100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás

Hírek /

Legalább 2024-ig várhatunk a GTA6 megjelenésére egy meglepően hihető pletyka szerint

Csapatunk mindig is szkeptikusan állt hozzá a Grand Theft Auto sorozatot érintő pletykákhoz, mivel szeretnénk elkerülni, hogy bármely rajongóban hamis ábránd, fals valóságkép alakuljon ki a játékok megjelenés előtt. Egy napokban felröppent GTA6 pletyka kapcsán azonban most kivételt teszünk, mivel ezek az információk attól a Tom Hendersontól származnak, akinek meglepően sok állításáról bizonyosodott be, hogy igenis jól értesült hírek voltak,  például a nemrég leleplezett Battlefield 2042-ről is. Az állításokat egyébként nem sokkal később a Bloomberg egyik szerkesztője, Jason Schreier is megerősítette, azt állítja ő is hasonlókat hallott.

Az információkat azonban megpróbáljuk nem csak szikáran megemlíteni, de kicsit megrágjuk őket, hogy tényleg van-e realitásuk, vagy milyen jövőt vetítenek elénk a GTA sorozatot illetően.

 

Tom Henderson videója, amiben a fülébe jutottinformációkról mesél

GTA VI helyszín

  • A Grand Theft Auto VI (GTA6) a pletyka szerint egy modern Vice City-ben fog játszódni, és a pálya idővel változni, formálódni fog, akárcsak a Fortnite Battle Royale

Egy Vice City-ben, vagy akár Floridában és a környező karibi térségben játszódó GTA játékra korábban már mi is nagy esélyt ítéletünk, ráadásul nagyon sok rajongó várja, hogy visszatérjünk Miami virtuális másába. Az állítás második része, miszerint a pálya idővel változni fog azonban sokkal többutalást tesz a játék lényegére. Ez ugyanis egyértelműen egy multiplayer orientált játékra utal, ami nem meglepő a GTA Online sikere után, ráadásul az idővel változó pálya épp egy olyan elgondolás, ami újítást tudna hozni a többjátékos módba, tehát egy abszolút reálisnak tűnő elgondolás.

Ugyanakkor ez egy új jövőt fest a GTA sorozat elé, mivel a jelenlegi utat viheti tovább a Rockstar Games, amiben – mint bizonyára érzitek, hogy nekünk is nagy szívfájdalmunk –, hogy a fejlesztők alternatívaként, egyéni útként látják a multiplayert, és nem pedig egy részegységnek, ami a teljes összképhez tartozik, és ezzel az új játékosokért ha kell, inkább beáldozzák azokat a régi rajongókat, akik mindig is a történet, a karakterek miatt imádták ezt a sorozatot, és single player élményként tekintenek rá.

Ráadásul ez hosszú távon magát a Rockstart is átformálja, ami már el is kezdődött, hiszen trendcsinálóból trendkövető lesz, és az igényesség, ami egyedivé tette a csapatot, szép lassan eltűnik a tömeggyártás oltárán, aminek már jelentkeznek tünetei: az újabb és újabb járművek modelljeinél merülnkek fel furcsaságok, és az olyan ízléses apróságokra már régóta nem jut idő, mint hogy alapértelmezett rádiócsatornát állítsanak a fejlesztők a verdához kapcsoltéletérzés alapján.

GTA VI megjelenés

  • 2024-2025 körül érkezik a GTA VI

Egy másik állítás a játék megjelenési dátumára vonatkozik, mi szerint több, mint tízév fog eltelni két GTA játék megjelenése között, és leghamarabb 2024-ben érkezhet a GTA6. Ezt egyébként a Take-Two Interactive legfrissebb üzleti évi értékelője is erősen alátámasztja. A Rockstar Games anyacége természetesen egy szóval sem tett említést a Grand Theft Auto sorozat egy esetleges új epizódjáról, hiszen akkor már minden videojátékos oldal tele lenne a kapcsolódó szalagcímmel, ugyanakkor a sorok között olvasva abszolút megengedhetünk némi spekulációt, ami egy 2023 utáni nagy változást vázol fel:

  • Bár tervez nagyobb megjelenéseket a következő üzleti évében a Take-Two, 2022. március 31-ig azonban biztos nem készül olyan bevételnövekedésre, ami a GTA6 megjelenéséről árulkodna
  • Ellenben a 2023-as üzleti évükben új mérföldkövet készülnek felállítani lépésről lépésre, ami az azt követő években rekord szintre emeli majd a céget (!)

"A 2022-es üzleti évben egy sor izgalmas ajánlatot tervezünk, közte magával ragadó jelentős [játék-] megjelenéseket, melyekből kettő új sorozat lesz." ... "A valaha volt legerősebb felhozatalhoz a cég történetében, beleértve rengeteg új megjelenést a 2023-as és 2024-es üzleti évre tervezve, idén jelentős mértékben fektetünk a vállalat bővítésébe kulcsfontosságú területeken, mint a kreatív tehetségek toborzása, IT és más infrastruktúrák fejlesztése. Ahogy folyamatosan növekszik a vállalatunk, úgy várjuk, hogy a 2023-as üzleti évben fokozatos növekedést érünk majd el, és új rekordszinteket érünk el a tevékenységünkkel a következő néhány évben" – áll a menedzsment kommentárjában.

Bár ez csupán egy teória, de ebbe a képletbe abszolút beleillik, hogy az a bizonyos mozgatórugó, ami mindezt be fogja indítani, az bizony a GTA VI lesz, hiszen mindig az új Grand Theft Auto játékok emelték a legdurvább mértékben a kiadó bevételeit, az pedig, hogy ennyire biztosak a folyamatos növekedésben, legfőképp a GTA Online töretlenül növekvő sikere adhat garanciát. Ráadásul ez is egy multiplayer fókuszú játékot vetít előre.

Mindez egyébként abszolút legitimálja a GTA V sebtében feljavított változatát az újgenerációs PS5 és Xbox Series X|S konzolokra. A Rockstar Games az elmúlt tíz évben különösen óvatos volt az új platformok megjelenése kapcsolatban, mindig kivárt, ellenben most nagyon ragaszkodik a friss konzolokhoz. Az új GTA V Enhanced & Expanded megjelenését bár közel egy éve jelentették be, meglepő módon egyáltalán nem halasztották, pedig most még abszolút elfogadható indoklás lenne, hogy egyelőre egyik konzolgyártó sem tud elegendőt példányt gyártani a gépéből az igények kiszolgálására. Az sem lehet véletlen, hogy a GTA Online külön is kapható lesz a GTA V-től. Egyre valószínűbb, hogy a multiplayer hidat fog képezni a sorozat következő epizódjához.

GTA VI főhősök

  • Egy harmadik állítás szerint  marad a több főhősös koncepció, a külső nézetes GTA játékok történetében először egy női irányítható főhőst is felsorakoztat a játék, aki hackerként szerzett hírnevet az alvilágban.

A "hacker csajszi" abszolút nem egy újkeletű karakter, ha Rihanna lenne a szinkron és motion capture színész, akkor meg pláne nem kellene sok újdonságot bedobnia az Ocean's 8 után. A női főhősre egyébként egyértelműen mutatkozik igény a játékosok részéről, hiszen a GTA Online-ban rendkívül nagy arányban találkozunk női karaktert választó játékosokkal, és már a Red Dead Redemption 2 szereplőinek megformálásakor is különös odafigyeléssel járt el a Rockstar, és olyan nagyszerű, erős és igényes női karaktereket sorakoztott fel, mint Sadie, Tilly, Mrs. Grimshaw vagy akár Mary-Beth.

A hacker téma pedig megint csak egy logikus választásnak tűnik, mert abszolút naprakész tematika, amit még kevésbé aknázott ki a GTA sorozat, ráadásul amíg még a Cyberpunk 2077 volt a várt égi manna, elképzelhető volt, hogy a modern tech irány szinte kötelező eleme lesz a jövőben a játékoknak. Ez az állítás legalább arra ad némi reményt a változó térképes állítással szemben arra, hogy lesz még sztori is a játékban.

Kriptovaluta a GTA6-ban

  • Egy negyedik állítás szerint a kriptovaluták is megjelennek majd a játékban, amin jutalmat kaphatunk, ám ezt nem úgy kell elképzelni, mintha valós pénzt váltanánk be játékbeli pontokra.

A GTA mindig is próbált reflektálni az aktualitásokra, ilyen például a Lifeinvader közösségi média a GTA V-ben. Nem lenne meglepő, hogy az elmúlt években egyre nagyobb figyelmet kapó kriptovalutákat is megpróbálják valahogy megjeleníteni a játékukban.


dani.szentgali
Offline
2021. 07. 10. 11:20
Hát nem is tudom, mit mondjak. Szomorú, de túl nagy újdonság nincs. Sem a több karakteres dolog, sem a sztori mód esetleges kivágása nem igazán új a GTA Online jelenlegi helyzetét tekintve. Szerintem is valószínű, hogy nem nagyon lesz sztori mód, amit veletek együtt én is sajnálok. Ezek közül a pletykák közül egyedül a bővülő térkép, meg talán a hangsúlyos női karakterek számítanak jó hírnek, minden már szar. Legalábbis nekünk, régivonalas GTA rajongóknak. Az a szerencse (?), hogy ez azért az elmúlt évek és a GTA Online helyzete után nem mondható váratlan gyomrosnak, így nekem egy picivel kevésbé fáj. Persze ezek csak pletykák egyelőre, de sajnos sanszosan igazak. Igazából ehhez annyi a hozzáfűzni valóm, hogy úgyis megveszem majd ha szar lesz, de mind gépen, mind konzolon fent lesznek a régi, jó, igazi GTA részek is, tehát a GTA5 előtti játékok. A jövőt meg... majd meglátjuk.
Hozzászólok
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások