derül ki, hogy halasztották-e a megjelenést fejlesztési gondok miatt, esetleg mert a GTA VI fejlesztése került fókuszba, vagy mert lelőtték a projektet.


dani.szentgali
Offline
2023. 09. 21. 13:19
Várható volt. Az újrakiadások korát éljük, ráadásul a rockszar már régóta ebből és a GTA Online-ból él. Majd itt is picit feljebb viszik a textúrákat, beraknak egy 60fps módot, rácsapják a borítóra a PS5 meg Xbox Series X/S logókat meg feliratokat, aztán ne adj isten ingyenes vagy max 3-5 ezer forintos frissítés helyett ezt is eladják majd minimum annyiért, amennyit a GTA5 PS5 és új generációs Xboxos újrakiadásaiért is pofátlan módon elkértek, miközben alig van különbség az eredeti konzolos verziókhoz képest, illetve az Online-t úgysem fogják frissíteni a PS5-ös verzióban sem. De szerintem valószínűbb, hogy a közeljövőben egyelőre még nem adják ki újra az RDR2-t, előtte szerintem a GTA6-ot adják ki és miután azt 1-2 évig önmagában nyomatják, majd akkor fognak előrukkolni a túlárazott 60fpses RDR2-vel. Hányinger banda.

Bence (Visali)
Offline
2023. 09. 23. 00:25
dani.szentgali: Én azt gondolom, a Red Dead Redemption 2 a pozitív ellenpélda a Rockstarnál, amióta csak megjelent. Elengetdték a Red Dead Online fejlesztését is, amit én cseppet sem bánok, ha ez elősegíti a Red Dead Redemption 3 korábbi érkezését.

dani.szentgali
Offline
2023. 09. 28. 13:03
Bence (Visali): Nem hiszem, hogy az RDO frissítéseinek elengedése bármivel is hozzájárul ahhoz, hogy hamarabb jelenjen meg az RDR3, ami amúgy is felfoghatatlanul messze van még, hiszen előbb a GTA6 jön, tuti nyomatni fogják minimum 3-4 évig, de inkább tovább, s majd csak azután fognak bejelenteni bármilyen új játékot is, ami szintén nincs kőbe vésve, hogy az RDR3 lesz, hiszen nagyon jól tudod, hogy sokkal több franchise-uk van, mint a GTA és Red Dead. Bőven elképzelhető, hogy a GTA6 után Bully2, vagy valamelyik másik játékuk újabb része jelenik meg és nem a Red Dead 3. Szerintem szokás szerint túl naiv vagy, az RDO-t mind tudjuk, hogy amiatt engedték el, mert egyszerűen nem hozott olyan számokat a játékosok és főleg a mikrotranzakciók és az azon keresztül termelt pénzek tekintetében, mint a GTA Online, plusz mivel a GTA a híresebb, több embernek szóló, népszerűbb sorozatuk, kvázi fejőstehén, így nyilván az ezer éve várt új GTA játék fejlesztése miatt engedték el az összességében nagyon sikeres, de a GTAhoz képest közel sem akkora jelentőséggel bíró sorozatuk második részének kevésbé profitábilis online módját (amit egyébként több, általatok is lehozott hírben meg is erősítettek). Nem sok köze van ennek az RDR3-hoz. Ha eszerint a logika szerint nézzük a dolgokat, akkor már rég elengedték volna a GTA Online-t is, és legalább 3 éve kint lenne az új GTA. Itt már minden csak a pénzről szól, nem a rajongókról. Pláne nem azok után, hogy az ismert kulcsemberek is leléptek a süllyedő hajóról. Abban az egy dologban viszont egyetértünk, hogy a 10 éve ismert "új" Rockstar Games-re az egyetlen, pozitív ellenpélda az RDR2 single player, de hát már ennek is lassan 5 éve, borzasztóan sok idő telt el azóta. Kérdés, hogy az csak a régi, általunk ismert és szeretett Rockstar és a távozó kulcsemberek hattyúdala volt-e, mint aminek mindmáig érződik, vagy valami más. Erre a kérdésre nem tudom a választ, majd csak a GTA6 fogja megadni. Viszont én személy szerint erősnek érzem a gyanút, hogy bármennyire is jópofa játék lesz a GTA6, nem fog maradéktalanul kárpótolni az elmúlt 10+ évért, főleg nem úgy, hogy jó eséllyel itt is csak a GTA Online fog menni, mint postlaunch support.
Hozzászólok
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások