100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás


Cikkek /

Red Dead Redemption 2 - Cigaretta kártyák (Cigarette Cards)

A Red Dead Redemption 2 gyönyörű és változatos világának bejárására nem csak a lenyűgöző látvány, de jó pár mellékküldetés is ösztönöz. Talán nem is volt korábban olyan Rockstar Games játék, ahol ennyi gyűjtenivalót lehetett megkeresni és megtalálni.

Az RDR2-ben több különféle tárgy felkutatására ad lehetőséget, melyek egytől egyig a kor szellemét idézik. Jelentős részük ráadásul a 100%-os végigjátszás feltétele, míg jó néhány más gyűjtenivaló további játékidőt biztosít. Ebben a cikkben megpróbálunk minél jobb segítséget nyújtani valamennyi elszórt tárgy megtalálásában térképekkel, képekkel és leírásokkal egyaránt – ezek feltöltése folyamatos, így érdemes időnként visszanézni erre a cikkre, ha valamit nem sikerült megtalálni.

Az alábbi menüpontokra kattintva érhetőek el az egyes gyűjtenivaló fajták leírása. A piros hátterűekhez már találsz útmutatót, a fekete hátterűek még feltöltés alatt vannak:

Cigaretta kártyák
(Cigarette Cards)
Dinoszaurusz csontok
(Dinosaur Bones)
Sziklavésetek
(Rock Carvings)
Álomfogók
(Dreamcatchers)
Sírkövek
(Graves)
Egzotikumok: Tollak, tojások, orchideák
(Exotics: Plums, Eggs, Orchids)
Különleges italok
(Special Tonics)
Pénzes ládák
(Chests & Loot Boxes)
Keresett tárgyak
(Requested Items)

Megjegyzés: A vadászattal és horgászattal kapcsolatos, akár "gyűjtenivalónak" minősíthető prédákkal, mint a legendás halak és állatok, vagy a városok Hunting Requests listáihoz kapcsolódó vadak lelőhelyei a "Vadászat és horgászat" cikkben kerülnek majd részletes ismertetésre!

Cigaretta kártyák (Cigarette Cards)

A klasszikus korabeli reklámok egyik legleleményesebbik formái voltak a cigaretta kártyák, melyek a dobozokhoz csomagolva a férfiak – akár városi urak, akár vidéki gazdaemberek – kezébe el tudott jutni, és az egyik oldalon különböző karizmatikus személyeket, korabeli hírességeket, érdekességeket, a másikon pedig valamilyen vállalkozást mutattak be. Koncepcióban hasonlóak voltak a még manapság is nyomokban előforduló gyűjthető kártyákhoz, azaz a hasonló módon minden cigaretta kártya egy-egy gyűjtemény darabja. Míg a valóságban anno 25-50 darabból állt egy komplett cigaretta kártya szett, a Red Dead Redemption 2-ben 12 darab alkot egy-egy csoportot, és összesen 12 darab szett gyűjthető össze. Kis fejszámítással már meg is van: összesen 144 kártya van elszórva a játékban.

Szerencsére a 100%-hoz ebből elég egyetlen egy teljes szettet összegyűjteni. Ezek többsége már a játék kezdetétől fogva bezsebelhető, ám mindegyik szettben van egy darab, ami csak azután jelenik meg, hogy elindítjuk a "Who is Not Without a Sin" stranger küldetést a Flatneck Station állomásnál üldögélő furcsa fazonnal való találkozásunk során. Megkér minket, hogy segítsünk neki a szettek összegyűjtésében, és ha megvan egy-egy válogatás minden darabja, adjuk fel neki a legközelebbi postán, amiért csinos jutalmat kapunk.

A legtöbb kártya a különböző házakban, épületekben – azokon belül pedig kandallók tetején, asztalokon található meg, de ugyanúgy szerezhetünk lapokat vásárlással vagy prémium cigarettacsomagok lootolásával. Utóbbi természetesen véletlenszerű. Előfordulhat, hogy olyan kártyát vásárolunk vagy lootolunk, ami már egyszer megvan – ezeket az ékszerkereskedőknél (Fence) el tudjuk adni jó pénzért.

Érdemes jól körülnézni, mert egyes helyeken több kártya is lehet akár közvetlenül egymás mellett! A szettek darabjai teljes mértékben szét vannak szórva, így hiába gyűjtünk össze több tucat kártyát egyetlen területen, azok valószínűleg más-más szett darabjai lesznek.

Jutalmak

Minden egyes szettért más-más jutalom jár. Ez minden esetben némi pénzt és valami apróságot takar, például italt, ékszert vagy táskát:

Szett neve Szett neve magyarul Jutalom
Famous Gunslingers Híres fegyverforgatók Special Snake Oil + $50 
Artists, Writers & Poets Művészek, írók és költők Ginseng Elixir + $100 
Vistas of America Látképek Amerikáról Gold Nugget + $100 
Gems of Beauty Gyönyörű hölgyek Platinum Chain Necklace + $100 
Flora of America Amerika növényvilága Special Miracle Tonic + $50 
Stars of the Stage A színpad sztárjai Small Jewelry Bag + $50 
Fauna of America Amerika állatvilága Perfect Rabbit Pelt (tökéletes nyúlbunda) + $50 
Marvels of Travel Járművek Aged Pirate Rum + $50
World Champions Világbajnokok Valerian Root + $50 
Amazing Inventions Lenyűgöző találmányok Volatile Dynamite + $100 
Horses Lovak Special Horse Medicine + $50 
Prominent Americans Amerika kiemelkedő alakjai 3db Eagle Feather (sas toll) + $100

Mindemellett a legelső szett összegyűjtésénél – bármelyik is legyen az, – megkapjuk a Vintager Civil War Hangcuffs-ot, és ha összegyűjtjük mind a 12 szettet (144 kártyát), további $200 jutalmat kapunk.

Térkép és leírások

Segítségül a kártyák megtalálásához hamarosan készítünk egy térképet, melyen bejelöljük valamennyi cigaretta kártya mindig megtalálható helyét, ez alatt pedig táblázatba szedve rövid leírással próbálunk majd útbaigazítást adni. Az azonos szettekbe tartozó lapokat egyforma betűelőtaggal látjuk majd el, és csillaggal megjelöljük majd azokat a darabokat, amiket kizárólag a "Who is Not Without a Sin" küldetés elindítása után lehet begyűjteni.

Emellett igyekszünk majd a jövőben képekkel is illusztrálni a leírásokat, melyeket a felsorolásban az adott kártya számára kattintva lehet majd megnyitni.

Térkép és leírás hamarosan...

 

Érdekességek

A játék gyűjtői kiadásába, a Collector's Boxba a Rockstar Games 12 darab nyomtatott, élethű méretű cigaretta kártyát is beletett eltérő szettekből.

RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások