100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás

Hírek /

Új fejlett MI technológiát szabadalmaztat a Take-Two, ami a GTA 6-hoz kapcsolódhat

Új megközelítésbe helyezné a mesterséges intelligenciát a Take-Two Interctive. A GTA sorozat kiadójának egy tavaly benyújtott szabadalma alapján az innovatív megoldás ráadásul egészen véletlenül épp a Rockstar Games játékok MI (AI) rendszereiért felelős kulcsfigurák nevéhez fűződik, így akár a GTA 6, akár a GTA Online számára új jövő körvonalazódik az NPC-k életét – elsősorban vezetési képességeiket tekintve.

A kapcsolódó dokumentumok egy Reddit felhasználónak szúrtak szemet, amelyben David Hynd és Simon Parr ötletei nyomán egy olyan mesterséges intelligenciát szabadalmaztat a Take-Two, ami ahelyett, hogy az eddig megszokott módon a készen adott játékkonzolok technikai limitjeit – processzor és memória sávszélesség – figyelembevéve előre definiál egy-egy életutat vagy cselekvésfolyamot a járműveket vezető játékbeli polgároknak, sokkal inkább arra tanítja meg az NPC-ket, hogy hogyan reagáljanak egy-egy adott helyzetre.

A példák között említik, hogy az NPC-k olyan fogalmakat értenek és kezelnek, mint a gyorsulás, fékidő, távolságok, legmagasabb sebesség, kanyarodási sebesség, és ezeket földi, vízi és légi járművek esetében egyaránt hasznosítani tudják vezetés közben. Ebből kifolyólag egy látványosan realisztikusabb élményt nyújt majd a közlekedés látványa.


Csúcsforgalom a GTA V-ben

A szabadalmat a csatolt dokumentumok alapján 2019. április 24-én Xbox One és PS4 konzolokra szabva nyújtották be, ugyanakkor azt is számításba kell venni, hogy akkor igazából csak az Xbox Series X volt érdemben bejelentve, a PS5 még nem, és könnyen lehet, hogy a következő GTA játék fejlesztését, ami várhatóan a GTA VI nevet viseli majd, még ezekre a platformokra kezdték meg.

Ezek alapján egyaránt van esély arra, hogy a GTA Online új feljavított változatához, vagy akár az új GTA6-hoz hasznosítják az új megoldásokat. Utóbbihoz egyébként sokkal inkább passzolna.

Ha ezeket a terveket tényleg a GTA 6-ba kívánja implementálni a Rockstar, az egyben azt is jelenti, hogy 2019. áprilisára jobbára már befejezték a játékteret – egy korábbi interjúban már elárulták, hogy mindig ezzel kezdenek –, és már közel egy éve zajlik annak megtöltése élettel, ergó a játék rövidesen olyan állapotba kerül, amiből megmutatható egy tech demo videó, amire a Rockstar-féle első játék trailerek leginkább hasonlítanak.


totyak
Offline
2021. 01. 21. 19:02
Szerintem elsősorban a GTA V Series X / PS5 kiadásaiban akarják bevetni az új technológiát. Gondolom nem csak én érzem nevetségesnek (remélhetőleg ők is), hogy a harmadik konzolgenerációra akarják kihozni ugyanazt a játékot némi grafikai tuninggal. És ez jó lehetőség lenne nekik tesztelni hogyan is működik, csiszolgathatják mire valóban kijön a következő GTA.

dani.szentgali
Offline
2021. 01. 22. 13:46
totyak: Sajnos szerintem is inkább erről van szó, nem pedig az új részről. Vagyis nem teljesen, mivel ezeket a fejlesztéseket tuti beleteszik majd az új részbe, de szerintem is naiv, vagy inkább túlontúl pozitív hozzáállásra vall, ha abban bízunk, hogy ez már a GTAVI bejelentésének közeliségét jelenti. Szerintem addig, amíg a GTA5 újabb kiadása nem cseng le, addig tuti nem lesz itt semmi új résszel kapcsolatos dolog. És szerintem a rockstar tuti megpróbál majd mindent elkövetni, hogy minél tovább húzhassák a GTA5-öt az új gépeken, sajnos. Emiatt pedig szerintem most legalább egy, de inkább olyan másfél, két évig a GTA Online új verzióját fogják orrba szájba nyomatni, a következő rész bejelentése pedig attól fog függni, hogy mennyire lesz sikeres vagy épp sikertelen a PS5/Series X-en a GTA5, pontosabban a GTA Online. Sajnos ha megint nagyon sikeres lesz és viszik mint a cukrot, valamint tonnaszámra pakolják bele a valódi pénzt, akkor bizony megint inkább azzal fognak foglalkozni, és baszhatjuk az új részt. Csak remélni lehet, hogy nem így lesz.
Hozzászólok
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások