100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás


Cikkek /

GTA Online - Los Santos Tuners

A GTA Online Los Santos Tuners ingyenes frissítés végre elhozta a multiplayerbe a rengeteg játékos által várt autós találkozók élményét. Most már nem csak a garázsban állhatnak a vagányabbnál vagányabb verdáink, de biztonságos helyen mutathatjuk meg őket a többi érdeklődő, békés játékosnak. A frissítés azonban ennél sokkal több új lehetőséget tartalmaz – tesztvezetést, jó pénzt hozó missziókat, gyűjtenivalókat, és mind-mind a tuningolt járműcsodákról szól, melyhez ráadásul most számos klasszikus modell GTA módra átszabott változata is csatlakozik.

Ebben a gyorstalpaló cikkben összegyűjtöttünk minden fontos tudnivalót a GTA Online Los Santos Tuners update lehetőségeiről, melynek zömét végre Solo, Invite Only és Closed Friend sessionökben is békében élvezhetjük. Megtalálod, hogyan oldhatod fel a trade price árakat az új járművekhez, megnézheted, hogyan kereshetsz minél több pénzt az új küldetésekkel és feladatokkal, és segítünk kiszámolni a saját autóműhelyed költségeit a jó kezdéshez. Segítünk eligazodni az új lehetőségek között, melyek között PvE és zárt PvP, freemode PvP tevékenységek egyaránt akadnak.

Utóbbi kapcsán bevezetünk új indikátorokat, hogy könnyebben beazonosítsd azokat az új játékmódokat, ami a saját játékstílusodnak megfelel:

  • Passive PvE: Passive Mode-ban is teljesíthető Player versus Environment feladat.
  • Freemode PvE: Olyan játékmód, ami alapvetően kooperatív, és freemode szobában teljesítendő, viszont nem játszható passive módban, ezért más játékosok keresztbe tehetnek, ezért könnyen PvP vagy PvEvP szituációba csaphat át.
  • Zárt PvE: Elkülönített szerveren zajló misszió, ahol kooperatív együttműködésben kell teljesíteni a feladatot.
  • Freemode PvP: Olyan Player versus Player játékmód, amely freemode-ban zajlik, tehát nem csak a szintén résztvevő játékosokkal kell szembenézned, de minden más játékossal, aki csak úgy betrollkodna a szobán belül.
  • Zárt PvP: Elkülönített szerveren zajló futam vagy kihívás, ahol a játékosok akár egymást szabotálva próbálnak meg a legjobbak lenni, győztesen kikerülni, de a résztvevőkön kívül további játékosok nincsenek jelen.

Tartalom, gyorslinkek:

LS Car Meet és Membership – autóstalálkozók és tagság

A GTA Online térképére felkerült egy új LS embléma, ami Cypress Flats negyed egyik zárt hangárjába vezet. Itt gyalogosan vagy kocsival csatlakozhatsz Los Santos underground életének legújabb szeletéhez, ahol néhány új és ismerős karakter, név szerint Mimi, Hao, Sessanta és KDJ (Moodymann) vezet be a kipufogófüst homályába burkolódzó éjszaka rejtelmeibe.

GTA Online Los Santos Tuners Mimi GTA Online Los Santos Tuners: KDJ és Sessanta

Alapvetően hét lehetőség nyílik meg számunkra a hangárba lépve:

  • Lehetőségünk van megnézni különböző ízlésesen tuningolt kocsikat, beleértve más játékosokét is, akik elhozzák valamelyik járműcsodájukat a hangárba, amivel ihletet meríthetünk.
  • Az LS Car Meet Membership megváltása után ($50.000), melyet Miminél (információ ikon) vásárolhatunk meg, kipróbálhatjuk a saját autónkat vagy néhány kiemelt kocsit a tesztpályán (Test Drive). A kiemelt kocsikat a tesztpálya bejáratánál találod egy autó + kormány ikont kell keresned. Érdemes időnként visszanézni, hiszen könnyen lehet, hogy előre kipróbálhatsz egy olyan kocsit, ami csak később lesz elérhető a GTA Online-ban! A tesztpályán időpróbán (Time Trial) vehetünk részt, és más játékosokkal is összemérhetjük, mire vagyunk képesek a volán mögé ülve. Akár konkrét játékosokat is meghívhatunk az Interaction Menüt használva.
  • Megnézhetjük az aktuális Ride Prize jutalmat, mellyel az ügyes sofőrök ingyen szerezhetnek meg egy menő verdát. Kövesd az ajándék ikont, hogy szemrevételezd az aktuális jutalmat. Hogy megszerezd, kapcsolódó kihívásokat kell teljesítened, melyek akár több napot is érinthetnek. A teljesítendő feltételeket az Interaction menüben találod. Interaction Menu > LS Car Meet > Prize Ride Challenge. Ugyanitt tudod majd behajtani a nyereményed, ha sikerül teljesítened a feltételeket. A Ride Prize jutalom hetente változik.
  • Elindulhatsz az autóversenyzés új futam szériáján, melybe a rajtzászlós ikonnal jelzett fickóhoz sétálva tudsz csatlakozni, de természetesen ezek is elérhetők a szünet menüből (Pause Menu > Online > Jobs > Quick Job), illetve a telefonra kapott értesítésekkel (Notifications). Három különböző futammal találkozhatsz: Street Race, Sprint Race és Pursuit Race, melyeket lentebb részletezünk.
  • A hangárban természetesen elérhetővé válik egy Mod Shop is, ahol tuningolhatod az aktuális verdádat, ha ihletet merítettél a találkozón.
  • Vásárolhatunk egyedi tetoválásokat az LS Car Meet Tatto Shop tetoválószalonjában.
  • Vásárolhatunk egyedi öltözékeket, kiegészítőket a LS Car Meet Merch Shop ajándékboltjában.

Mindezekkel a tevékenységekkel egy új ismeretségi szint skálán lépkedhetsz felfelé (Reputation), mely 250 szinten át jutalmazza a játékosokat.

GTA Online Los Santos Tuners LS Car Meet GTA Online Los Santos Tuners LS Car Meet

Az LS Car Meet hangárja beállítható spawn lokációként, azaz ide tölthet be minket a GTA Online indítás után. Ezt a Pause Menu > Online > Options > Spawn Location menüpontjánál lehet beállítani.

LS Car Meet Membership - tagság

Az LS Car Meet tagsági díj ellenében nyílik meg számodra a résztvétel kocsival, a Test Track és Test Drive, a Ride Prize, és a helyi tuning műhely. Ennek ára $50.000. Ha elérted a 20. szintet a Car Meet Reputation skálán (jobb alsó sarok teljes HUD nézetben), akkor már saját autóstalálkozókat is szervezhetsz, ahol kiürül a hangár, és csak Te szabod meg, ki vehet részt a találkozódon (Private Takeover) – ehhez további $50.000 dollárt kell kiperkálnod.

GTA Online Los Santos Tuners Ride Prize Challenge

Interaction menu

Amennyiben a raktárépületben tartózkodunk Cypress Flats-ben, az Interaction Menübe bekerült egy új LS Car Meet menüpont, mellyel az alábbi opciók érhetők el:

  • Invite to LS Car Meet: Meghívhatod a barátaidat, más játékosokat a hangárba
  • Request Personal Vehicle: Lehívhatod a hangárba a legutóbb használt (aktív) saját kocsidat
  • Prize Ride Challenge: Megnézheted, milyen kihívásokat kell teljesítened az aktuális Prize Ride jutalomért.
  • Sprint: Sprint versenyt indíthatsz.
  • Vehicle Options: Beállíthatod, hogyan jelenjen meg a hangárban parkoló verdád, például melyik ajtaja legyen nyitva, a motorháztető nyitva legyen-e, stb.
  • Takeover Options: A privát autóstalálkozódhoz kapcsolódó beállításokat találod itt.
  • Test Track Access: Beállíthatod, ki csatlakozhat melléd a tesztpályán

LS Car Meet Reputation – szintlépés

Akárcsak az Arena War frissítéssel megnyílt stadionban, az autóstalálkozóknak helyszínt adó hangár is egy új belső saját szintlépéses rendszert vezet be a játékban, mely 250 szinten át jutalmaz. Az egyes szintek egyedi tuning elemeket, tetkókat, ruhákat, és ami a legfontosabb: trade price árakat oldanak fel, azonban a jutalmazás nem fix, játékosonként változik, ki mit kap épp. A jutalmak között segítők is szerepelnek, akiket a Contract feladatok során hívhatunk segítéségül. Ehhez az LS Car Meet raktárépületben töltött idő és a kapcsolódó versenyek, gyakorlatilag az is, ha csak nézelődünk, tengünk-lengünk a Cypress Flats-i hangárban.

Új utcai versenyek

GTA Online Los Santos Tuners

Új futamok váltak elérhetővé a multiplayerben, ahol különböző fix pályánkon versenyezhetünk más játékokkal, szerencsére zárt szerveren, tehát a freemode játékosok nem kavarhatnak a levesbe. Némelyek a tesztpályán (Test Track) zajlanak, míg mások odakint Los Santos-ban vagy Blaine County-ban. Utóbbiak esetében a pályák néha önmagukban is veszélyesek, sok fix objektum mellett vezetnek tovább, vagy akár olyan helyzet is kialakulhat, hogy a lemaradt játékosokkal szemben kell tovább haladnod.

Test Drive Zárt PvP

Ökörködhetsz a tesztpályán egy magad vagy egy játékostársad (azaz max. 2 játékos), a sajáőt kocsiddal vagy valamelyik tesztelhető kocsival.

Time Trial Passive PvE

A tesztpályán állíthatsz fel egyéni rekordot a checkpointokat követve. Más játékosok is feltűnhetnek a pályán, ám ők non-contact, halvány formában jelennek meg, nem ütközhetsz velük, nem árthattok egymásnak.

GTA Online Los Santos Tuners Test Drive GTA Online Los Santos Tuners Test Drive

Head-to-Head Zárt PvP

Gyakorlatilag rövid gyorsulási versenyek, ahol a sebesség és a precíz vezetés számít a starttól a célig.

Scramble Zárt PvP

Hagyományos verseny, melyen 2-4 játkos checkpointok mentén halad előre és próbálja megelőzni a másikat a győzelemért.

Sprint Freemode PvP

2-4 játékos versenyezhet egy Los Santos városában elhelyezett checkpointig és vissza. Az útvonal szabadon megválasztható, kocsit viszont nem lehet cserélni, és a teljesítmény tuning is számít.

GTA Online Los Santos Tuners Street Race GTA Online Los Santos Tuners Street Race

Street Race Series Zárt PvP

Hagyományos utcai versenyek 2-8 játékos részére, ahol akár több körön át versenyezhetnek a játékosok azokkal a kocsikkal, amelyeket a frissítés ad a játékhoz. A host dönthet a beállításokról, például a napszakról, időjárásról, vagy hogy használhatók legyenek-e a birtokolt felfejlesztett kocsik (Custom Vehicles). A frissítés megjelenésekor hét Street Race pálya vált elérhetővé:

  • Street Race Series: Back at the Rancho – Kanyargós, világító festékkel jelzett pálya a Grove Street közelében, ahol ha szemfüles vagy, használhatod a sikátorokat rövidítésként. Persze jól vigyázz, hiszen ott sok kisebb tárggyal, kiálló fallal ütközhetsz.
  • Street Race Series: Beachfront Runner
  • Street Race Series: Country Pursuits – Verseny Paleto Bay-ben, ahol néha szemtől szemben haladnak a játékosok, vagy átellenesen találkoznak a kereszteződésben.
  • Street Race Series: High Society – Verseny Rockford Hills utcáin, sok kanyarral.
  • Street Race Series: Home Sweet Home – Újabb kanyargós pálya a belvárosban. Itt is használhatók a sikátorok alternatív útvonalként.
  • Street Race Series: The Business End
  • Street Race Series: Up Your Alley

The Pursuit Series Zárt PvP

Ehhez a versenyhez 5-ös szintet kell elérni az LS Car Meet Reputation skálán. A Pursuit futamokon fix startponttól kell egy fix célhoz elérni, miközben a rendőrök is üldöznek. Ebben a játékban 4-16 játékos vehet részt egyszerre, és szintén csak a frissítéssel érkezett új kocsikkal vehetünk részt rajtuk:

  • Pursuit Race Series: A Real Education
  • Pursuit Race Series: Get Trucked
  • Pursuit Race Series: Good Bet
  • Pursuit Race Series: Groving
  • Pursuit Race Series: Industrial Action
  • Pursuit Race Series: It's Terminal
  • Pursuit Race Series: Join The Club

Los Santos Tuners új autók

A GTA Online Los Santos Tuners frissítés önmagában 17 új kocsit adott a játékhoz, melyből 10 azonnal elérhető lett, a többi pedig folytamatosan válik majd elérhetővé. Szinte mindegyik kocsi rendelkezik egy olcsóbb Trade Price árral, egyfajtai kereskedői árral, melyet meghatározott LS Car Meet Reputation szint elérésével oldhatunk fel. Sajnos kiszámíthatatlan, hogy mikor melyik autó trade price ára oldódik fel, minden játékosnál teljesen egyedi, de annyi fix, hogy az 1.,5., 10.,15., 20., 25., 30., 35., 40., 45., 50., 55., 60., 70. és 75. szinten válik elérhetővé egy újabb kocsi trade price ára. de Az új kocsik között felbukkannak a kultikus tuningverdák, és a GTA San Andreasból ismerős autónevek.

10 új kezdő kocsi:

Márka és modell név Teljes ár Trade Price ár
Vapid Dominator GTT $1.220.000 $915.000
Vulcar Warrener HKR $1.260.000 $945.000
Annis Remus $1.370.000 $1.027.000
Obey Tailgater S $1.495.000 $1.121.250
Karin Futo GTX $1.590.000 $1.192.500
Annis ZR350 $1.615.000 $1.211.250
Dinka RT3000 $1.715.000 $1.286.250
Annis Euros  $1.800.000 $1.350.000
Dinka Jester RR $1.970.000 $1.477.500
Karin Calico GTF $1.995.000 $1.496.250

7 további kocsi, mely később került vagy kerül feloldódásra:

Márka és modell név Teljes ár Trade Price ár
Karin Previon $1.490.000 $1.117.500
Übermacht Cypher $1.550.000 $1.162.500
Pfister Growler $1.627.000 $1.220.250
Vapid Dominator ASP $1.775.000 $1.331.250
Emperor Vectre $1.785.000 $1.338.750
Karin Sultan RS Classic $1.789.000 $1.341.750
Pfister Comet S2 $1.878.000 $1.408.500

Galéria:

GTA Online Los Santos Tuners: Karin Calico GTF GTA Online Los Santos Tuners: Karin Futo GTX GTA Online Los Santos Tuners: Annis Euros
Karin Calico GTF Karin Futo GTX Annis Euros
GTA Online Los Santos Tuners: Vapid Dominator GTT GTA Online Los Santos Tuners: Annis ZR350 GTA Online Los Santos Tuners: Dinka RT3000
Vapid Dominator GTT Annis ZR350 Dinka RT3000
GTA Online Los Santos Tuners: Vulkar Warrener HKR GTA Online Los Santos Tuners: Obey Tailgater S GTA Online Los Santos Tuners: Dinka Jester RR
Vulcar Warrener HKR Obey Tailgater S Dinka Jester RR
GTA Online Los Santos Tuners: Annis Remus    
Annis Remus    

Media Player – új zene lejátszási listák

Miután a Rockstar Gamesmegalapított saját hangfelvétellel foglalkozó stúdióját, a CircoLoco-t, néhány mixet, lejátszási listát a GTA Online-ba is beletettek, melyeket egy a rádiócsatornák között megjelenő Media Playert kiválasztva, vagy versenyeken a lobbi menüjében választhatunk ki.

GTA Online Los Santos Tuners Media Player USB stick GTA Online Los Santos Tuners Media Player USB stick

Összesen 4 CircoLoco USB sticket kell megtalálnunk hagyományos gyűjtenivalóként, melyek szerencsére nem kívánják meg, hogy milliókat költsünk el más bizniszek épületére, annak ellenére, hogy egy részüket ott találjuk őket, viszont ha nincs sajátunk, legalább egy másik játékost találnunk kell, aki beenged a saját éjszakai klubjába és árkádjába.

Begyűjthető USB stickek Passive PvE

CircoLoco - ezek begyűjtése után egy ajándék CircoLoco póló kerül a gardróbba:

  • Az autóstalálkozó raktárépületében, nem messze az autótuning műhelytől
  • Az egyik asztalon a casino tetőteraszán
  • Az éjszakai klubban Tony Prince asztalán
  • Az árkád bárjában

Moodymann:

  • A fenti négy mellett van egy ötödik is, mely a frissítés aláfestő zenéit tartalmazza Moodymanntől. Ez szintén az autóstalálkozó helyszínén kell keresned, pontosan egy fehér Bravado Gauntlet nyitott csomagtartójában, ám ez a kocsi nemmindig vesz részt a találkozón.

Auto Shop – saját szerelőműhely biznisz

Természetesen ebből a frissítésből sem tudta kihagyni a Rockstrar Games a már bevett biznisz modellt, azaz itt is vehetünk sok pénzért egy épületet, amit kiegészíthetünk, testreszabhatunk mindenfélékkel, majd CEO, VIP vagy motoros banda vezéreként kapcsolódó feladatokat vállalhatunk el, üzleti tevékenységgel szerezhetünk bevételt, ám ezúttal lett egy apró, de annál hasznosabb csavar is a történetben.

GTA Online Los Santos Tuners Auto Shop GTA Online Los Santos Tuners Auto Shop

Az Auto Shop épületét a Maze Bank Foreclosures weboldalán vásárolhatjuk meg, összesen öt épület közül választhatunk, melyek eltérő negyedekben vannak, és eltérő alapárakon vásárolhatók meg. Mindegyik Los Santos városában található, és a szünet menü Online > Options > Spawn Location menüpontja alatt beállítható spawn lokációként, hogy azonnal ide dobjon be minket a játék amennyiben megvásároljuk a Personal Quarters kiegészítést, de csak azután, hogy elvégeztük Sessanta ránk bízott első feladatát, és a saját tuning műhelyünket is ezt követően vehetjük használatba.

Épület, negyed neve Alapár Ár teljes felszereltséggel
Mission Row $1.670.000 $4.172.000
Strawberry $1.705.000 $4.207.000
Rancho $1.750.000 $4.252.000
Burton $1.830.000 $4.332.000
La Mesa $1.920.000 $4.442.000

Mindegyik ingatlant további kiegészítőkkel tehetünk otthonossá, és extra szolgáltatásokat is kérhetünk melléjük: 

Style - stílus
Flawless $265.000
Polished $275.000
Concrete Chic $285.000
Nostalgia Trip $325.000
Route 68 $340.000
Super Chibi $360.000
Wildstyle $425.000
Race and Chase $450.000
Tint - korlát színe
Bármilyen szín $187.500
Emblem - logó  
Crew Emblem Ingyenes 
Hot Rod  Ingyenes 
Americana  $62.000 
Euro  $68.500 
Modern  $75.500 
JPN  $85.500 
Wildstyle  $94.500 
Joystick  $104.500 
+ Crew name - crew név kiírása a lépcsők fölé  $50.000 
Staff - extra személyzet, akik helyettünk végezhetik el a kocsik leszállítását az ügyfeleknek
Staff member 1 $385.000 
Staff Member 2  $385.000 
Extras - extra terek, szolgáltatások
Personal Quarter - lakónegyed ággyal, ruhatárral és fegyvertárral, ahol freemode-ban kivehetünk pár fegyvert az eszköztárunkból  $340.000
Car Lift - egy második emelő, így egyszerre két kocsirendelésen is dolgozhatunk $650.000 
Membership – Itt is megválthatjuk az LS Car Meet tagságunkat, ha ezt korábban mehgtettük, elhalványul ez az opció $50.000 

Mindent egybevetve…

  • A legolcsóbb vétel $1.670.000 dollárba kerül.
  • A legdrágább vétel mindennel együtt $4.862.000 dollárba kerül.

Legalább egy staff membert érdemes azonban tartani, ha foglalkozni szeretnénk a tuning biznisszel.

Vásárlás után nem szabad megijedni, először az alapértelmezett kinézettel fogunk találkozni. A „setup” bevezető küldetés után öltözik az általunk választott köntösbe a hely.

Az épületben legfeljebb 10 járművet tárolhatunk, és bármelyikbe beülve elkezdhetjük tuningolni az új kedvenc verdánkat. Az Auto Shopodba egyébként Race’n’Chase árkádjátékok is kerülnek.

„Setup”küldetés Freemode PvE

GTA Online Los Santos Tuners Auto Shop Setup GTA Online Los Santos Tuners Auto Shop Setup

Sessanta megbíz egy első feladattal, hogy bizonyítsunk: vissza kell lopni az Obey Tailgater S kocsiját, amit lefoglalt a rendőrség. Ha sikerül ellopni, lerázni a körözést, és épségben visszavinni neki a kocsit a műhelyünkbe, birtokba vehetjük a kecót.

Contract feladatok, kisebb rablások Freemode PvP Zárt PvP

Az emeleti tárgyalóasztal mögött egy ismerős bútorzat kapott helyett: egy fehér mágnestábla. A GTA Online Los Santos Tuners-szel komplexebb küldetéssorozatok is érkeztek, amelyek valahol félúton vannak a szimpla küldetések és a heist/rablások között.

Akárcsak a heistoknál, itt is megelőzi néhány előkészületi feladat a végső balhét. Minden contract előtt két-két előkészületi feladat van. Néhányat nem szükséges maximumra teljesíteni, tehát hasonlóan ahhoz, mint amikor a El Rubio védelmi rendszerét alkotó Buzzard Attack helikopterekből lőhetünk ki minél többet, itt is előfordul, hogy kedvünk szerint, vagy ahogy az időkeret engedi, tetszőleges számú célpontról gondoskodhatunk, ami segítheti majd a munkánkat.

GTA Online Los Santos Tuners Contracts GTA Online Los Santos Tuners Contracts

A contract feladatok elvállalásához VIP, CEO vagy motoros bandavezérként kell regisztrálnod, tehát az előkészületi feladatok mindenféleképpen aktív módban zajlanak a freemode szobában, más játékosok mellett, viszont játszhatók Solo és Invite only szobákban is, így végre olyan tartalom érkezett, amit a békés játékosok is élvezhetnek. Akár egyedül is végigjátszhatod az összeset, de segítséget is toborozhatsz. Játékostársak úgy segíthetnek, ha testőrként (bodyguard), partnerként (associate) vagy bandatagként csatlakoznak a bűnszövetkezethez. Minden előkészület a leadernek $10.000 dollárt hoz egyenesen a bankszámlára, míg a csapattársak a szokásos időszakos fizetésüket kapják az előkészületekben.

Maga a „finálé”, azaz a fő misszió már egy zárt szerveren zajlik, és 1-4 játékos vehet részt benne, és leaderként nagyon csinos összeget hoznak a konyhára, egyenként több, mint $150.000 dollárt még a különböző levonásokkal együtt is, de a besegítő játékostársak is fejenként $50.000 dollárt kapnak a misszió sikeres teljesítéséért, $75.000 dollár egyszeri leader bónusszal. Minden fináléban előre definiált fegyver szettek közül kell kiválasztanunk egyet, így csak néhány fegyverrel vághatunk hozzá a feladathoz.

GTA Online Los Santos Tuners Contracts GTA Online Los Santos Tuners Contracts

A tábla egyszerre három elérhető küldetést kínál, ám ennél több van, összesen hat plusz kettő contract van. A feltüntetett jutalmak (payment) viszont nettó összegek, ebből 10% lejön még a KDJ-Sessanta párosnak.

Contract neve Feltüntetett fizetés Tényleges bevétel
The Data Contract $170.000 $153.000
The Prison Contract $175.000 $157.500
The Superdollar Deal $185.000 $166.500
The Bank Contract $178.000 $160.200
The E.C.U. Job $172.000 $172.000
The Agency Deal $182.000 $163.800

Dripfeed Contracts:

Contract neve Feltüntetett fizetés Tényleges bevétel
Union Depository $300.000 $270.000
The Lost Contract $180.000 $162.000

Mindent egybevetve, ha az összes contractot teljesíted leaderként, $1.547.800 dollárral leszel gazdagabb, illetve ha először teljesíted őket, összesen $2.147.800 dollárral a bónuszokkal együtt. Az előkészületekért járó kifizetések és a bónuszok egyből a bankszámlára kerülnek, így nem kell gyorsan előkapnod a telefonod, vagy ATM-het rohannod, hogy biztonságba helyezd a suskát, viszont a finálé után járó összeget már készpénzben kapod meg, így nem árt gyorsan fellépni a Maze Bank oldalára.

Repair and Mod Business – kocsik tuningolásra rendelésre Freemode PvE

Ehhez a bizniszhez is társul valamilyen ipari tevékenység, ám sokkal békésebb. KDJ időnként felhív, ha aktív VIP, CEO vagy motoros bandavezér vagy, és szól, hogy egy kliens behozott egy kocsit az Auto Shop-ba. Ha a kocsihoz sétálsz az épületben, elkezdheted tuningolni, a játék kiírja, hogy milyen kategóriában milyen elemeket keress, hogy teljesítsd a vásárló kérését. Néhány extra tuning elemet is hozzáadhatsz, ám rizikós, hogy az tetszeni fog-e a kliensnek, egyaránt növelheti és csökkenheti a bónusz értékét.

GTA Online Los Santos Tuners Repair and Mod Business GTA Online Los Santos Tuners Repair and Mod Business

Ha kész a tuning, eldöntheted, hogy te magad szállítod-e le a kocsit, azaz a városon átfurikázva kell ügyelned a kocsira, miközben minden koccanással csökken a jutalmad – és Los Santos Customs szerelőműhelybe nem viheted a kocsit –, vagy ha van staff member kiegészítésed az Auto Shopban, akkor más szállítja le a kocsit helyetted. Ezúttal nem kerül jelzésre a többi játékos számára, hogy éppen valamit szállítasz.

GTA Online Los Santos Tuners Repair and Mod Business

A tuningolás közben már minden elem ingyenes, de ezt követően a kocsi értékétől függően $25.000, $30.000 vagy $50.000 dollárt levon a játék a pénzedből a szállítás idejére, és visszaadja a sikeres leszállítás után. A profitot a jutalom adja, mely $20.000, $25.000 vagy $30.000 dollár lehet, plusz-mínusz az extra fejlesztésekért járó elégedettségi extrapénz vagy levonás.

Ha egy második szerelőliftet is vásároltál az Auto Shop műhelyedbe, egyszerre két járművet is tuningolhatsz, két staff member esetén mindkettő leszállítását lepasszolhatod, ha úgy tetszik. Egy Staff member ára körülbelül a 13-14. leszállítás után térül meg.

Exotic Export List - Gyűjtenivaló 100 egyedi kocsi Passive PvE

Új formában tér vissza újra a GTA Online-ba az egyik legeredetibb GTA mellékküldetés. Miután teljesítettél legalább egy Contract finálét, mostantól különböző kocsik leszállításával is jó pénzt kereshetsz. A GTA2-ból ismert módon, krétával írt táblán lehet látni az épp aktuális listát. Pont mint anno a GTA San Andreas-ban, itt is van mindegyik járműnek van fix saját parkolóhelye, csupán annyi csavarral, hogy összesen 100 spawn pont van San Andreas szerte, és ezek véletlenszerűen felbukkannak fel, ám minden játékos számára ugyanazok a szobában, függetlenül attól, hogy rajta van-e a listádon, leszállítottad-e már. Ha közel kerülsz egyhez, apró kék pötty jelöli majd a radaron a legközelebbi autót.

GTA Online Los Santos Tuners Exotic Export List

A legtöbb kocsi kiegészítőből származik, így csak ezeken a helyeken találhatod meg őket, de azért ritkán akadnak régi kiegészítőkből származó verda is, amit kis szerencsével a város vagy vidék utcáin közlekedve is elcsíphetsz. Mindegyik járgányt Los Santos kikötőjébe kell szállítani a horgony ikonhoz.

Minden nap legfeljebb 10 kocsit szállíthatunk le – ezeket napi listák határozzák meg, amik 24 óránként változnak. Az új Exotic Export nem csak a napi limitben különbözik Simeon-féle az import/export mellékküldetés féle autólopástól, de kifizetésben is. Itt minden kocsi leszállítása fix $20.000 dollárt hoz a konyhára, valamint 1000 hagyományos RP-t, és ha az adott napon mind a tízet sikerül elkötni, bónusz $100.000 dollárt kapunk, azaz…

Naponta legfeljebb $300.000 dollárt kereshetünk az Exotic Exportokkal. Emellett Award pontokat is elérhetünk 10, 25 és 100 kocsi leszállítása után.

Nagyon fontos, hogy ezek a kocsik Solo, Invite Only és Friends Only sessionökben is megjelennek, nem szükséges VIP, CEO vagy Biker regisztráció a leszállításukhoz, így békésen végezhető tevékenység. Ha egy kocsid véletlenül felrobban, később újra megtalálható lesz a fix helyén. Hogy hol érdemes keresned a fixen parkoló kocsikat, abban az alábbi térképpel próbálunk neked segíteni:

GTA Online - Exotic Export
autólelő helyek (Fájlméret: 2.6MB)

Érdemes egyébként helikopterrel vagy repülőgéppel cirkálni a város felett, hogy könnyebben észrevedd a kocsikat, és feltűnjenek a radaron. Értelemszerűen parkolókat, benzinkutakat, gazdag házak kocsifelhajtóit érdemes a leginkább figyelni.

Summa summarum, ha minden tevékenységet teljesítesz egyszer, ami az Auto Shop-hoz kapcsolódik, akkor térül meg az ingatlan ára, ha kiegészítéseket is vettél hozzá, valódi profitot pedig akkor hoz számodra, ha a tevékenységekből valamit többször is kipróbálsz. Mivel nem gyártásalapú a működése, aktív tevékenységekkel ütheted el az időt a pénzszerzéshez.

Az egész GTA Online Los Santos Tuners frissítés előnye, hogy a tevékenységek során megismerhetjük a legjobb járműveket és fejlesztési lehetőségeiket anélkül, hogy vaktában meg kellene őket vásárolnunk.

RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások