100% feltétele

Mozdíts meg minden követ a játékban

Gyűjtenivalók

Cigaretta kártyák, álomfogók, és megannyi felfedezés vár!

Lovaglás

Vágtass a legjobb lovakkal

Vadászat

Ejtsd el okosan a vadakat

Történet

Az utolsó banditák kora

PC gépigény

Rendszerkövetelmények

Csalások

Határtalan szórakozás

Hírek /

Évbúcsúztató cikk – Mi történt a Rockstar Games-nél 2020-ban?

2020. Az év, amit egyhamar nem fogunk elfelejteni. Noha a világjárvány megannyi negatív hatását hozta magával, a játékipar -bizonyos szempontból- az év egyik nyertese lett. Tekintsük át, mi történt a Rockstar Games-szel ebben az évben.

Mielőtt belevágnánk az összegzésbe, szeretnénk minden olvasónknak sikerekben gazdag boldog új évet kívánni!

Összességében -részben a COVID-19-nek is köszönhetően- egy újabb csendes évet tudhatunk a hátunk mögött.

Rockstar Games

Mint ahogy a korábbi években is megszokhattuk, idén is olvashattunk jó, illetve rossz híreket a játékgyártó céggel kapcsolatban.

Januárban a R* (GTA V) és RDR2 eladások rekordot döntöttek.

Februárban Dan Houser bejelentette, hogy elhagyja a Rockstar Games-t, majd augusztusban Lazlow is távozott a csapattól.

Októberben új Rockstar stúdió nyílt Dundee-ban.

GTA és Red Dead Online fejlmemények

Márciusban megjelent a GTA IV: Complete Edition steam-en, és a Rockstar Launcher-ben is. Az új kiadás multiplayer játékmódot már nem tartalmaz. A játék januárban tűnt el az online térből a Games for Windows Live támogatásának msegszűnése miatt.

Május közepén felrobbant az internet, amikor a Epic Games ingyenessé tette a GTA V-t egy hétig PC-n.

Május végén a Sony bemutatóján mindenki tűkön ülve várta az esetleges GTAVI bejelenetést, azonban csak a GTA V harmadik generációs (PS5) újrakiadását kaptuk meg. A legjobb mémekből mi is készítettünk egy összeállítást. A cikket itt találjátok.

 A Red Dead Online-ban júliusban debütált egy új szerep, a Naturalist, december elsejétől pedig a Red Dead Online standalone változatban is megvásárolhatóvá vált online.

A GTA Online világában az év elején legikább a pangás volt jellemző, ezt az időszakot a játékosok leginkább ufóruhában, egymás püfölésével próbálták átvészelni.

Az első frissítés augusztusban érkezett a Los Santos Summer Special keretében, amely néhány új küldetést, és a játékosok által kért fejlesztéséket hozott.

December 15-én került be a GTA Online-ba az év egyetlen nagyszabású frissítése, a The Cayo Perico Heist, ami 3 új fegyvert, megannyi új járművet, és új bejárható területtel is bővítette a játékot. A Heist újdonsága, hogy egyedül is végigjátszható, hasonló egyszemélyes tartalmakat 2021-ben is várhatunk a fejlesztőktől. (A Heistról végigjátszást készített Rockstar69 kollégánk. Köszönjük a munkáját! A cikket itt lehet megtekinteni.) A Heist mellett idén egy új underground diszkó is nyílt, valamint három új rádióállomás került be a játékba. 

Pletykák

Májusban megírtuk, hogy 2023-ban jöhet a GTA VI, reméljük, ez így is lesz.

Augusztusban lehoztunk egy cikket arról, hogy a Rockstar Games fenntartja a GTAVicecityonline.com domain nevet.

Illetve lehet, hogy PS5-re egy kiadásban érkezik majd a RDR1 és RDR2.

Ősszel egy érdekes térkép látott napvilágot, amely akár a következő GTA helyszíne is lehet. Bár főleg a kép minősége miatt érdemes fenntartásokkal kezelni azt, érdekes, hogy egy pár évvel ezelőtti kép egy részletével megyegyezik, és hogy megjelenés előtt kiszivárgott a Red Dead Redemption II térképe is.

A Bully 2 harmadjára is csúszik a GTA játékok miatt.

Mit várunk 2021-től?

Továbbra is GTA VI bejelentést, bár ez a járvány, az újrakiadás és a GTA Online single tartalmak miatt bizonyosan csúszni fog. Reméljük azonban, hogy jövő ilyenkorra már tudni fogunk valamit a következő részről.


dani.szentgali
Offline
2020. 12. 31. 23:05
Boldog Újévet kívánok mindnyájatoknak!

Luszie
Offline
2021. 01. 02. 11:07
BÚÉK, Danika.
Hozzászólok
RDO Szerepek (Frontier Pursuits) Ismertető Helyszínek A főhős Történet 100% feltétele A tábor Gyűjtenivalók Lovaglás Vadászat és horgászat Csalások PC Gépigény A játék kiadásai Összes kép megtekintése
Összes videó megtekintése Ismertető Fegyverek 100% feltétele Kihívások Öltözékek Minijátékok Csalások Ismertető PS4 trófeák Csalások