100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás

Hírek /

Távozik a Rockstar Games-től Leslie Benzies


Tizenöt év közös munka után hagyja ott a Rockstar North csapatát Leslie Benzies, aki producerként az egyik kulcsembere volt a cégnek, és a GTA3 óta végigkísérte a sorozat epizódjainak fejlesztését és megjelenését - tudta meg a Kotaku.

A Rockstar elmondása szerint Benzies az elmúlt hónapokban alkotói szabadságon volt, és végül úgy döntött, hogy nem tér vissza a munkához. Nagyon hálásak azért, amit hozzáttett a céghez, és elfogadják a döntését:

"Megerősíthetjük, hogy Leslie Benzies alkotói szabadságra vonult 2014. szeptember 1-jén, és úgy döntött, nem tér vissza a céghez. Nagyon hálásak vagyunk mindazért, amit Leslie hozzátett a Rockstarhoz az elmúlt 15 évben, remek játékokon dolgoztunk együtt.

 

Leslie egy hihetetlen csapat felépítésében segédkezett, amely továbbra is remek játékokat készít majd a rajongóinak. Leslie örökre a vállalat barátja marad, és bár persze hiányozni fog, a legjobbakat kívánjuk neki a jövőben." - erősítette meg a Rockstar.

Benzies egyben a Rockstar North vezetője is volt, helyét Aaron Garbut és Rob Nelson veszik át, akik szintén a stúdió veteránjai közé tartoznak


Leslie Benzies - Fotó: GTA Rockstar Fan

Leslie Benzies neve mindig felbukkant a GTA játékok intró videóiban, és kiemelt helyre került a stáblistában. Íme két vele készült interjú, amit anno lefordítottunk nektek magyar nyelvre:

Ezúton mi is köszönjük neki azt a sok sok munkát, amivel hozzájárult kedvenc sorozatunk készítéséhez, és további sikereket kívánunk neki a jövőben! :)


Neil
Offline
2016. 01. 13. 14:32
Elég badass csávó volt, hiányozni fog.

dvflls
Offline
2016. 01. 13. 15:17
Nem nagyon hiszem el, hogy valaki a GTA V bevételi rekordja után annyi esze van önszántából kiszáll egy ilyen üzletből anélkül, hogy legalább még egy részre maradna, (újabb tetemes profitot termelhetnek 2019-20 környékére a GTA VI-tal) ráadásul a fotó alapján elég fiatalnak tűnik, ma sem lehet idősebb így még inkább érthetetlen. Valószínűleg az anyagiakról/profitról nem tudtak megegyezni a jövőt illetően. Nem tudom pontosan milyen szerepe volt a játékok megalkotásában, de hasonlóan jövedelmező állást biztosan nem kap a közeljövőben. Aztán persze lehet nincsen igazam.
2016. 01. 13. 16:20
dvflls: Van szerintem elég pénze ahhoz, hogy már ne kelljen foglalkoznia az anyagiakkal. Lehet, hogy van valami projektje, amit a Rockstar north igazgatása mellett nem tud megvalósítani. Például John Carmack is elhagyta az id- t, hogy az Oculus Riften dolgozhasson. Vagy csak túl megterhelő/időigényes neki ez a pozíció, és több időt szeretne fordítani egyéb, nem munkával kapcsolatos dolgokra.

Rockstar69
Offline
2016. 01. 13. 17:53
dvflls: Már 50 éves, ha jól tudom. Elhiheted, hogy van elég pénze. Emiatt nem fog fájni a feje a hátralévő életében. Gondolom azért nem volt ez olyan könnyű munka.

NikitaDragovich
Offline
2016. 01. 13. 23:07
Rockstar69: Dehogy, még csak 44 éves. 1971. január 17. született. Amúgy sajnálom, hogy elmegy. Szerintem azért megy el a Rockstartól, mert csalódott a GTA V-ben. A GTA VI már nem lesz olyan jó nélküle.

Gonzales
Offline
2016. 01. 14. 15:31
Nikita. Persze, Ő volt az egyik nagy fejes a megalkotásában de csalódott benne? nem hinném. A Gta V-nek az Online játékosai a csalódás, akik a sztorira egy pillantást se vetnek, pedig sokkal jobb szórakozás.

dani.szentgali
Offline
2016. 01. 14. 18:29
Sajnálom, hogy elment, mert nagyon jó munkát végzett. Valószínűleg azért volt ilyen sikeres, mert meg volt benne a kellő kreativitás és odaadás, valamint jól bánt az alárendeltjeivel és így mindig össze tudta fogni a csapatot, amely az évek alatt nem okozott sok csalódást. További sikert kívánok neki az életben és bízom benne, hogy marad a videojátékos szakmában.

Az, hogy miért ment el, igazából mindegy, az ő dolga. Biztos nem küszködött anyagi gondokkal, 15 év alatt biztos hülyére kereste magát olyan szinten, hogy ha 100 évig élne, akkor se fogyna ki a zsozsóból. Azt sem gondolom, hogy gondjai lettek volna a céggel. Mivel az egyik vezetője volt a vállalatnak, nem sok főnöke lehetett, akivel összeveszhetett volna. Meg a Rockstartól küldött búcsúlevél sem árulkodik arról, hogy bármi probléma vagy nézeteltérés lett volna közte és a cég többi tagja közt. Lehet, hogy már egyszerűen annyira degeszre kereste magát és annyira jól érezte magát az alkotói szabadságon, hogy úgy döntött, idő előtt nyugdíjba megy. Meg nyilván nem lehetett egyszerű feladat egy ekkora vállalatnál ilyen fontos, szinte már vezetői szerepet betölteni. Egyszerűen úgy döntött, hogy nem akarja már csinálni és kész. Azzal meg nem értek egyet, hogy csalódott volna a GTAV-ben. Mi oka lett volna rá? Megdöntöttek egy csomó eladási rekordot, a játék megjelent 5(!) platformra, ahol hetekig vagy hónapokig vezette az eladási listákat a konkurenciával szemben, az összes eddigi multiplayeres játékuk közül magasan a GTAV lett a legnépszerűbb és legkedveltebb a mai napig a GTA Online-nal... és még sorolhatnám. Attól mert valakinek csalódást okozott a játék, az adatok és eredmények önmagukért beszélnek és Benzies úrnak valószínűleg ez jobban számít, mint bármi más. Szóval kizárt, hogy azért ment el, mert csalódott a GTAV-ben és ezért nem akar segíteni a következő részekben.

NikitaDragovich
Offline
2016. 01. 14. 18:29
Gonzales: Igen, igazad van. Egyetértek veled.
2016. 01. 15. 17:38
NikitaDragovich: Iggaaaaz!! Az online játékosok csirák xdxdxdxd

Rockstar69
Offline
2016. 01. 16. 11:24
Gonzales: Talán azért, mert a singleplayer elég gyengére sikerült.

NikitaDragovich
Offline
2016. 01. 17. 23:12
Boldog 45. születésnapot, Leslie Benzies!
Hozzászólok
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások